English Greek
19
Κυρ, Μάι
23 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Επιστροφή Στα Κέρδη Για Την Ολυμπιακή Ζυθοποιία

Ελλαδα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Η επαναλειτουργία της εστίασης και ο τουρισμός έδωσαν ώθηση στις πωλήσεις της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας το 2021 με διψήφια ανάπτυξη και επιστροφή στην κερδοφορία.

Η θυγατρική του Ομίλου Carlsberg, όπως προκύπτει από τις οικονομικές καταστάσεις που δημοσίευσε πρόσφατα, εμφάνισε πέρυσι αύξηση τζίρου κατά 29,5 εκατ. ευρώ στα 141,54 εκατ. ευρώ από τα 109,29 εκατ. ευρώ το 2020. Οι καθαρές πωλήσεις, μετά την αφαίρεση του ειδικού φόρου κατανάλωσης, διαμορφώθηκαν σε 96,06 εκατ. ευρώ από 71,49 εκατ. ευρώ το 2020.

Τα προ φόρων κέρδη ανήλθαν σε 5,9 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 11 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη σε 5,5 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 9,4 εκατ. ευρώ το 2020.

Αύξηση όγκου πωλήσεων
Σε όρους όγκου πωλήσεων η εταιρεία πέτυχε συνολική αύξηση κατά 24%. Στην εγχώρια αγορά ο όγκος πωλήσεων αυξήθηκε κατά 19%, το οποίο σύμφωνα με τη διοίκηση αποδίδεται κυρίως στην αύξηση στο on trade κανάλι, ποσοστό αντίστοιχο με τη συνολική άνοδο της εγχώριας αγοράς ζύθου. Οι επιδόσεις στις εξαγωγές ήταν ακόμη καλύτερες, καθώς «έτρεξαν» με ρυθμό ανάπτυξης 36%.

Βασικοί παράγοντες για τις βελτιωμένες επιδόσεις είναι η επαναλειτουργία του καναλιού της κρύας αγοράς, που αφορά κυρίως την εστίαση και η αύξηση της τουριστικής κίνησης. Αντίστοιχα, επηρεάστηκαν θετικά και οι καθαρές πωλήσεις σημειώνοντας αύξηση κατά 34%, αφού ο ειδικός φόρος μειώθηκε από 35% σε 32%.

Η εταιρεία το 2021 διέθεσε 5,4 εκατ. ευρώ για διαφήμιση από 3,7 εκατ. ευρώ το 2020 ενώ το κόστος ανάκτησης των κενών φιαλών ανήλθε σχεδόν σε 1,15 εκατ. ευρώ.

Πάντως, η διοίκηση της εταιρείας δεν κρύβει στην οικονομική της έκθεση την ανησυχία της για την επίδραση στην εταιρεία των υψηλών τιμών της ενέργειας και των πρώτων υλών. Ωστόσο εκτιμά ότι η επίδραση θα είναι περιορισμένη κυρίως λόγω της αγοράς πρώτων υλών μέσω συμφωνιών που κλείνει η μητρική εταιρεία.

Επενδύσεις 6,3 εκατ. ευρώ
Σε επενδυτικό επίπεδο η Ολυμπιακή Ζυθοποιία διέθεσε πέρυσι κεφάλαια ύψους 6,3 εκατ. ευρώ, τα οποία διατέθηκαν για τον εκσυγχρονισμό των παραγωγικών της μονάδων σε τεχνολογικό εξοπλισμό και αυτοματοποίηση των συστημάτων της.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία διατηρεί δύο ιδιοκτήτες παραγωγικές μονάδες μία στην περιοχή της Σίνδου και μία στη Ριτσώνα με ετήσια παραγωγική δυνατότητα που ξεπερνά τα 2,1 εκατ. εκατόλιτρα. Συνολικά το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας περιλαμβάνει 17 εμπορικά σήματα, εκ των οποίων τα ακόλουθα 11 είναι εγχωρίως παραγόμενα: FIX Hellas, FIX Dark, Άνευ, Mythos, Mythos Radler, Mythos Ice, Kaiser, Henninger, Tuborg Soda, Tuborg Tonic Water και η σειρά φυσικών αναψυκτικών της Tuborg σε τέσσερις γεύσεις.

πηγή: mononews.gr

 
 

 

 

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Moksa - Now With Phantasm / River Kölsch / Overcast Echoes / Live, Laugh, Lager
Γιώργος Ιορδανίδης

Τέσσερεις νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Moksa Brewing Co.

Vivant - Sour Lake
Γιώργος Ιορδανίδης

Την κυκλοφορία μιας νέας ετικέτας ανακοίνωσε η Brewery Vivant.

The Wild Beer Co.: Ζυθοποιία Προς Πώληση!
Γιώργος Ιορδανίδης

Υπό καθεστώς πώλησης βρίσκεται από σήμερα η The Wild Beer Co.

Σούπερ - Παππούς, Επί 68 Χρόνια Θαμώνας Της Ίδιας Παμπ Επικρίνει Τις Αυξήσεις Των Τιμών
Χρίστος Καλουντζόγλου

O Μπέρναρντ Μπλαντ επισκέφθηκε για πρώτη φορά την παμπ Nunsthorpe το 1954, όταν ένα ποτήρι μπύρας έκανε μόλις ένα σελίνι και έκτοτε δεν έχει λείψει ούτε μια μέρα από το στέκι του.

Ο Βασιλιάς Της Μπύρας: Ο Έλληνας Που Κάνει Κουμάντο Στη Μεγαλύτερη Ζυθοποιία Στον Κόσμο
menshouse.gr

Με περισσότερα από 400 brands και ετικέτες από όλον τον κόσμο στο «οπλοστάσιό» της, η AB InBev, δικαίως χαρακτηρίζεται η μεγαλύτερη ζυθοποιία παγκοσμίως! Εκείνο που πάντως δεν γνωρίζουμε οι περισσότεροι όταν απολαμβάνουμε μια παγωμένη μπύρα, είναι ότι πίνουμε στην... υγειά ενός Έλληνα που διοικεί αυτήν την αυτοκρατορία!

Ποια Ακρίβεια; Πόσο Κάνει Μία Μπύρα Στην Ελλάδα Και Πόσο Στην Αθήνα;
Ευτυχία Κορδόνη

Το φθηνότερο μέρος στον κόσμο για να πιει κανείς μια μπύρα είναι το Ουζμπεκιστάν και το Βιετνάμ, όπου θα πληρώσεις μόλις 1 ευρώ.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το