English Greek
23
Τρι, Απρ
41 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ποια Είναι Τα Αλκοολούχα Ποτά Που Καταστρέφουν Την Επιδερμίδα;

Υγεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Η μπύρα, το κρασί και τα κοκτέιλ συνοδεύουν τις βραδινές μας εξόδους ή τα γεύματά μας.

Πώς επηρεάζει όμως αυτή η συνήθεια την όψη της επιδερμίδας μας;

Δεν έχουν όλα τα αλκοολούχα ποτά την ίδια επίδραση στην υγεία του δέρματος. Επίσης, παρατηρούνται διαφορές μεταξύ των δύο φύλων, επειδή ο οργανισμός ανδρών και γυναικών μεταβολίζει με διαφορετικό τρόπο το αλκοόλ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το onmed, το αλκοόλ επηρεάζει τη δομή των οιστρογόνων της γυναίκας.

Διάφανα ποτά vs. σκουρόχρωμα ποτά
Τόσο η βότκα, το τζιν και η τεκίλα όσο και το ρούμι και το ουίσκι περιέχουν σημαντική ποσότητα αλκοόλ, το οποίο αφυδατώνει το δέρμα και συνεπώς συμβάλλει στην εμφάνιση των ρυτίδων. Ωστόσο, η διαδικασία ζύμωσης που ακολουθείται για την παραγωγή των σκουρόχρωμων ποτών έχει σαν αποτέλεσμα την παραγωγή ουσιών που επιβαρύνουν περισσότερο την επιδερμίδα.

Μοχίτο & μαργαρίτα
Οι μεγάλες ποσότητες ζάχαρης που περιέχουν αυτά τα δύο κοκτέιλ -όπως και τα περισσότερα κοκτέιλ άλλωστε- επιταχύνει τη διαδικασία γήρανσης της επιδερμίδας και επιδεινώνει τα σημάδια της ακμής. Επίσης, τα δύο κοκτέιλ μπορεί να περιέχουν και σημαντική ποσότητα αλατιού, το οποίο οδηγεί στην κατακράτηση υγρών και το πρήξιμο στο πρόσωπο.

Μπύρα vs. κρασί
Είναι τα δύο πιο «ακίνδυνα» ποτά που μπορείτε να επιλέξετε. Τόσο η μπύρα όσο και το κρασί περιέχουν αντιοξειδωτικές ουσίες και άλλα ευεργετικά συστατικά, όπως βιταμίνες του συμπλέγματος Β.

Δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι κάθε αλκοολούχο ποτό έχει αρνητική επίδραση στην επιδερμίδα μας, ο αντίκτυπος όμως είναι αμελητέος εάν δεν υποκύψουμε σε υπερβολές και καταχρήσεις.

πηγή: patrasevents.gr

Κράτα το

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Μπύρες Με Ή Χωρίς Αλκοόλ Ενισχύουν Το Μικροβίωμα Του Εντέρου
Άννα Παπαδομαρκάκη

Την ποικιλομορφία των βακτηρίων που περιέχει το μικροβίωμα του εντέρου ενισχύουν οι μπύρες είτε περιέχουν αλκοόλ, είτε όχι. Συμβάλλουν έτσι στην πρόληψη σημαντικών ασθενειών

Η Άγνωστη Θετική Επίδραση Της Μπύρας Στην Ανδρική Γονιμότητα
onmed.gr

Νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων από το Γενικό Νοσοκομείο "Massachusetts" στη Βοστώνη, δείχνει ότι η κατανάλωση ενός ποτηριού μπύρα την ημέρα μπορεί να διπλασιάσει τη γονιμότητα των ανδρών, αντίθετα με τον καφέ που μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες της σύλληψης σε ένα ζευγάρι.

Είναι Σωστό Να Πίνεις Αλκοόλ Για Να Ζεσταθείς;
runnfun.gr

Θα πιεις ένα ποτηράκι για να ζεσταθείς; Αυτή την ερώτηση την έχετε ακούσει πολλές φορές και ανάλογα με την εξωτερική θερμοκρασία έχετε κουνήσει συγκαταβατικά το κεφάλι σας. Κάνατε το σωστό;

Το Πρώτο Ηλεκτρικό Skoda... Αγαπούσε Πολύ Τη Μπύρα!
gazzetta.gr

Πίσω στο 1938, η Skoda έφτιαξε ένα ηλεκτροκίνητο φορτηγό ώστε η μεταφορά μπύρας να γίνεται κανονικά, παρά την πετρελαϊκή κρίση που είχε ξεσπάσει.

Παρέλαση Για Τη Φορολόγηση Της Μπύρας: 150.000 Άνθρωποι Διαδήλωσαν Για Να Φορολογηθούν
Δέσποινα Πολυχρονίδου

Στις 14 Μαΐου 1932 περίπου 150.000 άνθρωποι, άντρες και γυναίκες βγήκαν στους δρόμους.

Κατανάλωση Μπύρας Μετά Την Προπόνηση: Μπορεί Να Εμποδίσει Την Αύξηση Μυϊκής Μάζας;
Χριστίνα Παναγιώτα Βελαλή

H κατανάλωση έως και δύο μπύρες την εβδομάδα μετά την προπόνηση δεν θα εμποδίσει την προσπάθεια σας να αποκτήσετε μυϊκή μάζα, αναφέρουν η κα Colleen Deane, λέκτορας στη Βιολογία των Μυϊκών Κυττάρων του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον και ο Philip J Atherton, Καθηγητής Κλινικής, Μεταβολικής & Μοριακής Φυσιολογίας του Πανεπιστημίου του Νότιγχαμ.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το