English Greek
25
Πεμ, Απρ
45 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η Μπύρα Είναι Φάρμακο!

Υγεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Σύμφωνα με την εργασία αυτή, η μπύρα με τα αντιοξειδωτικά συστατικά και τις βιταμίνες που περιέχει αποδεικνύεται πολύτιμη σύμμαχος κατά του εμφράγματος, του διαβήτη, της οστεοπόρωσης, της γήρανσης, ακόμη και διάφορων μορφών καρκίνου, αλλά και του άγχους.

Ο κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος και επιστημονικός συνεργάτης του Χαροκόπειου πανεπιστημίου, Χαράλαμπος Γεωργακάκης, παρουσίασε στο 7ο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο Παχυσαρκίας, που έγινε στην Αθήνα, τις ευεργετικές ιδιότητες της μπύρας, σημειώνοντας ανάμεσα σε αυτές και το ότι περιέχει μόλις 45 θερμίδες στα 100ml, τις λιγότερες από οποιοδήποτε άλλο αλκοολούχο ποτό.

Εξήγησε όμως ότι η ημερήσια κατανάλωση δεν πρέπει να ξεπερνά τα 600 ml ή αλλιώς το ένα μεγάλο μπουκάλι ή τα δύο μεταλλικά κουτάκια.

«Η βύνη του κριθαριού περιέχει πολλές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, ενώ επιπλέον η μπύρα είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όπως Β1, Β6, Β9. Παράλληλα, περιέχει πολυφαινόλες, φυτοοιστρογόνα, κ.ά.», δήλωσε ο κ. Γεωργακάκης στο «Έθνος», κι όταν ζητήσαμε να γίνει πιο σαφής, μας κατέπληξε.

Ιχνοστοιχεία. Η ύπαρξη συγκεκριμένων μικροστοιχείων, των πολυφαινολών, βοηθά στη μείωση της συχνότητας εμφάνισης εμφράγματος του μυοκαρδίου, ενώ η υψηλή περιεκτικότητα σε φυλλικό οξύ και Β6 προσφέρει αγγειοπροστατευτική δράση.

Η μπύρα μπορεί να βοηθήσει ακόμη και προληπτικά στον σακχαρώδη διαβήτη, αφού είναι το μόνο αλκοολούχο ποτό που περιέχει χρώμιο και όσοι πάσχουν από διαβήτη έχουν έλλειψη σε χρώμιο.

'''Ατομα που πίνουν μπύρα έχουν καλύτερο έλεγχο του σακχάρου και τελευταίες μελέτες απέδειξαν ότι η ήπια κατανάλωση μπύρας μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης σακχαρώδους διαβήτη τύπου ΙΙ μέχρι και 30%'', μας είπε ο κ. Γεωργακάκης.

Εκτός από χρώμιο η μπύρα περιέχει και πυρίτιο, το οποίο βοηθά στην καταπολέμηση της οστεοπενίας, έτσι μπορεί να αποτελέσει ασπίδα για τις γυναίκες που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση και κινδυνεύουν από οστεοπόρωση. ''Η αυξημένη περιεκτικότητα σε πυρίτιο παρουσιάζεται να συμβάλλει στην αύξηση της οστικής πυκνότητας.

"Το πυρίτιο είναι ένα μικροστοιχείο που συναντάται στο κριθάρι, από το οποίο γίνεται η μπύρα'', τόνισε ο κλινικός διαιτολόγος. Πολλαπλές μελέτες από διεθνή ερευνητικά κέντρα δείχνουν ότι το φυλλικό οξύ είναι σύμμαχος της καλής εγκεφαλικής λειτουργίας κι ως εκ τούτου η μπύρα βοηθά στη γεροντική άνοια και στην αντιμετώπιση του άγχους, ενώ σε πειραματικό στάδιο είναι η έρευνα για τη συμβολή της στην αντιμετώπιση διάφορων μορφών καρκίνου, για τον λόγω αυτό και δεν γίνονται συγκεκριμένες ανακοινώσεις.

πηγή: Έθνος

Κράτα το

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλκοόλ: Η Ποσότητα Και Το Μοτίβο Κατανάλωσης Που Οδηγούν Σε Προβληματική Συμπεριφορά
onmed.gr

Αν σας αρέσει το αλκοόλ, οι ειδικοί τονίζουν ότι είναι πιο ασφαλές να πίνετε συχνά και σε μικρές ποσότητες και όχι υπερβολικά μία φορά την εβδομάδα.

Αλκοόλ & Οδήγηση: Μετά Από Πόσες Ώρες Μπορείς Να Οδηγήσεις Με Ασφάλεια;
iefimerida.gr

Η κατανάλωση αλκοόλ είναι μια από τις βασικότερες αιτίες πρόκλησης σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, με πολλές χώρες να αυστηροποιούν συνεχώς το νομικό πλαίσιο για τη συγκεκριμένη παράβαση.

Τα Δύο Λάθη Που Κάνετε Όταν Πίνετε Αλκοόλ
onmed.gr

Την περίοδο των γιορτών είναι δύσκολο να αποφύγουμε την κατανάλωση αλκοόλ, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο την επόμενη μέρα να βιώσουμε δυσάρεστο hangover.

Αλκοόλ: Πότε Να Σας Ανησυχήσει Το Ποτό Την Ημέρα
Ρούλα Τσουλέα

Πότε δημιουργεί πρόβλημα η κατανάλωση αλκοόλ στη διάρκεια της ημέρας. Τί λένε οι ειδικοί.

Γιατί Οι Άνδρες Πρέπει Να Απέχουν Από Το Αλκοόλ Τουλάχιστον 3 Μήνες Πριν Τη Σύλληψη
Μιχάλης Θερμόπουλος

Η συστηματική κατανάλωση αλκοόλ από τον πατέρα συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο εμβρυικού αλκοολικού συνδρόμου, το οποίο προκαλεί μη αναστρέψιμη εγκεφαλική βλάβη και παραμορφώσεις ανάπτυξης στα παιδιά.

Τελικά Η Μπύρα Αυξάνει Την Παραγωγή Γάλακτος;
mothersblog.gr

Μπορείτε να πίνετε μπύρα ενώ θηλάζετε; Δηλαδή η μπύρα περνά στο μητρικό γάλα;

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το