English Greek
27
Σαβ, Απρ
41 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Μπύρα: Πώς Προστατεύει Τον Γυναικείο Εγκέφαλο Και Καρδιά

Υγεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Καλοκαίρι και μπύρα πάνε μαζί... και όχι άδικα αφού είναι δροσιστική και απολαυστική, τις ζεστές μέρες που διανύουμε.

Πλέον μπορούμε να την απολαμβάνουμε χωρίς ενοχές καθώς μία νέα έρευνα που αφορούσε αποκλειστικά γυναίκες, κατέγραψε ότι η μπύρα προστατεύει τα εγκεφαλικά κύτταρα και την καρδιά μας. Ωστόσο θα πρέπει να την καταναλώνουμε με μέτρο για να μην έχουμε αρνητική επιβάρυνση στην υγεία μας.

Η έρευνα του Χάρβαρντ, στην οποία συμμετείχαν γυναίκες έως 40 ετών που κατανάλωναν μπύρα, έδειξε ότι οι πιθανότητες να έχουν αρτηριακή πίεση ήταν λιγότερες, συγκριτικά με εκείνες που κατανάλωναν άλλα αλκοολούχα ποτά.

Σύμφωνα με την έρευνα, η κατανάλωση μπύρας είναι ασφαλέστερη σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο ποτό, καθώς περιορίζει τα κρούσματα στεφανιαίας νόσου. Η μαγιά της μπύρας, περιέχει βιταμίνες B1, B6, φυλλικό οξύ, οι οποίες διατηρούν και βοηθούν τη μικροβιακή χλωρίδα του εντέρου σε σωστά επίπεδα.

Επίσης, η κατανάλωση μπύρας, διευκολύνει τη διαδικασία της πέψης, καθώς τα οξέα της βοηθούν την απελευθέρωση των οξέων του στομάχου που συμβάλλει στην πέψη.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι όλες οι ποικιλίες μπύρας όταν καταναλώνονται με μέτρο, μπορούν να ωφελήσουν τον οργανισμό. Συγκεκριμένα, η σκούρα μπύρα περιέχει σίδηρο, που βοηθά στη μεταφορά οξυγόνου από τα πνευμόνια, στα όργανα και στους μυς.

women beer

Πόσες θερμίδες έχει η μπύρα
Οι θερμίδες διαφέρουν ανάλογα με την περιεκτικότητα της μπύρας σε αλκοόλ και υδατάνθρακες. Όσο περισσότερο αλκοόλ, τόσες περισσότερες θερμίδες.

Για παράδειγμα, οι θερμίδες που έχει μια μπύρα με 3,5% αλκοόλ σε ποτήρι χωρητικότητας 250ml, είναι 99. Σε ποτήρι όμοιας χωρητικότητας, αλλά με αλκοόλ 5%, οι θερμίδες ανεβαίνουν στις 103. Η μπύρα 250 ml χωρίς αλκοόλ, δίνει 57 θερμίδες.

Οι ειδικοί, εξηγούν ότι η μπύρα ως ποτό δεν παχαίνει. Αυτά που παχαίνουν είναι τα συνοδευτικά της, δηλαδή τα πατατάκια ή τα άλλα σνακ. Φυσικά όταν πίνετε μεγάλες ποσότητες και καθημερινά υπάρχει και το πρόβλημα του αλκοολισμού.

Πώς να αποφύγουμε το "φούσκωμα"
Η μπύρα με αφρό είναι πιο εύκολο να απορροφηθεί. Γι' αυτό είναι καλύτερο να την πιείτε από ποτήρι και όχι κατευθείαν από το μπουκάλι ή το κουτάκι, ώστε να δημιουργηθεί αφρός και να απελευθερωθεί διοξείδιο του άνθρακα. Επίσης για να αποφύγετε το φούσκωμα, μην την καταναλώσετε με μεγάλη ποσότητα φαγητού.

πηγή: instyle.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φίλοι: Πώς Μας Κρατούν Πιο Υγιείς
healthview.gr

Οι φίλοι μας δεν μας κρατούν μόνο παρέα. Μπορούν να μας χαρίσουν και υγεία. Το απέδειξε και μια νέα έρευνα Βρετανών επιστημόνων.

Αλκοόλ: Πότε Να Σας Ανησυχήσει Το Ποτό Την Ημέρα
Ρούλα Τσουλέα

Πότε δημιουργεί πρόβλημα η κατανάλωση αλκοόλ στη διάρκεια της ημέρας. Τί λένε οι ειδικοί.

Κρασί, Μπύρα Ή Ουίσκι: Ποιο Μπορεί Να Αυξήσει Περισσότερο Τον Κίνδυνο Εκδήλωσης Καρκίνου;
pronews.gr

Ερευνητές από τα πανεπιστήμια του Τόκιο και του Χάρβαρντ, με επικεφαλής τον Δρ. Masayoshi Zaitsu εστίασαν σε δείγμα περισσοτέρων από 120.000 Ιαπώνων και διαπίστωσαν ότι η τακτική κατανάλωση αλκοόλ, αύξανε ουσιαστικά τον κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου.

Μπύρα Και Κρασί Προστατεύουν Από Την Άνοια - Δείτε Γιατί Και Σε Ποια Ποσότητα
onmed.gr

Δύο κουτάκια μπύρας ή δύο ποτήρια κρασιού την ημέρα, μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο άνοιας, σύμφωνα με νέα μεγάλη μελέτη.

Η Μπύρα Συμβάλει Στη Διατήρηση Της Καλής Χοληστερίνης!
Γιώργος Παπαδημητρόπουλος

Μερικά πολύ καλά νέα προέκυψαν για τους λάτρεις της μπύρας μετά από μια μελέτη που παρουσιάστηκε στη Νέα Ορλεάνη στο πλαίσιο των επιστημονικών συνεδρίων της Αμερικάνικης Καρδιολογικής Εταιρείας.

Κάθε Έξτρα Ποτήρι Αλκοόλ Σου Κόβει 15 Λεπτά Από Τη Ζωή Σου
ratpack.gr

Δες πόσα ποτά πρέπει να πίνεις την εβδομάδα. Μάλλον δεν θα σου αρέσει καθόλου.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το