English Greek
26
Τετ, Ιουν
21 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ανακαλείται Μπύρα Λόγω Κινδύνου Έκρηξης Και Τραυματισμών

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Γιατί οι αρχές της Βρετανίας συνιστούν στους καταναλωτές να μην επιστρέψουν τις μπύρες στα σημεία πώλησης παρόλο που η εταιρεία το προτείνει.

Η εταιρεία Brew York ανακαλεί τη μπύρα Juice Forsyth καθώς υπήρξαν αναφορές ότι μερικά κουτιά φουσκώνουν λόγω υπερβολικής ενανθράκωσης και σε κάποιες περιπτώσεις το κουτί «έσκασε». Η μπύρα πωλείται σε όλη την Βρετανία και την ανακοίνωση ανάκλησης προώθησε και η Αρχή Ασφάλειας της χώρας, FSA. Ανάλογη περίπτωση είχε συμβεί επίσης στη Βρετανία το 2022 όπου τα σουπερμάρκετ Lidl είχαν ανακαλέσει κουτιά μπύρας Stewart Brewing IPA, λόγω κινδύνου έκρηξης, ενώ και η Βρετανική ζυθοποιία Vocation Brewery ανακάλεσε μπύρες σε κουτί Lower Altitude 330 ml, λόγω κινδύνου έκρηξης.

Τα κουτιά και τα μπουκάλια μπύρας, μπορεί να εκραγούν και να εκτοξεύσουν αιχμηρά θραύσματα κασσίτερου ή γυαλιού λόγω υπερβολικής ενανθράκωσης. Η υπερβολική ενανθράκωση συμβαίνει όταν, μέσα στη συσκευασία λαμβάνει χώρα μία δευτερογενής ζύμωση, εξαιτίας του χαμηλού ABV και της υπερβολικής ζέστης, που δημιουργεί πρόσθετο CO2, το οποίο μπορεί να προκαλέσει υπερβολικό αφρό με κίνδυνο να σκάσει το κουτί και να κινδυνεύσει ο καταναλωτής.

Μια άλλη πιθανή αιτία της υπέρβασης της ενανθράκωσης της μπύρας μπορεί να είναι η λανθασμένη προετοιμασία της μπύρας. Εάν μια μπύρα εμφιαλωθεί πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία ζύμωσης, το διοξείδιο του άνθρακα που προκύπτει έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει αρκετή πίεση για να αναγκάσει το δοχείο να εκραγεί. Η υπερβολική ενανθράκωση της μπύρας μπορεί επίσης να οδηγήσει σε υπερβολική περιεκτικότητα σε αλκοόλ καθιστώντας το προϊόν μη ασφαλές για κατανάλωση. Και η προσθήκη υπερβολικής ζάχαρης στη μπύρα μπορεί να οδηγήσει σε ενανθράκωση πάνω από το όριο κινδύνου.

brew york juice forsyth

Λεπτομέρειες προϊόντος

Όνομα: Brew York Juice Forsyth
Μέγεθος πακέτου 440 ml
Κωδικός παρτίδας Gyle 1036
Ανάλωση κατά προτίμηση πριν 23 Ιουλίου 2024

Η  εταιρεία ζήτησε από τους καταναλωτές που έχουν αγοράσει τις παραπάνω παρτίδες της μπύρας να  μην τις ανοίξουν και να τις επιστρέψουν στα σημεία πώλησης. Μέχρι τότε να τις διατηρήσουν στο ψυγείο. Αν θέλουν να τις πετάξουν προτείνεται να βυθιστούν σε νερό όπως στο νιπτήρα, να ανοιχτεί το δαχτυλίδι αντίθετα από το πρόσωπο του καταναλωτή μέσα στο νερό μέχρι να εκτονωθεί και στη συνέχεια να απορριφθεί.

Ωστόσο η  FSA διαφωνεί με την επιστροφή του προϊόντος και προτείνει άμεση απόρριψη και όπως τονίζει: «Υπάρχει κίνδυνος να εκραγούν τα δοχεία που μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό. Εάν έχετε αγοράσει το παραπάνω προϊόν, μην το πιείτε γιατί μπορεί να εκραγεί η κονσέρβα. Επικοινωνήστε με την Brew York μέσω Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για επιστροφή χρημάτων και αντικατάσταση. Αποφύγετε τον περιττό χειρισμό του προϊόντος και μην το επιστρέψετε στο κατάστημα, αντίθετα, πετάξτε το προϊόν με ασφάλεια».

πηγή: cibum.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Offshoot - Marine Layer
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Offshoot Beer Co.

Anchorage - Be Patient / Origin
Γιώργος Ιορδανίδης

Δυο νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Anchorage Brewing Co.

Victory - Dome Crusher
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφορεί η Victory Brewing Co.

Uiltje - Blazing Pitchforks
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Uiltje Brewing Co.

Bridge Road - Phantasm Hazy
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Bridge Road Brewers.

Black Plague - Medusa
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Black Plague Brewing.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το