English Greek
03
Σαβ, Δεκ
43 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Επιστροφή Στα Κέρδη Για Την Ολυμπιακή Ζυθοποιία

Ελλαδα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Η επαναλειτουργία της εστίασης και ο τουρισμός έδωσαν ώθηση στις πωλήσεις της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας το 2021 με διψήφια ανάπτυξη και επιστροφή στην κερδοφορία.

Η θυγατρική του Ομίλου Carlsberg, όπως προκύπτει από τις οικονομικές καταστάσεις που δημοσίευσε πρόσφατα, εμφάνισε πέρυσι αύξηση τζίρου κατά 29,5 εκατ. ευρώ στα 141,54 εκατ. ευρώ από τα 109,29 εκατ. ευρώ το 2020. Οι καθαρές πωλήσεις, μετά την αφαίρεση του ειδικού φόρου κατανάλωσης, διαμορφώθηκαν σε 96,06 εκατ. ευρώ από 71,49 εκατ. ευρώ το 2020.

Τα προ φόρων κέρδη ανήλθαν σε 5,9 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 11 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη σε 5,5 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 9,4 εκατ. ευρώ το 2020.

Αύξηση όγκου πωλήσεων
Σε όρους όγκου πωλήσεων η εταιρεία πέτυχε συνολική αύξηση κατά 24%. Στην εγχώρια αγορά ο όγκος πωλήσεων αυξήθηκε κατά 19%, το οποίο σύμφωνα με τη διοίκηση αποδίδεται κυρίως στην αύξηση στο on trade κανάλι, ποσοστό αντίστοιχο με τη συνολική άνοδο της εγχώριας αγοράς ζύθου. Οι επιδόσεις στις εξαγωγές ήταν ακόμη καλύτερες, καθώς «έτρεξαν» με ρυθμό ανάπτυξης 36%.

Βασικοί παράγοντες για τις βελτιωμένες επιδόσεις είναι η επαναλειτουργία του καναλιού της κρύας αγοράς, που αφορά κυρίως την εστίαση και η αύξηση της τουριστικής κίνησης. Αντίστοιχα, επηρεάστηκαν θετικά και οι καθαρές πωλήσεις σημειώνοντας αύξηση κατά 34%, αφού ο ειδικός φόρος μειώθηκε από 35% σε 32%.

Η εταιρεία το 2021 διέθεσε 5,4 εκατ. ευρώ για διαφήμιση από 3,7 εκατ. ευρώ το 2020 ενώ το κόστος ανάκτησης των κενών φιαλών ανήλθε σχεδόν σε 1,15 εκατ. ευρώ.

Πάντως, η διοίκηση της εταιρείας δεν κρύβει στην οικονομική της έκθεση την ανησυχία της για την επίδραση στην εταιρεία των υψηλών τιμών της ενέργειας και των πρώτων υλών. Ωστόσο εκτιμά ότι η επίδραση θα είναι περιορισμένη κυρίως λόγω της αγοράς πρώτων υλών μέσω συμφωνιών που κλείνει η μητρική εταιρεία.

Επενδύσεις 6,3 εκατ. ευρώ
Σε επενδυτικό επίπεδο η Ολυμπιακή Ζυθοποιία διέθεσε πέρυσι κεφάλαια ύψους 6,3 εκατ. ευρώ, τα οποία διατέθηκαν για τον εκσυγχρονισμό των παραγωγικών της μονάδων σε τεχνολογικό εξοπλισμό και αυτοματοποίηση των συστημάτων της.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία διατηρεί δύο ιδιοκτήτες παραγωγικές μονάδες μία στην περιοχή της Σίνδου και μία στη Ριτσώνα με ετήσια παραγωγική δυνατότητα που ξεπερνά τα 2,1 εκατ. εκατόλιτρα. Συνολικά το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας περιλαμβάνει 17 εμπορικά σήματα, εκ των οποίων τα ακόλουθα 11 είναι εγχωρίως παραγόμενα: FIX Hellas, FIX Dark, Άνευ, Mythos, Mythos Radler, Mythos Ice, Kaiser, Henninger, Tuborg Soda, Tuborg Tonic Water και η σειρά φυσικών αναψυκτικών της Tuborg σε τέσσερις γεύσεις.

πηγή: mononews.gr

 
 

 

 

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

10 Barrel - Crush
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η 10 Barrel Brewing Co.

Ευανθία Αντωνακοπούλου: Ο Καταναλωτής Πλέον Κινείται Σε Ένα Αμιγώς Ψηφιακό Αλλά Παγκόσμιο Περιβάλλον
thebest.gr

Η Οικονομολόγος, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της "Πατραϊκής Ζυθοποιίας" μιλάει στην ειδική έκδοση του TheBest για την επόμενη μέρα στη Δυτική Ελλάδα.

Vocation - Death By Cherries
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Vocation Brewery.

Διεθνείς Διακρίσεις Για Τον Γιώργο Ντάνο Και Τις De'KA 5 Και Ammousa Στα Great Taste 2018
Γιώργος Ιορδανίδης

Μετά τις βραβεύσεις στην Ελλάδα, οι συνταγές του Πατρινού Ντάνου Γεώργιου, διακρίθηκαν στο παγκόσμιο διαγωνισμό γευσιγνωσίας "Great Taste 2018".

Barrier - Makin' Waves
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Barrier Brewing Co.

Νέα Τροπή Στη Δικαστική Διαμάχη «Βεργίνας»-Heineken - Τι Απαντά Στο Mononews Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία
Γιώργος Μανέττας

Νέα τροπή παίρνει η δικαστική διαμάχη ανάμεσα στην Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης, που παράγει την μπύρα «Βεργίνα», και τον όμιλο Heineken, μετά την απόφαση της ολλανδικής Δικαιοσύνης να επιτρέψει στην πρώτη να προσφύγει στα ολλανδικά δικαστήρια τόσο εναντίον της Heineken όσο και εναντίον της ελληνικής θυγατρικής της, της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, για τις αθέμιτες πρακτικές που εφάρμοζε η τελευταία στην ελληνική αγορά μπύρας.

Άλλα Άρθρα

* Beer & Brewing Awards 2021 *

Τα πρώτα επίσημα και μοναδικά βραβεία για την μπύρα, τη ζυθοποιία και τα καταστήματα που την εμπορεύονται (μπυραρίες, pubs) στην Ελλάδα, μέσω διαδικτυακής ψηφοφορίας.

vol

Κράτα το

Κράτα το

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το