English Greek
02
Τρι, Ιουλ
28 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αύξηση - Έκπληξη Κατά 10% Στην Κατανάλωση Μπύρας Το Πρώτο Εξάμηνο

Ελλαδα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Ποιοι ήταν οι παράγοντες που «απογείωσαν» την κατανάλωση μπύρας το πρώτο εξάμηνο του έτους και γιατί οι ρυθμοί αύξησης θα πέσουν το δεύτερο εξάμηνο.

Με εξαιρετικές επιδόσεις, σχεδόν ανέλπιστες, κλείνει το πρώτο εξάμηνο για την αγορά της μπύρας. Όπως αναφέρουν πηγές της αγοράς μιλώντας προς το BD, τα δύο τριήμερα του Μαρτίου - της Καθαράς Δευτέρας και της 25ης Μαρτίου - η σύμπτωση του Πάσχα με την Πρωτομαγιά, αλλά και οι υψηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν σχεδόν από τον Απρίλιο, «απογείωσαν» τις πωλήσεις της ζυθοποιίας.

Όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, η αύξηση του όγκου των πωλήσεων στο πρώτο εξάμηνο του έτους ήταν περίπου 10%. Πρόκειται για μία εντυπωσιακή επίδοση συγκρινόμενη με ένα μάλλον δύσκολο περυσινό εξάμηνο, δεδομένου ότι τόσο τον Μάιο, όσο και τον Ιούνιο επικρατούσαν σχετικά χαμηλές και κυρίως άστατες καιρικές συνθήκες.

Βέβαια οι υψηλές αποδόσεις του πρώτου εξαμήνου δεν αναμένεται να επαναληφθούν και στο δεύτερο εξάμηνο του 2024. Σύμφωνα με τις προβλέψεις των ίδιων πηγών το περσινό δεύτερο εξάμηνο ήταν καλό, ως εκ τούτου αναμένεται πα πράγματα να κινηθούν μάλλον οριακά. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, «αν η αγορά κλείσει με αύξηση 3% θα είμαστε ευχαριστημένοι». Έτσι με βάση τα δεδομένα αυτά εκτιμούν ότι στο σύνολο του έτους οι συνολικές πωλήσεις της αγοράς θα αυξηθούν περί το 5% με 6%.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι φέτος οι εταιρείες πραγματοποίησαν περιορισμένες, σχεδόν οριακές ανατιμήσεις. Δεν φαίνεται να ξεπέρασαν το 2%, ενώ παράλληλα «τρέχουν» προσφορές, δεδομένου ότι ο ανταγωνισμός στην εν λόγω αγορά είναι εξαιρετικά υψηλός. Ως  εκ τούτου η αύξηση της αξίας των πωλήσεων στο σύνολο της αγοράς δεν θα υπερβεί το 7%.

Βεβαίως για την αγορά της μπύρας αποφασιστικό ρόλο παίζει το μέγεθος του τουριστικού κύματος κάθε χρόνο. Φέτος, όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές ο τουρισμός εξελίσσεται εξαιρετικά - εν αντιθέσει με το δίμηνο του Μαΐου -  Ιουνίου του 2023 - και δεν φαίνεται να υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

πηγή: businessdaily.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Flying Dog - Field Notes / Freezin' Season
Γιώργος Ιορδανίδης

Δυο νέες εποχιακές ετικέτες κυκλοφόρησε η Flying Dog Brewery.

Αυξημένες Εξαγωγές Βύνης Για Την Αθηναϊκή Ζυθοποιία Και Νέο Πιλοτικό Πρόγραμμα Ψηφιακής Τεχνολογίας
agronews.gr

Για τρίτη χρονιά θα προχωρήσει η Αθηναϊκή Ζυθοποιία σε εξαγωγή ελληνικής βύνης κριθαριού. Συγκεκριμένα, μέσα στο 2021 θα εξαχθούν 17.000 τόνοι βύνης, ποσότητα σημαντικά αυξημένη σε σχέση με τις δυο προηγούμενες χρονιές, στις αγορές της Ιταλίας, της Αλβανίας και της Βουλγαρίας.

Τι Πραγματικά Μοιράζεσαι Με Τον Κόσμο Όταν Λες Ότι Πας Για Μια Μπύρα
newsbeast.gr

Πώς μια αθώα εφαρμογή βραδινής εξόδου έγινε αγκάθι ασφαλείας για τον... αμερικανικό στρατό.

Siren / Varvar - Mavka
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με την Varvar Brew, κυκλοφορεί η Siren Craft Brew.

AleSmith - Noble Empire: Choco Raisin Edition
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα αναμένεται από την AleSmith Brewing Co.

Prairie - Mocha Noir
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα αναμένεται από την Prairie Artisan Ales.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το