English Greek
31
Σαβ, Οκτ
0 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αύξηση - Έκπληξη Κατά 10% Στην Κατανάλωση Μπύρας Το Πρώτο Εξάμηνο

Ελλαδα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Ποιοι ήταν οι παράγοντες που «απογείωσαν» την κατανάλωση μπύρας το πρώτο εξάμηνο του έτους και γιατί οι ρυθμοί αύξησης θα πέσουν το δεύτερο εξάμηνο.

Με εξαιρετικές επιδόσεις, σχεδόν ανέλπιστες, κλείνει το πρώτο εξάμηνο για την αγορά της μπύρας. Όπως αναφέρουν πηγές της αγοράς μιλώντας προς το BD, τα δύο τριήμερα του Μαρτίου - της Καθαράς Δευτέρας και της 25ης Μαρτίου - η σύμπτωση του Πάσχα με την Πρωτομαγιά, αλλά και οι υψηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν σχεδόν από τον Απρίλιο, «απογείωσαν» τις πωλήσεις της ζυθοποιίας.

Όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, η αύξηση του όγκου των πωλήσεων στο πρώτο εξάμηνο του έτους ήταν περίπου 10%. Πρόκειται για μία εντυπωσιακή επίδοση συγκρινόμενη με ένα μάλλον δύσκολο περυσινό εξάμηνο, δεδομένου ότι τόσο τον Μάιο, όσο και τον Ιούνιο επικρατούσαν σχετικά χαμηλές και κυρίως άστατες καιρικές συνθήκες.

Βέβαια οι υψηλές αποδόσεις του πρώτου εξαμήνου δεν αναμένεται να επαναληφθούν και στο δεύτερο εξάμηνο του 2024. Σύμφωνα με τις προβλέψεις των ίδιων πηγών το περσινό δεύτερο εξάμηνο ήταν καλό, ως εκ τούτου αναμένεται πα πράγματα να κινηθούν μάλλον οριακά. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, «αν η αγορά κλείσει με αύξηση 3% θα είμαστε ευχαριστημένοι». Έτσι με βάση τα δεδομένα αυτά εκτιμούν ότι στο σύνολο του έτους οι συνολικές πωλήσεις της αγοράς θα αυξηθούν περί το 5% με 6%.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι φέτος οι εταιρείες πραγματοποίησαν περιορισμένες, σχεδόν οριακές ανατιμήσεις. Δεν φαίνεται να ξεπέρασαν το 2%, ενώ παράλληλα «τρέχουν» προσφορές, δεδομένου ότι ο ανταγωνισμός στην εν λόγω αγορά είναι εξαιρετικά υψηλός. Ως  εκ τούτου η αύξηση της αξίας των πωλήσεων στο σύνολο της αγοράς δεν θα υπερβεί το 7%.

Βεβαίως για την αγορά της μπύρας αποφασιστικό ρόλο παίζει το μέγεθος του τουριστικού κύματος κάθε χρόνο. Φέτος, όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές ο τουρισμός εξελίσσεται εξαιρετικά - εν αντιθέσει με το δίμηνο του Μαΐου -  Ιουνίου του 2023 - και δεν φαίνεται να υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

πηγή: businessdaily.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Põhjala - Chocolate Porter
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Põhjala Brewery.

DuClaw - Sweet Baby Banana!
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η DuClaw Brewing Co. Πρόκειται για την "Sweet Baby Banana!", μια Porter με 6,2% ABV και 33 IBU, ζυθοποιημένη με σκούρες βύνες και λυκίσκο Chinook. Η μπύρα διατίθεται σε κουτάκι των 330ml, καθώς και σε βαρέλι.        

Equilibrium / Tripping Animals - Trippin' Loose
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με την Tripping Animals Brewing, κυκλοφόρησε η Equilibrium Brewery.

Uiltje - I Want It Owl, I Want It Now!
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Uiltje Brewing Co.

Αλέξανδρος Κουρής: Τι Σηματοδοτεί Το Deal Της Μπύρας Νήσος Με Την Ολυμπιακή Ζυθοποιία
Μαρίνα Φούντα

Αλλαγή... βιβλίου και όχι απλά σελίδας χαρακτηρίζει την εμπορική συνεργασία της μπύρας Νήσος με την Ολυμπιακή Ζυθοποιία για την αποκλειστική διανομή όλων των ζύθων της ο Αλέξανδρος Κουρής.

Euro 2024: Αναμένουν Τρελό Τζίρο Οι Βρετανικές Παμπ Ενόψει Τελικού
voria.gr

Οι επαγγελματίες του κλάδου αναμένουν να διαθέσουν επιπλέον δέκα εκατομμύρια πίντες, ξεκινώντας πριν από τον αγώνα και μετά το τελευταίο σφύριγμα.

Άλλα Άρθρα