English Greek
23
Κυρ, Ιουν
21 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Με 23 Λεπτά Το Κιλό Παραλαμβάνει Το Κριθάρι Η Ζυθοποιία «Βεργίνα»

Ελλαδα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Το σύνολο της φετινής παραγωγής και στην προσυμφωνημένη τιμή των 23 λεπτών ανά κιλό που τυγχάνει και η καλύτερη τιμή στην αγορά, θα απορροφήσει και φέτος η Βεργίνα από τους παραγωγούς βυνοποιήσιμου κριθαριού με τους οποίους συνεργάζεται στο πλαίσιο του μοντέλου της συμβολαιακής καλλιέργειας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης, οι 15.000 τόνοι βυνοποιήσιμου κριθαριού φέτος θα παραδοθούν με τιμή 23 λεπτά το κιλό, ενώ ακόμα και αν η παραγωγή υπερβεί τα αναμενόμενα, η εταιρεία δεσμεύεται να απορροφήσει το σύνολο της παραγωγής των συμβεβλημένων καλλιεργητών της, στην προσυμφωνημένη τιμή.

Η σχετική ανακοίνωση της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης αναφέρει επίσης:
"Σε μια εποχή που το κοινό καλό απαιτεί τη συμπόρευση της υγιούς επιχειρηματικότητας με την εταιρική ευθύνη, η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης πράττει το αξιακό της αυτονόητο, τηρώντας και φέτος στο ακέραιο τις συμφωνίες που έχει συνάψει με εκατοντάδες παραγωγούς κριθαριού βυνοποίησης, στο πλαίσιο του προγράμματος συμβολαιακής καλλιέργειας που εφάρμοσε στην Ελλάδα από το 2006.

vergina barley

Από το 2006 μέχρι σήμερα έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα συμβολαιακής καλλιέργειας της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης χιλιάδες παραγωγοί, καλλιεργούνται περίπου 30.000 στρέμματα ετησίως και συγκομίζονται περί τους 14.000-15.000 τόνους κριθαριού, από τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Χαλκιδική και τη Λάρισα. Να υπογραμμίσουμε ότι η συμβολαιακή καλλιέργεια της εταιρίας προσφέρει σταθερό εισόδημα και τεχνική υποστήριξη από τους γεωπόνους της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης στον παραγωγό, εξασφαλίζοντας προκαθορισμένες τιμές και βέλτιστη απόδοση για τα προϊόντα του. Αυτό δημιουργεί ένα αίσθημα ασφάλειας και οικονομικής σταθερότητας, επιτρέποντας στους αγρότες να προγραμματίσουν καλύτερα τις δραστηριότητές τους και να επενδύσουν με μεγαλύτερη σιγουριά στην καλλιέργειά τους ενισχύοντας έτσι την κυκλική οικονομία. Πρακτικά αυτό μεταφράζεται στο ότι, παρά τις απώλειες των δύσκολων καιρών (πληθωρισμός, γεωπολιτική αστάθεια, ακρίβεια)  η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης θα απορροφήσει - όπως πάντα - το σύνολο της παραγωγής των συμβεβλημένων καλλιεργητών της, στην προσυμφωνημένη τιμή. Επιπλέον, η εταιρία θα συνεχίσει την πάγια πολιτική της για απευθείας συνεργασία με τους παραγωγούς, χωρίς την παρεμβολή εμπόρων ή μεσαζόντων, διασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή τιμή για το κριθάρι που παράγουν. Επίσης, το πρόγραμμα και η μεθοδολογία που ακολουθεί η εταιρία είναι πιστοποιημένο κατά τα πρότυπα της ολοκληρωμένης διαχείρισης καλλιέργειας κριθαριού ζυθοποίησης σύμφωνα με το πρότυπο Agro 2.1 - 2.2, το οποίο είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο φιλοπεριβαλλοντικό σύστημα γεωργικής πρακτικής. Αυτό διασφαλίζει άριστης ποιότητας βυνοποιήσιμο κριθάρι, βασικό συστατικό μιας άριστης ποιοτικής μπύρας, της μπύρας Βεργίνα.

Τέλος, η εταιρία έχει καταφέρει μέσα στα χρόνια της συμβολαιακής καλλιέργειας να αυξήσει τη μέση στρεμματική απόδοση από 300kg σε 500kg  ανά στρέμμα και αυτό διότι η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης υιοθέτησε βελτιωμένες μεθόδους καλλιέργειας, πιο αποδοτικές τεχνικές και επέλεξε τις καταλληλότερες ποικιλίες κριθαριού. Το κριθάρι πλέον έχει φτάσει από το 2023 να έχει και συνδεδεμένη ενίσχυση (28,4 ευρώ ανά στρέμμα) το οποίο επετεύχθη και με τη σθεναρή διαμεσολάβηση της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης και είναι έξτρα πηγή εισροών για τον παραγωγό. Η επιλογή των ποικιλιών είναι εξαιρετικά ανθεκτικές στο μικροκλίμα της περιοχής και αυτό είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικό και οδηγεί σε αυξημένη παραγωγικότητα και ποιοτικότερα προϊόντα με έμφαση στην ποιότητα και την αειφορία".

πηγή: agronews.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Hoppin' Frog - Smashing Jalapeño Blonde
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Hoppin' Frog Brewery.

Siren - Sold My Soul For Simcoe / Näcken / Zombies Ate My Neighbours
Γιώργος Ιορδανίδης

Τρεις νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Siren Craft Brew.

Horus / Three Chiefs - Coconut Convergence
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με την Three Chiefs Brewing Co., κυκλοφόρησε η Horus Aged Ales.

Nepomucen - Crazy Lines #09
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Browar Nepomucen.

The Bruery - Still Vindictive
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφορεί η The Bruery.

Cascade - 25th Anniversary Cuvée
Γιώργος Ιορδανίδης

Τα 25α γενέθλιά της γιορτάζει η Cascade Brewing με την κυκλοφορία μιας νέας ετικέτας.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το