English Greek
21
Δευ, Ιουν
47 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πώς Απαντά Στην Κρίση Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία

Ελλαδα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Μείωση τζίρου 31% το 2020 λόγω των περιορισμών στην αγορά ΗΟRECA.

Η πανδημία Covid-19 και οι επιπτώσεις αυτής αποτέλεσε τον καταλυτικό παράγοντα για τη διαμόρφωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας για το έτος 2020.

Η εταιρεία θεωρεί ικανοποιητική της οικονομική της κατάσταση, δεδομένης της λειτουργίας σε ένα δυσμενές περιβάλλον με συνεχείς περιορισμούς λόγω του Covid-19.Ο όγκος πωλήσεων εμφάνισε μείωση κατά 9% συμπεριλαμβανομένων πωλήσεων προς το εξωτερικό ενώ ο όγκος πωλήσεων εγχώρια αγοράς μειώθηκε κατά 26%, ποσοστό αντίστοιχο με την συνολική πτώση της εγχώριας αγοράς ζύθου, με βασικούς παράγοντες επιρροής το ανενεργό κανάλι της κρύας αγοράς για την περίοδο των περιοριστικών μέτρων, που εφαρμόστηκαν καθολικά στην εστίαση και τη δραματική πτώση του τουρισμού. Αντίστοιχα επηρεάστηκε αρνητικά και ο τζίρος της εταιρείας, σημειώνοντας πτώση 31% λόγω αλλαγής στην σύνθεση των πελατών λόγω των περιοριστικών μέτρων για το 1/3 χρόνιας(71 εκατ. ευρώ οι συνολικές καθαρές πωλήσεις) ενώ η χρήση ήταν ζημιογόνος (9,6 εκατ. ευρώ).

Η πορεία των εξαγωγών κατά το 2020 κυμάνθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα, παρά τη δυσκολία των συνθηκών, αντιπροσωπεύοντας το 9,5% της παραγωγής της με τα ελληνικά σήματα Mythos και Fix Hellas, αυξάνοντας το μερίδιο τους στο συνολικό όγκο πωλήσεων.

Βασικό μέλημα της εταιρείας κατά τη διάρκεια του 2020 αποτέλεσε ο εξορθολογισμός των εξόδων, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούσαν. Ωστόσο προχώρησε σε επενδύσεις ύψους 3,5 εκατ. ευρώ, που αφορούσαν σε εξοπλισμό για τον συνεχή εκσυγχρονισμό των παραγωγικών της μονάδων, σε τεχνολογικό εξοπλισμό και εκσυγχρονισμό των συστημάτων της και σε εξοπλισμό σχετικά με την Υγεία & Ασφάλεια σε όλες τις εγκαταστάσεις της.

Για το 2021, η εταιρεία δηλώνει πως βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για την υλοποίηση των εμπορικών της πλάνων σε όλα τα κανάλια δραστηριοποίησης της, σύμφωνα και με τη σταδιακή επανεκκίνηση της αγοράς, ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί και στο κομμάτι των εξαγωγών, με ενίσχυση της παρουσίας της σε υφιστάμενες και είσοδο σε νέες αγοράς. Επίσης δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται και η χρηματοδοτική υποστήριξη από τον όμιλο της μητρικής εταιρείας αν χρειαστεί.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρεία αναμένεται να ανακοινώσει στο αμέσως επόμενο διάστημα και συνεργασία με την Aegean Airlines.

πηγή: businessnews.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Firestone Walker - Talley Cat Sunflower
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Firestone Walker Brewing Co.

The Lost Abbey - Angel's Share
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα αναμένεται από την The Lost Abbey Brewing Co.

Wicked Weed - Sandiaca
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Wicked Weed Brewing.

Γαλλία: Τεράστια Τρύπα Εμφανίστηκε Στο Κέντρο Της Αμιένης - Απειλεί Να Καταπιεί Μπυραρία (Βίντεο)
iefimerida.gr

Μια τεράστια τρύπα βάθους πέντε μέτρων και διαμέτρου δέκα άνοιξε ξαφνικά στο κέντρο της Αμιένης στη βόρεια Γαλλία κι απειλεί να «καταπιεί» μια μπυραρία.

Hudson Valley - Glycerin Blackberry Peach / Glycerin Prickly Pear Orange / Hush
Γιώργος Ιορδανίδης

Τρεις νέες ετικέτες κυκλοφορεί η Hudson Valley Brewery.

Οι Πωλήσεις Μπύρας Σε Ασία Και Αφρική Βοήθησαν Την Heineken
euro2day.gr

H ζυθοποιία των Tiger, Amstel και Moretti πούλησε 5,4% περισσότερη μπύρα στην Ασία το πρώτο τρίμηνο από ό,τι έναν χρόνο πριν και 9,9% περισσότερη στην Αφρική, τη Μέση Ανατολή και την ανατολική Ευρώπη.

Άλλα Άρθρα

* Beer & Brewing Awards 2020 *

Τα πρώτα επίσημα και μοναδικά βραβεία για την μπύρα, τη ζυθοποιία και τα καταστήματα που την εμπορεύονται (μπυραρίες, pubs) στην Ελλάδα, μέσω διαδικτυακής ψηφοφορίας.

vol

Κράτα το

Κράτα το

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το