English Greek
04
Σαβ, Δεκ
46 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Με Διψήφιους Ρυθμούς «Τρέχει» Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία - Οι Εκτιμήσεις Για Φέτος

Ελλαδα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Η αύξηση του τζίρου σχεδόν κατά 10% αποδίδεται στην θετική επίδραση που είχαν οι εξαγορές της Wernergruner στη Γερμανία και της Marston στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το α' εξάμηνο του 2021 έκλεισε για τον όμιλο Carlsberg με τζίρο 31,7 δισ. κορώνες Δανίας (+9,9% από το αντίστοιχο περσινό διάστημα), λειτουργική κερδοφορία 5,11 δισ. κορώνες (+10,7%) και περιθώριο λειτουργικής κερδοφορίας 16,1%.

Τα έσοδα ανά εκατόλιτρο ήταν περίπου στα περσινά επίπεδα (αυξημένα ωστόσο κατά 5% στο β' τρίμηνο του 2021), ενώ η αύξηση του τζίρου σχεδόν κατά 10% αποδίδεται στην θετική επίδραση που είχαν οι εξαγορές της Wernergruner στη Γερμανία και της Marston στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι όγκοι πωλήσεων για την κατηγορία της μπύρας αυξήθηκαν κατά 11,6% (στα 59,5 εκατ. Εκατόλιτρα) και για τις υπόλοιπες κατά 13,8% (στα 10,8 εκατ. εκατόλιτρα).

Τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 10,3%, στις 3,17 δισ. δανέζικες κορώνες. Σημειώνεται ακόμη ότι τα έσοδα από το e-commerce αυξήθηκαν κατά 30%, ενώ ο αριθμός των ενεργών πελατών στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Carlsberg ενισχύθηκε σε ποσοστό 25%.

Καλύτερη εικόνα από πέρυσι
Ειδικότερα σε ό,τι αφορά την γεωγραφική περιοχή όπου ανήκει και η Ελλάδα, δηλαδή αυτή της Κεντρικής & Ανατολικής Ευρώπης, τόσο τα έσοδα όσο και τα λειτουργικά κέρδη υπέστησαν μικρή μείωση (-1,1% και -4,2% αντίστοιχα) παρότι οι όγκοι πωλήσεων ήταν αυξημένοι κατά 8,7%.

Η βελτίωση στις περισσότερες αγορές της περιοχής ξεκίνησε από τον Μάρτιο, καθώς οι πρώτοι μήνες της φετινής άνοιξης ήταν πολύ καλύτεροι από τους αντίστοιχους περσινούς, όπου τα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού ήταν πολύ αυστηρότερα. Ειδικότερα στην Ελλάδα, (μαζί με την Ιταλία, την Κροατία και την Σερβία) οι όγκοι πωλήσεων αυξήθηκαν σε διψήφια ποσοστά σε σχέση με πέρυσι, ενώ σημαντικά βελτιωμένα ήταν τα έσοδα/εκατόλιτρα χάρη στο θετικό προϊοντικό μείγμα.

Συνολικά στο β' τρίμηνο του 2021, τα έσοδα στην περιοχή ήταν αυξημένα κατά 4,71% και οι όγκοι πωλήσεων κατά 8,22%.

Η εικόνα της Κεντρικής & Ανατολικής Ευρώπης στο α' εξάμηνο

"Μαζί προς το ΜΗΔΕΝ"
Στην ενημέρωση του δανέζικου κολοσσού για τη χρήση του α' εξαμήνου, αναφέρεται ακόμη για την θυγατρική του ομίλου στην Ελλάδα, την Ολυμπιακή Ζυθοποιία ότι, στο πλαίσιο της στρατηγικής βιώσιμης ανάπτυξης της Carlsberg «Μαζί προς το ΜΗΔΕΝ» για μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά την παραγωγική διαδικασία μέχρι το 2030, στην Ελλάδα «τρέχει» πιλοτικά ένα πρόγραμμα αξιοποίησης της ηλιακής ενέργειας για την κάλυψη ενεργειακών αναγκών, στο εργοστάσιο της Σίνδου, σε συνεργασία με την σουηδική εταιρεία Absolicon.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, προβλέπει την εγκατάσταση ενός συστήματος ηλιακών συλλεκτών στις εγκαταστάσεις της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας στη Σίνδο, η οποία μέσω συμφωνίας αγοράς θα τροφοδοτεί τη μονάδα παραγωγής με θερμική ενέργεια, προερχόμενη εξ' ολοκλήρου από ηλιακή ενέργεια.

Ερωτηματικό η Ασία
Σχετικά με το σύνολο του 2021, η Carlsberg αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για το σύνολο της χρήσης, προειδοποιώντας ωστόσο ότι οι αυστηροί περιορισμοί στην Ασία θα μπορούσαν να πλήξουν τις πωλήσεις.

«Ενώ η αβεβαιότητα για το υπόλοιπο του έτους συνεχίζεται, είμαστε ικανοποιημένοι με την ισχύ των αποτελεσμάτων του α' εξαμήνου και το καλό ξεκίνημα στο γ' τρίμηνο», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Cees 't Hart, ενώ πρόσθεσε πως «αν και βλέπουμε σταδιακή επιστροφή σε πιο φυσιολογικό περιβάλλον στην Ευρώπη, άλλες αγορές, ιδιαίτερα στην Ασία, εξακολουθούν να υπόκεινται σε αυστηρούς περιορισμούς λόγω νέων κυμάτων της πανδημίας».

Η εικόνα της Ασίας στο α' εξάμηνο

Στο 11% ο πήχης για τα λειτουργικά κέρδη
Η Carlsberg εκτιμά πλέον, ότι τα λειτουργικά κέρδη για το 2021 θα αυξηθούν κατά 8%-11% από το 2020, υψηλότερα από την προηγούμενη εκτίμηση που έκανε λόγο για αύξηση 5%-10%. Οι πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις αποδίδονται στις προσδοκίες, ότι στη Δυτική Ευρώπη θα συνεχιστεί η ανάκαμψη στο κανάλι του HoReCa, ενώ στην Κεντρική & Ανατολική Ευρώπη αναμένεται ανάλογη εικόνα στο νότιο μέρος της περιοχής, σημειώνοντας ωστόσο το έντονα ανταγωνιστικό περιβάλλον σε ορισμένες ανατολικές ευρωπαϊκές αγορές.

Σε ό,τι αφορά την Ασία, η κατάσταση είναι αβέβαιη σε πολλές αγορές, όπως το Λάος, το Βιετνάμ, η Καμπότζη, η Ινδία και Μαλαισία, λόγω των χαμηλών ποσοστών εμβολιασμού. Παράλληλα, η θετική τροχιά στην Κίνα συνεχίστηκε τον Ιούλιο, ωστόσο η αύξηση των κρουσμάτων και οι τοπικοί αποκλεισμοί τις τελευταίες εβδομάδες φέρνουν κάποια αβεβαιότητα για το υπόλοιπο του έτους.

Η εικόνα της Δυτικής Ευρώπης στο α' εξάμηνο

πηγή: imerisia.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Mikkeller - Sur Rosé
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Mikkeller Brewing San Diego.

Crooked Stave - Sour Rita
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα αναμένεται απ' την Crooked Stave Artisan Beer Project.

Russian River - Apical Dominance
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Russian River Brewing Co.

Bottle Logic - Scatter Signal
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Bottle Logic Brewing.

The Bruery / Horus - Chocolate Churriosity
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με την Horus Aged Ales, κυκλοφορεί η The Bruery.

Birbant / AleBrowar - Coolab7 Vol.2: 777
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με την AleBrowar, κυκλοφόρησε η Browar Birbant.

Άλλα Άρθρα

* Beer & Brewing Awards 2020 *

Τα πρώτα επίσημα και μοναδικά βραβεία για την μπύρα, τη ζυθοποιία και τα καταστήματα που την εμπορεύονται (μπυραρίες, pubs) στην Ελλάδα, μέσω διαδικτυακής ψηφοφορίας.

vol

Κράτα το

Κράτα το

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Amager - Ganz Besonders
Γιώργος Ιορδανίδης
BrewDog / Buxton - Deep Slumber
Γιώργος Ιορδανίδης
BrewDog / Finn - Two Way Street
Γιώργος Ιορδανίδης
Clown Shoes - Druidess
Γιώργος Ιορδανίδης

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το