English Greek
04
Δευ, Δεκ
52 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

«Νερό Για Το Αύριο» Στην Θεσσαλία Από Την Αθηναϊκή Ζυθοποιία

Ελλαδα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Η πρώτη δράση του Προγράμματος «Νερό για το Αύριο» της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας το οποίο εστιάζεται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια διαδικτυακής εκδήλωσης. Η επιλογή της εν λόγω περιφέρειας έγινε λόγω μιας σειράς από παράγοντες που προκαλούν έντονο πρόβλημα λειψυδρίας, όπως αναφέρθηκε.

«Τα ζητούμενα είναι να έχουμε υψηλή ποιότητα και επάρκεια νερού» σημείωσε κατά την τοποθέτησή του ο γενικός γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωνσταντίνος Αραβώσης.

Τόνισε ότι «το νερό είναι μια κληρονομία και πρέπει να τυγχάνεται τέτοιας μεταχείρισης» προσθέτοντας ότι «η καλή του ποιότητα διασφαλίζει και την παροχή προς τον πληθυσμό».

Μιλώντας για τα Σχέδια Διαχείρισης Λεκανών Απορροής (ΛΑΠ) ο κ. Αραβώσης επισήμανε ότι βασικός στους στόχος είναι η «επάρκεια του νερού».

Χαρακτήρισε «σημαντικό εργαλείο τα Σχέδια Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας» και συνέχισε λέγοντας ότι στην προκειμένη φάση «εκπονείται το Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο για το πόσιμο νερό».

Όλα τα στοιχεία θα πρέπει να έχουν συγκεντρωθεί έως τον Απρίλιο, καθώς, όπως σημείωσε, «αυτό θα είναι το εργαλείο με το οποίο θα διεκδικήσουμε τα απαιτούμενα κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, στάθηκε στη σπουδαιότητα του νερού, υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί «το blue chip της εποχής». Εν συνεχεία προχώρησε σε παρουσίαση των δράσεων που υλοποιεί η περιφέρεια τόσο για τους αποταμιευτήρες νερού όσο και για τα αντιπλημμυρικά έργα.

Αναφορικά με την διαχείριση των υδάτων, ο κ. Αγοραστός επισήμανε ότι «για να λύσουμε το πρόβλημα πρέπει να έχουμε σχέδιο άμεσα υλοποιήσιμο» συμπληρώνοντας ότι «το πρόβλημα αφορά όλους και πρέπει να λυθεί συνολικά».

Αναφερόμενος στη λίμνη Κάρλα, ο κ. Αγοραστός σημείωσε ότι ήταν ένα έργο που «καρκινοβατούσε» ενώ πλέον δίνει δωρεάν νερό σε πολλές χιλιάδες αγρότες και «τροφοδοτεί πάνω από 150.000 στρέμματα καλλιέργειας».

Για τη αξία του προγράμματος «Νερό για το Αύριο» μίλησε ο διευθύνων σύμβουλος της Αθηναϊκή Ζυθοποιίας, Αλέξανδρος Δανιηλίδης. «Φιλοδοξούμε να συμβάλουμε με προτάσεις και ιδέες για το μέλλον της χώρας μας και τη αγροτικής οικονομίας» τόνισε σχετικά.

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας «συνεργαζόμαστε με περίπου 800 παραγωγούς που καλλιεργούν κάθε χρόνο περίπου 35.000 στρέμματα γης με βυνοποιήσιμο κριθάρι το οποίο αξιοποιούμε για την παράγωγή των προϊόντων μας» ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι το νερό για την Αθηναϊκή Ζυθοποιία και γενικά για τον χώρο της μπύρας είναι εξαιρετικά σημαντικό καθώς αποτελείται κατά 93% από νερό. «Υπάρχουν και άλλα συστατικά» είπε και σημείωσε ότι «η ποιότητα του νερού είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό όπως και η διαθεσιμότητά του».

Κατά την τελευταία δεκαετία η εταιρία, σύμφωνα με τον ίδιο έχει «μειώσει κατά 20% την κατανάλωση νερού ανά 100 λίτρα που παράγουμε».

Τέλος, ο κ. Δανιηλίδης σημείωσε ότι μέσω του προγράμματος στόχος είναι «μέχρι τον Ιούλιο του 2022 να φτάσουμε στην τελική πρόταση για τη μελέτη που θα βοηθήσει τους αρμόδιους φορείς να λάβουν τις κατάλληλες αποφάσεις».

«Ελπίζουμε ότι θα αποτελέσει μια βάση για να γίνει μια ακόμη καλύτερη διαχείριση των υδάτινων πόρων και σε περίπτωση που αυτό συμβεί, να αποτελεί οδηγό και για άλλες περιοχές της χώρες» κατέληξε.

Το πρόγραμμα
Η δράση «Νερό για το Αύριο» θα υλοποιηθεί σε τρείς φάσεις. Η πρώτη αφορά τη δευτερογενή έρευνα και ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης (σε επίπεδο χώρας και υδατικού διαμερίσματος) η οποία έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται να γνωστοποιηθεί σύντομα.

Η δεύτερη αφορά τη χαρτογράφηση κι ανάλυση των ενδιαφερόμενων μερών (stakeholders' mapping) στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Πρόκειται για μια φάση του όλου προγράμματος που έχει ολοκληρωθεί η αρχική χαρτογράφηση και ανάλυση των ενδιαφερομένων μερών βάσει της οποίας θα προσκληθούν οι συμμετέχοντες σε τακτικές μηνιαίες συναντήσεις συν-σχεδιασμού λύσεων.

Στην τρίτη φάση του προγράμματος περιλαμβάνονται οι συναντήσεις συν-σχεδιασμού λύσεων οι οποίες αναμένεται να ξεκινήσουν τον ερχόμενο Μάρτιο. Θα πραγματοποιούνται σε μηνιαία βάση για τους επόμενος δεκαοκτώ μήνες και μέσω από αυτές προβλέπεται να προκύψουν λύσεις οι οποίες θα αποτυπωθούν σε επιχειρησιακά σχέδια μετάβασης.

πηγή: naftemporiki.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Anchorage - Night
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Anchorage Brewing Co.

Belching Beaver - Phantom Bride Hazy IPA
Γιώργος Ιορδανίδης

Την κυκλοφορά μιας νέας έκδοσης της "Phantom Bride", σε συνεργασία με το συγκρότημα των Deftones, ανακοίνωσε η Belching Beaver Brewery.

Backcountry - Are You Suggesting Coconuts Migrate / It's OK, I'm A Limo Driver / Strange Things Are Afoot At The Circle K / Off The Top Ropes
Γιώργος Ιορδανίδης

Τέσσερεις νέες, περιορισμένη παραγωγής, ετικέτες κυκλοφόρησε η Backcountry Brewing.

Creative Creature - Eno Curuba / Force Squeezed / Guyaba Fett
Γιώργος Ιορδανίδης

Τρεις νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Creative Creature Brewing Co.

Adroit Theory - Backmasking
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Adroit Theory Brewing Co.

Hudson Valley - Multichorus / Multichorus Barrel Aged
Γιώργος Ιορδανίδης

Δυο νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Hudson Valley Brewery.

Άλλα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Heavy Seas - Glacier Froot
Γιώργος Ιορδανίδης
Heavy Seas - Joose Cannon Fuzzy Navel
Γιώργος Ιορδανίδης
Funky Buddha - Berries And Queens
Γιώργος Ιορδανίδης
Heavy Seas - F*ck 2020
Γιώργος Ιορδανίδης
Funky Buddha - Morning Wood
Γιώργος Ιορδανίδης

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το