24
Κυρ, Ιαν
71 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ζυθοποιία Μακεδονίας - Θράκης: Εστιάζει Στη Βύνη

Ελλαδα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Με προσεκτικά βήματα κινείται το 2020 η Ζυθοποιία Μακεδονίας-Θράκης (Βεργίνα).

Όπως αναφέρεται στην οικονομική έκθεση της εταιρείας για το 2019, στόχος για το έτος 2020 αποτελεί κατ' αρχήν η διατήρηση της υφιστάμενης κατάστασης και εφόσον οι γενικότερες συνθήκες της ελληνικής οικονομίας το επιτρέψουν, η αύξηση των εσόδων και των κερδών που θα προκύψουν από την αύξηση τόσο της μέσης τιμής πώλησης όσο και από τη διατήρηση του κόστους παραγωγής στο επίπεδο της τρέχουσας χρήσης.

Τονίζεται, βέβαια, πως λόγω των έκτακτων συνθηκών από την πανδημία του Covid-19, δεν καθίσταται δυνατό να γίνουν αναλυτικές προβλέψεις για το 2020, καθώς οι συνθήκες εξετάζονται και εκτιμώνται σε μηνιαία βάση, ενώ εκφράζεται και ανησυχία, καθώς το 60% των πωλήσεων στην Ελλάδα προέρχονται από την εστίαση και τη μικρή λιανική. Όσον αφορά την προηγούμενη χρονιά, η διοίκηση της εταιρείας αναφέρει πως «η χρήση 2019, παρά τη συνεχιζόμενη δύσκολη ελληνική οικονομική συγκυρία, επιβεβαίωσε σε σημαντικό βαθμό την ορθότητα των στρατηγικών επιλογών της διοίκησης, οι οποίες είχαν σαν αποτέλεσμα την επίτευξη κερδοφορίας, παρά τη μείωση του κύκλου εργασιών, μέσω της μείωσης του όγκου πωλήσεων της μπύρας κατά 9.500 εκατόλιτρα (Hl) περίπου».

Συγκεκριμένα, τα καθαρά έσοδα από πωλήσεις διαμορφώθηκαν σε 22,8 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση 4,74% ενώ το μικτό κέρδος της χρήσης ανήλθε σε 7,6 εκατ. ευρώ, μειωμένο κατά -1%. Η εταιρεία θα εξακολουθήσει να δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία προϊόντων ζύθου, βύνης και στην παραγωγή αφεψημάτων αρωματικών φυτών, όπως έκανε μέχρι σήμερα, επιδιώκοντας την αύξηση του μεριδίου αγοράς. Μετά την ολοκλήρωση της επένδυσης επέκτασης του βυνοποιείου εντός του 2017, η παραγωγή βύνης στη χρήση 2019 αυξήθηκε κατά 51,4% συγκριτικά με την προηγούμενη χρήση, η διοίκηση ωστόσο επιδιώκει την περαιτέρω αύξηση κατά 18% του όγκου παραγόμενης βύνης εντός των δύο επόμενων ετών, στοχεύοντας στη βελτίωση της κερδοφορίας της συγκεκριμένης εκμετάλλευσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως τον Δεκέμβρη του 2019 αποφασίστηκε η συγχώνευση με απορρόφηση της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «Tuvunu Α.Ε.» από τη Ζυθοποιία Μακεδονίας - Θράκης.

πηγή: businessnews.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

To Øl - Destruction Bajer
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η To Øl.

Left Hand / Weird Beard - Fade To Wit
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα συνεργασίας κυκλοφορούν Left Hand Brewing Co. και Weird Beard Brew Co.

Fremont - Lush
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα εποχιακή ετικέτα, με το 'καλημέρα' της νέας χρονιάς, κυκλοφορεί η Fremont Brewing.

Põhjala - Laugas
Γιώργος Ιορδανίδης

Ακόμα μία νέα ετικέτα, τη τελευταία για τη φετινή χρονιά, κυκλοφόρησε η Põhjala Brewery.

Õllenaut - Flos Vinum
Γιώργος Ιορδανίδης

Νέα ετικέτα, σε συνεργασία με την Black Cat Brew από την Ρωσία και από την Õllenaut.

Bottle Logic - Strength Check
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Bottle Logic Brewing.

Άλλα Άρθρα

* Beer & Brewing Awards 2020 *

Τα πρώτα επίσημα και μοναδικά βραβεία για την μπύρα, τη ζυθοποιία και τα καταστήματα που την εμπορεύονται (μπυραρίες, pubs) στην Ελλάδα, μέσω διαδικτυακής ψηφοφορίας.

vol

Κράτα το

Κράτα το

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το