English Greek
12
Δευ, Μάι
0 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ακριβότερα Και Λιγότερα Παγωτά, Μπύρες Χωρίς Αλκοόλ

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Σημαντικές αλλαγές καταγράφει έρευνα της Eurostat για τις τάσεις που κυριαρχούν στα πιο κλασικά προϊόντα διατροφής του καλοκαιριού.

Οι τάσεις σε μερικά από τα πιο κλασικά προϊόντα διατροφής του καλοκαιριού αλλάζουν. Η έρευνα της Eurostat δείχνει ότι το 2023 η Ευρωπαϊκή Ένωση παρήγαγε 3,2 δισ. λίτρα παγωτού, που αντιπροσωπεύει μείωση 1,4% σε σύγκριση με το 2022. Ανά χώρα, η Γερμανία είναι ο κύριος παραγωγός και το 2023 παρήγαγε 612 εκατομμύρια λίτρα, έναντι 620 εκατομμυρίων το προηγούμενο έτος. Ακολουθεί η Γαλλία, η οποία παρήγαγε 567 εκατ. λίτρα, 20 εκατομμύρια λιγότερα από το 2022, και η Ιταλία καταλαμβάνει την τρίτη θέση κατασκευάζοντας 527 εκατομμύρια λίτρα, με σημαντική μείωση σε σύγκριση με τα 571 εκατ. του προηγούμενου έτους.

Τα ισπανικά εργοστάσια παρήγαγαν 402 εκατ. λίτρα αντιπροσωπεύοντας αύξηση 20% σε σύγκριση με τα 321 εκατομμύρια που παρήγαγαν το 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat. Η ευρωπαϊκή βιομηχανία, ωστόσο, αύξησε τα έσοδά της, αφού οι τιμές ανέβηκαν σημαντικά: κέρδισε 7.305 δισεκατομμύρια ευρώ πέρυσι, 11,8% περισσότερα από την προηγούμενη χρονιά, όταν ήταν 6.442 εκατ. ευρώ.

beer ice cream

Εκτός του ότι ήταν ο μεγαλύτερος παραγωγός παγωτού το 2023, η Γερμανία παρήγαγε το φθηνότερο παγωτό κατά μέσο όρο, με 1,8 ευρώ το λίτρο. Η Γαλλία κατέγραψε μέση τιμή 2,2 ευρώ ανά λίτρο παγωτού, ενώ η μέση τιμή της Ιταλίας διαμορφώθηκε στα 2,6 ευρώ ανά λίτρο. Το τρίτο πιο ακριβό παγωτό στην Ελλάδα! Το πιο ακριβό παγωτό παρήχθη στην Αυστρία, με μέση τιμή 7,7 ευρώ ανά λίτρο παγωτού, ακολουθούμενη από την Ουγγαρία με 4,8 ευρώ το λίτρο και την Ελλάδα με 3,7 ευρώ το λίτρο.

Το 2023 οι χώρες της ΕΕ παρήγαγαν 32,5 δισεκατομμύρια λίτρα αλκοολούχου μπύρας και 1,8 δισ. λίτρα με λιγότερο από 0,5% αλκοόλ ή καθόλου αλκοόλ, για συνολικά 34,3 δισ. λίτρα, αναφέρει η κοινοτική στατιστική υπηρεσία.

Σε σύγκριση με το 2022, η παραγωγή αλκοολούχου μπύρας μειώθηκε κατά 5%, με 1,7 δισ. λίτρα λιγότερα από το 2022. Όσον αφορά τη μη αλκοολούχο μπύρα, σημείωσε αύξηση 13,5% σε σχέση με το 2022, προσθέτοντας 0,2 δισ. περισσότερα λίτρα.

Ο μεγαλύτερος παραγωγός συνεχίζει να είναι η Γερμανία, τα ζυθοποιεία της οποίας παρήγαγαν 7.241 λίτρα πέρυσι, 4,8% λιγότερο από το 2022. Η Ισπανία είναι ο δεύτερος ευρωπαίος παραγωγός μπύρας, με 4.025 εκατ. λίτρα που παρήχθησαν πέρυσι, το 12% του συνόλου, και αύξηση 2,3%, έναντι της ευρωπαϊκής τάσης.

πηγή: tanea.gr

 
 

 

 

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Stone - Pineapple Dunn Upside Down
Γιώργος Ιορδανίδης

Την κυκλοφορία μιας νέας ετικέτας ανακοίνωσε η Stone Brewing.

Οι Βρετανικές Παμπ Αύξησαν Την Τιμή Της Μπύρας Μετά Το Lockdown
Γιώργος Διπλοΐδης

Το Lockdown επηρέασε πάρα πολλά πράγματα ανα τον κόσμο έτσι και στην Βρετανία αυξήθηκε η τιμή της μπύρας.

Ρόδιος Επιχειρηματίας Κατηγορείται Για Λαθρεμπορία
Δαμιανός Αθανασίου

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων θα καθίσει, μετά από αναβολές, την 20ή Μαΐου 2024 επιχειρηματίας της Ρόδου κατηγορούμενος για λαθρεμπορία.

Anchorage - We All Need A Friend
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Anchorage Brewing Co.

Η Carlsberg Λανσάρει Την Μόνη Μπύρα Χωρίς Αλκοόλ Που Παράγεται Στην Κύπρο
sigmalive.com

Στο πλαίσιο της συνεχούς εξέλιξης προς το καλύτερο, η Carlsberg λανσάρει την 1η και μοναδική μπύρα Χωρίς Αλκοόλ που παράγεται στην Κύπρο.

Επίσημη Επιβεβαίωση: Το Oktoberfest Θα Πραγματοποιηθεί Φέτος
Αλίκη Μαχαίρα

Η ανέγερση των σκηνών στην Theresienwiese του Μονάχου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Αλλά συνέχεια ακούγονται φωνές που αμφισβητούν το φετινό Oktoberfest λόγω της πανδημίας. Υπήρξε λοιπόν μια σαφής ανακοίνωση σχετικά με αυτό την Τρίτη.

Άλλα Άρθρα