English Greek
24
Δευ, Ιουν
24 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Με Διψήφιους Ρυθμούς «Τρέχει» Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία - Οι Εκτιμήσεις Για Φέτος

Ελλαδα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Η αύξηση του τζίρου σχεδόν κατά 10% αποδίδεται στην θετική επίδραση που είχαν οι εξαγορές της Wernergruner στη Γερμανία και της Marston στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το α' εξάμηνο του 2021 έκλεισε για τον όμιλο Carlsberg με τζίρο 31,7 δισ. κορώνες Δανίας (+9,9% από το αντίστοιχο περσινό διάστημα), λειτουργική κερδοφορία 5,11 δισ. κορώνες (+10,7%) και περιθώριο λειτουργικής κερδοφορίας 16,1%.

Τα έσοδα ανά εκατόλιτρο ήταν περίπου στα περσινά επίπεδα (αυξημένα ωστόσο κατά 5% στο β' τρίμηνο του 2021), ενώ η αύξηση του τζίρου σχεδόν κατά 10% αποδίδεται στην θετική επίδραση που είχαν οι εξαγορές της Wernergruner στη Γερμανία και της Marston στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι όγκοι πωλήσεων για την κατηγορία της μπύρας αυξήθηκαν κατά 11,6% (στα 59,5 εκατ. Εκατόλιτρα) και για τις υπόλοιπες κατά 13,8% (στα 10,8 εκατ. εκατόλιτρα).

Τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 10,3%, στις 3,17 δισ. δανέζικες κορώνες. Σημειώνεται ακόμη ότι τα έσοδα από το e-commerce αυξήθηκαν κατά 30%, ενώ ο αριθμός των ενεργών πελατών στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Carlsberg ενισχύθηκε σε ποσοστό 25%.

Καλύτερη εικόνα από πέρυσι
Ειδικότερα σε ό,τι αφορά την γεωγραφική περιοχή όπου ανήκει και η Ελλάδα, δηλαδή αυτή της Κεντρικής & Ανατολικής Ευρώπης, τόσο τα έσοδα όσο και τα λειτουργικά κέρδη υπέστησαν μικρή μείωση (-1,1% και -4,2% αντίστοιχα) παρότι οι όγκοι πωλήσεων ήταν αυξημένοι κατά 8,7%.

Η βελτίωση στις περισσότερες αγορές της περιοχής ξεκίνησε από τον Μάρτιο, καθώς οι πρώτοι μήνες της φετινής άνοιξης ήταν πολύ καλύτεροι από τους αντίστοιχους περσινούς, όπου τα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού ήταν πολύ αυστηρότερα. Ειδικότερα στην Ελλάδα, (μαζί με την Ιταλία, την Κροατία και την Σερβία) οι όγκοι πωλήσεων αυξήθηκαν σε διψήφια ποσοστά σε σχέση με πέρυσι, ενώ σημαντικά βελτιωμένα ήταν τα έσοδα/εκατόλιτρα χάρη στο θετικό προϊοντικό μείγμα.

Συνολικά στο β' τρίμηνο του 2021, τα έσοδα στην περιοχή ήταν αυξημένα κατά 4,71% και οι όγκοι πωλήσεων κατά 8,22%.

Η εικόνα της Κεντρικής & Ανατολικής Ευρώπης στο α' εξάμηνο

"Μαζί προς το ΜΗΔΕΝ"
Στην ενημέρωση του δανέζικου κολοσσού για τη χρήση του α' εξαμήνου, αναφέρεται ακόμη για την θυγατρική του ομίλου στην Ελλάδα, την Ολυμπιακή Ζυθοποιία ότι, στο πλαίσιο της στρατηγικής βιώσιμης ανάπτυξης της Carlsberg «Μαζί προς το ΜΗΔΕΝ» για μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά την παραγωγική διαδικασία μέχρι το 2030, στην Ελλάδα «τρέχει» πιλοτικά ένα πρόγραμμα αξιοποίησης της ηλιακής ενέργειας για την κάλυψη ενεργειακών αναγκών, στο εργοστάσιο της Σίνδου, σε συνεργασία με την σουηδική εταιρεία Absolicon.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, προβλέπει την εγκατάσταση ενός συστήματος ηλιακών συλλεκτών στις εγκαταστάσεις της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας στη Σίνδο, η οποία μέσω συμφωνίας αγοράς θα τροφοδοτεί τη μονάδα παραγωγής με θερμική ενέργεια, προερχόμενη εξ' ολοκλήρου από ηλιακή ενέργεια.

Ερωτηματικό η Ασία
Σχετικά με το σύνολο του 2021, η Carlsberg αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για το σύνολο της χρήσης, προειδοποιώντας ωστόσο ότι οι αυστηροί περιορισμοί στην Ασία θα μπορούσαν να πλήξουν τις πωλήσεις.

«Ενώ η αβεβαιότητα για το υπόλοιπο του έτους συνεχίζεται, είμαστε ικανοποιημένοι με την ισχύ των αποτελεσμάτων του α' εξαμήνου και το καλό ξεκίνημα στο γ' τρίμηνο», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Cees 't Hart, ενώ πρόσθεσε πως «αν και βλέπουμε σταδιακή επιστροφή σε πιο φυσιολογικό περιβάλλον στην Ευρώπη, άλλες αγορές, ιδιαίτερα στην Ασία, εξακολουθούν να υπόκεινται σε αυστηρούς περιορισμούς λόγω νέων κυμάτων της πανδημίας».

Η εικόνα της Ασίας στο α' εξάμηνο

Στο 11% ο πήχης για τα λειτουργικά κέρδη
Η Carlsberg εκτιμά πλέον, ότι τα λειτουργικά κέρδη για το 2021 θα αυξηθούν κατά 8%-11% από το 2020, υψηλότερα από την προηγούμενη εκτίμηση που έκανε λόγο για αύξηση 5%-10%. Οι πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις αποδίδονται στις προσδοκίες, ότι στη Δυτική Ευρώπη θα συνεχιστεί η ανάκαμψη στο κανάλι του HoReCa, ενώ στην Κεντρική & Ανατολική Ευρώπη αναμένεται ανάλογη εικόνα στο νότιο μέρος της περιοχής, σημειώνοντας ωστόσο το έντονα ανταγωνιστικό περιβάλλον σε ορισμένες ανατολικές ευρωπαϊκές αγορές.

Σε ό,τι αφορά την Ασία, η κατάσταση είναι αβέβαιη σε πολλές αγορές, όπως το Λάος, το Βιετνάμ, η Καμπότζη, η Ινδία και Μαλαισία, λόγω των χαμηλών ποσοστών εμβολιασμού. Παράλληλα, η θετική τροχιά στην Κίνα συνεχίστηκε τον Ιούλιο, ωστόσο η αύξηση των κρουσμάτων και οι τοπικοί αποκλεισμοί τις τελευταίες εβδομάδες φέρνουν κάποια αβεβαιότητα για το υπόλοιπο του έτους.

Η εικόνα της Δυτικής Ευρώπης στο α' εξάμηνο

πηγή: imerisia.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Northern Monk - OFS034 // Brazil // Caipifruta Sour
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Northern Monk Refectory.

Hoppin' Frog - Hauser's Heat Of The Moment
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Hoppin' Frog Brewery.

Tired Hands - Death Tripper / Alien Church / AlienShake (Pumpkin Spice Chai Latte)
Γιώργος Ιορδανίδης

Τρεις νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Tired Hands Brewing Co.

Πόλεμος Στην Ουκρανία: Τοξική Αμμωνία Εκλύεται Από Φλεγόμενο Ζυθοποιείο Στο Ντόνετσκ
protothema.gr

Τοξική αμμωνία εκλύθηκε από φλεγόμενο ζυθοποιείο στη διεκδικούμενη περιφέρεια Ντόνετσκ στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με τις τοπικές φιλορωσικές αυτονομιστικές αρχές.

Alea - Fermi Paradox
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφορεί η Alea Brewing Co.

Stone - Enjoy By 01.01.22
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Stone Brewing.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το