English Greek
19
Παρ, Απρ
38 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Toast Ale: Κλιμακώνει Τη Μάχη Ενάντια Στη Σπατάλη Τροφίμων Με Σύμμαχο Τη Heineken

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Η λονδρέζικη startup μπύρας φιλοδοξεί να ανακυκλώσει 1 δισ. φέτες ψωμιού μέσω της βιομηχανίας ζυθοποίησης.

Η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και η παρασκευή της μπύρας craft είναι δύο έννοιες που δεν παρουσιάζουν κάποια συσχέτιση εκ πρώτης όψεως, ωστόσο εδώ ακριβώς παρεμβάλλεται η αποστολή της Toast Ale, μιας startup που χρησιμοποιεί περισσευούμενο άρτο για να παραγάγει τα χαρακτηριστικά προϊόντα της.

Από την ίδρυσή της το 2016, η καινοτόμος εταιρεία ζυθοποίησης με έδρα το Λονδίνο έχει συνεργαστεί με έναν επιλεγμένο αριθμό αρτοποιείων και παρασκευαστών σάντουιτς στο Ηνωμένο Βασίλειο για να συμβάλει στη μετατροπή των αποβλήτων τους σε μπύρα.

Το επιτυγχάνει σε συντονισμό με 86 ζυθοποιίες μικρής κλίμακας (σ.σ. η ταμπέλα craft αφορά κατά κανόνα μπύρες μικροζυθοποιείων), στις οποίες παρέχει το περισσευούμενο ψωμί, αλλά και κρίσιμη καθοδήγηση. Χάρη στη δράση της, έχει ανακυκλώσει περίπου 2,9 εκατομμύρια φέτες πλεονάζοντος ψωμιού μέχρι στιγμής.

toast ale

Πλέον, στόχος είναι η Toast Ale να «διασώσει» 1 δισ. περισσευούμενες φέτες ψωμιού από τον κάδο απορριμμάτων και να υποστηρίξει τη μετάβαση προς έναν κλάδο μπύρας καθαρά μηδενικών εκπομπών. Αυτό συνεπάγεται εμβάθυνση των συνεργασιών με τα αρτοποιεία, αλλά και παράλληλα διαμοιρασμό της τεχνογνωσίας της σε άλλους ζυθοποιούς.

Σε αυτή την προσπάθεια, έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση άνω των 2 εκατομμυρίων λιρών από σημαντικούς επενδυτές, συμπεριλαμβανομένου του ολλανδικού κολοσσού της Heineken. Τα κεφάλαια θα συμβάλουν στη συνεχιζόμενη ανάπτυξη των εργασιών ζυθοποίησης, έρευνας και ανάπτυξης της αγγλικής startup, βοηθώντας έτσι ακόμα περισσότερα αρτοποιεία να αποτρέψουν τη σπατάλη και παρέχοντας την καινοτομία που θα επιτρέψει σε ακόμα περισσότερες ζυθοποιίες να χρησιμοποιούν το πλεόνασμα ψωμιού για να μειώσουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της μπύρας τους.

Η συνεργασία με τη Heineken θα επιτρέψει στην Toast Ale να εφαρμόσει σε μεγαλύτερη παραγωγική κλίμακα ορισμένες από τις γνώσεις που έχει αποκομίσει. «Από την ίδρυσή μας το 2016, έχουμε ξεπεράσει πολλά από τα εμπόδια που σχετίζονται με την παρασκευή ψωμιού, από τη διασφάλιση της ιχνηλασιμότητας και της ασφάλειας των τροφίμων έως την αποτελεσματική χρήση του άρτου στο ζυθοποιείο», αποκαλύπτει στο FoodNavigator η συνιδρύτρια και γενική διευθύντρια της startup, Louisa Ziane.

toast ale beers

«Έχουμε συνεργαστεί με αρκετές ζυθοποιίες για να μοιραστούμε αυτήν τη γνώση, ωστόσο αυτή δεν έχει υιοθετηθεί σε μεγάλη κλίμακα. Η συνεργασία με τη Heineken στην έρευνα και στην ανάπτυξη θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε πιο ολοκληρωμένα τις προκλήσεις, ιδιαίτερα για τις μεγάλες ζυθοποιίες που πρέπει να συμμετάσχουν στην προσπάθεια για να λύσουν το πρόβλημα σε βιομηχανική κλίμακα», εξηγεί.

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της, η Toast Ale εργάζεται, επίσης, για να διασφαλίσει ότι τα υποπροϊόντα όλων των παραπάνω διαδικασιών παραμένουν εντός του μοντέλου κυκλικής οικονομίας. Για παράδειγμα, «τα βυνοϋπολείμματα της ζυθοποίησης συλλέγονται από έναν τοπικό αγρότη για να χρησιμοποιηθούν για ζωοτροφές και ο χρησιμοποιημένος λυκίσκος συλλέγεται για χρήση ως κομπόστ», ξεκαθαρίζει η Ziane.

Η εταιρεία πιστεύει, επίσης, στα αποκεντρωμένα, τοπικά συστήματα παραγωγής. «Δεν έχουμε εξάγει ποτέ την μπύρα μας. Αντιθέτως, συνεργαζόμαστε με ζυθοποιίες σε όλο τον κόσμο για τοπική παρασκευή με τοπικές πηγές πλεονάζοντος ψωμιού. Σχεδιάζουμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σε αυτήν τη βάση», επισημαίνει.

πηγή: ypaithros.gr

 
 

 

 

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Carton - SS 2020
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Carton Brewing.

Uiltje - Pinky & The Grain
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Uiltje Brewing Co.

Ο "Πόλεμος" Της Μπύρας: Molson Coors Vs Anheuser-Busch Για Μία Διαφήμιση (Βίντεο)
cibum.gr

Οι δύο κορυφαίες εταιρείες μπύρας των ΗΠΑ διασταυρώνουν τα ξίφη τους για την διαφήμιση που παρομοιάζει τις άλλες μπύρες με νερό.

Thin Man - Savage Lands
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με το συγκρότημα των Mastodon, κυκλοφόρησε η Thin Man Brewery.

Nepomucen - Deep Forest
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Browar Nepomucen.

Hoppin' Frog - Roasted Chestnut
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Hoppin' Frog Brewery.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το