English Greek
23
Δευ, Μάι
55 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ζυθοποιία Μακεδονίας - Θράκης: Εστιάζει Στη Βύνη

Ελλαδα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Με προσεκτικά βήματα κινείται το 2020 η Ζυθοποιία Μακεδονίας-Θράκης (Βεργίνα).

Όπως αναφέρεται στην οικονομική έκθεση της εταιρείας για το 2019, στόχος για το έτος 2020 αποτελεί κατ' αρχήν η διατήρηση της υφιστάμενης κατάστασης και εφόσον οι γενικότερες συνθήκες της ελληνικής οικονομίας το επιτρέψουν, η αύξηση των εσόδων και των κερδών που θα προκύψουν από την αύξηση τόσο της μέσης τιμής πώλησης όσο και από τη διατήρηση του κόστους παραγωγής στο επίπεδο της τρέχουσας χρήσης.

Τονίζεται, βέβαια, πως λόγω των έκτακτων συνθηκών από την πανδημία του Covid-19, δεν καθίσταται δυνατό να γίνουν αναλυτικές προβλέψεις για το 2020, καθώς οι συνθήκες εξετάζονται και εκτιμώνται σε μηνιαία βάση, ενώ εκφράζεται και ανησυχία, καθώς το 60% των πωλήσεων στην Ελλάδα προέρχονται από την εστίαση και τη μικρή λιανική. Όσον αφορά την προηγούμενη χρονιά, η διοίκηση της εταιρείας αναφέρει πως «η χρήση 2019, παρά τη συνεχιζόμενη δύσκολη ελληνική οικονομική συγκυρία, επιβεβαίωσε σε σημαντικό βαθμό την ορθότητα των στρατηγικών επιλογών της διοίκησης, οι οποίες είχαν σαν αποτέλεσμα την επίτευξη κερδοφορίας, παρά τη μείωση του κύκλου εργασιών, μέσω της μείωσης του όγκου πωλήσεων της μπύρας κατά 9.500 εκατόλιτρα (Hl) περίπου».

Συγκεκριμένα, τα καθαρά έσοδα από πωλήσεις διαμορφώθηκαν σε 22,8 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση 4,74% ενώ το μικτό κέρδος της χρήσης ανήλθε σε 7,6 εκατ. ευρώ, μειωμένο κατά -1%. Η εταιρεία θα εξακολουθήσει να δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία προϊόντων ζύθου, βύνης και στην παραγωγή αφεψημάτων αρωματικών φυτών, όπως έκανε μέχρι σήμερα, επιδιώκοντας την αύξηση του μεριδίου αγοράς. Μετά την ολοκλήρωση της επένδυσης επέκτασης του βυνοποιείου εντός του 2017, η παραγωγή βύνης στη χρήση 2019 αυξήθηκε κατά 51,4% συγκριτικά με την προηγούμενη χρήση, η διοίκηση ωστόσο επιδιώκει την περαιτέρω αύξηση κατά 18% του όγκου παραγόμενης βύνης εντός των δύο επόμενων ετών, στοχεύοντας στη βελτίωση της κερδοφορίας της συγκεκριμένης εκμετάλλευσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως τον Δεκέμβρη του 2019 αποφασίστηκε η συγχώνευση με απορρόφηση της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «Tuvunu Α.Ε.» από τη Ζυθοποιία Μακεδονίας - Θράκης.

πηγή: businessnews.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κρασί Και Μπύρα Στο Απόσπασμα Λόγω Lockdown: Οι Πρόεδροι Των Συνδέσμων Οίνου Και Ζυθοποιίας Στο newsit.gr
Μαίρη Ι. Παπακωνσταντίνου

Απώλειες που θα ξεπεράσουν το 20% σε ετήσια βάση αναμένουν για το 2020 οι κλάδοι ζυθοποιίας και οινοποιίας. «Καταστροφικό» για τους παραγωγούς κρασιού και μπύρας χαρακτηρίζουν το νέο lockdown της εστίασης ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου κ. Γιώργος Σκούρας και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών κ. Σοφοκλής Παναγιώτου.

Οι Αρχαίοι Κέλτες Πρόγονοι Του Αστερίξ Στη Γαλλία Έπιναν Ελληνικό Κρασί, Αλλά Και Μπύρα, Πριν Από 2.500 Χρόνια
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα «έτσουζαν» για τα καλά οι αρχαίοι Κέλτες στη Γαλλία, οι πρόγονοι του Αστερίξ, οι οποίοι έπιναν εισαγόμενο κόκκινο ελληνικό κρασί, καθώς και μπύρα από κεχρί, δικής τους παραγωγής.

Bridge Road - NEeD Vol. 6
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Bridge Road Brewers.

Anchorage - Gravestones
Γιώργος Ιορδανίδης

Την κυκλοφορία μιας νέας ετικέτας ανακοίνωσε η Anchorage Brewing Co.

Cigar City - Fancy Papers
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα αναμένεται από την Cigar City Brewing.

Creature Comforts - Common Things
Γιώργος Ιορδανίδης

Ακόμα μία νέα ετικέτα, κυκλοφόρησε η Creature Comforts Brewing Co.

Άλλα Άρθρα

* Beer & Brewing Awards 2021 *

Τα πρώτα επίσημα και μοναδικά βραβεία για την μπύρα, τη ζυθοποιία και τα καταστήματα που την εμπορεύονται (μπυραρίες, pubs) στην Ελλάδα, μέσω διαδικτυακής ψηφοφορίας.

vol

Κράτα το

Κράτα το

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Amager - Ganz Besonders
Γιώργος Ιορδανίδης
BrewDog / Buxton - Deep Slumber
Γιώργος Ιορδανίδης
BrewDog / Finn - Two Way Street
Γιώργος Ιορδανίδης
Clown Shoes - Druidess
Γιώργος Ιορδανίδης

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το