English Greek
26
Παρ, Απρ
44 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ευεργετική Η Μέτρια Κατανάλωση Αλκοόλ

Υγεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Μία δανέζικη ερευνητική ομάδα παρακολούθησε 12.000 ανθρώπους επί 20 χρόνια.

Όταν οι επιστήμονες ανέλυσαν τα δεδομένα, βρήκαν ότι όσοι δεν έπιναν καθόλου αλκοόλ και δεν γυμνάζονταν είχαν κατά 49% μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρδιακή νόσο, σε σχέση με εκείνους που είτε κατανάλωναν μικρή ποσότητα αλκοόλ, είτε γυμνάζονταν, είτε και τα δύο.

Όταν συνέκριναν ανθρώπους με παρόμοια σωματική δραστηριότητα, ανακάλυψαν ότι όσοι κατανάλωναν μέτρια ποσότητα αλκοόλ (μέχρι επτά ποτήρια αλκοόλ την εβδομάδα), διέτρεχαν κατά 30% μικρότερο κίνδυνο να αναπτύξουν καρδιακή πάθηση συγκριτικά με όσους δεν έπιναν καθόλου. Εντούτοις, όσοι δεν έπιναν καθόλου αλλά είχαν αυξημένη σωματική δραστηριότητα, διέτρεχαν κατά 31% έως 33% μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης εμφράγματος σε σχέση με εκείνους που δεν έπιναν αλκοόλ και δεν γυμνάζονταν.

Από τη μελέτη φαίνεται ότι είναι προτιμότερο να ασκούμαστε συστηματικά και να πίνουμε έστω και ένα ποτηράκι αλκοόλ την εβδομάδα -συνήθειες που μειώνουν τον κίνδυνο εμφράγματος κατά 50%- από το να μην πίνουμε αλκοόλ και να μην γυμναζόμαστε καθόλου.

Παλιότερες έρευνες είχαν καταδείξει ότι η κατανάλωση αλκοόλ μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων επειδή αυξάνει τα επίπεδα της «καλής» χοληστερόλης και «αραιώνει» το αίμα.

Οι ερευνητές ωστόσο είναι κατηγορηματικοί. Αν καταναλώνουμε περισσότερο αλκοόλ από την ενδεδειγμένη ποσότητα (πάνω από ένα ποτήρι αλκοόλ την ημέρα), τότε αντιστρέφονται οι ευεργετικές δράσεις του ενώ υπάρχει και ο κίνδυνος αύξησης της αρτηριακής πίεσης.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κράτα το

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπορούν Οι NoLo Μπύρες Να Θεωρηθούν Υγιεινές;
Ζήσης Ψάλλας

Οι αυξανόμενες ανησυχίες για τις επιπτώσεις στην υγεία από την υπερβολική κατανάλωση μπύρας οδήγησαν σε αυξημένο ενδιαφέρον για τις μπύρες χωρίς αλκοόλ και χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ («nolo»), ειδικά σε ενήλικες κάτω των 30 ετών. Η αποδοχή τους έχει αυξηθεί πρόσφατα, εν μέρει λόγω των εξελίξεων στην παρασκευή, που απαιτεί λιγότερη θερμότητα με αποτέλεσμα έτσι να διατηρούν περισσότερο την αρχική τους γεύση.

Τι Να Κάνεις Όταν Έχεις Hangover
Μαρία Παπαδοδημητράκη

Όπως φαίνεται, τα περισσότερα διαδεδομένα γιατροσόφια δεν μας θεραπεύουν από το περίφημο hangover. Υπάρχουν, όμως, κάποια που ίσως βοηθήσουν.

Κι Όμως, Η Μπύρα Μπορεί Να Γίνει Ακόμα Καλύτερη... Επιστημονικά!
Αλέξανδρος Καρατζάς

Το κατάφεραν μικροβιολόγοι.

Έρευνα! Μια Μπύρα Την Ημέρα Προστατεύει Από Παθήσεις Και Χαρίζουν Μακροζωία
newsbreak.gr

Σύμφωνα με νέα έρευνα, θα μπορούσε να πει κάποιος ότι «μία μπύρα την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα». Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Άμστερνταμ υποστηρίζουν μάλιστα ότι όσοι καταναλώνουν συγκεκριμένες μπύρες ζουν περισσότερο.

Η Μέτρια Κατανάλωση Αλκοόλ Σχετίζεται Με Χαμηλότερο Κίνδυνο Θανάτου Σε Άτομα Με Καρδιακή Νόσο
Ζήσης Ψάλλας

Το να πίνετε έως και 105 γραμμάρια αλκοόλ την εβδομάδα μπορεί να σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού επεισοδίου, στηθάγχης ή θάνατο μεταξύ των ατόμων με καρδιαγγειακή νόσο.

Επιστήμονες: Σε Αυτή Την Ποσότητα Η Μπύρα Είναι Επικίνδυνη Για Την Καρδιά
kipos.firenews.video

Μόλις περίπου 300 γραμμάρια μπύρας την εβδομάδα είναι αρκετά για να ξεκινήσει η διαδικασία σκλήρυνσης των αρτηριών, η οποία μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη καρδιακών παθήσεων.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το