English Greek
25
Πεμ, Απρ
45 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Μόλις Ανακαλύψαμε Τί Προκαλεί Μισή Μπύρα Στο Μυαλό Μας

Υγεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Έρευνα δύο αμερικανικών πανεπιστημίων μας βάζει σε δεύτερες σκέψεις όσον αφορά στις καλοκαιρινές μας μπύρες.

Από ότι φαίνεται ούτε το πλάνο "για μια μπύρα θα βγω και γυρίζω" είναι τελικά 100% υγιές, αφού μισή μπύρα την ημέρα είναι ικανή να μειώσει τον όγκο του εγκεφάλου μας και να καταπονήσει τις γνωστικές μας ικανότητες, σύμφωνα με νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Wisconsin-Madison και του Πανεπιστημίου της Pennsylvania.

Τα καλά νέα για όλους τους λάτρεις της μπύρας όμως έχονται από πιο επίσημα χείλη και αυτό γιατί σύμφωνα με τη σύσταση του Αμερικανικού Ινστιτούτου Υγείας δύο ποτά την ημέρα θεωρούνται ασφαλή για τους άνδρες. Ωστόσο, λέει ο συν-συγγραφέας της μελέτης Remi Daviet, Ph.D., οι επιπτώσεις του αλκοόλ στον εγκέφαλο αυξάνονται εκθετικά με κάθε επιπλέον ποτό.

beer brain

Πώς διεξήχθη η μελέτη για τη μπύρα
"Δεν είναι γραμμικό", σύμφωνα με τον Daviet. "Χειροτερεύει όσο περισσότερο πίνεις". Για τη διεξαγωγή της μελέτης τους, οι ερευνητές ανέλυσαν μαγνητικές τομογραφίες εγκεφάλου για περισσότερα από 36.000 άτομα και τις συνέκριναν με έρευνες που συμπλήρωσαν οι συμμετέχοντες σχετικά με τις συνήθειες κατανάλωσης αλκοόλ. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο όγκος του εγκεφάλου συρρικνωνόταν με κάθε αυξανόμενο ποτό, σε σημείο που τέσσερα ποτά την ημέρα ισοδυναμούσαν με γήρανση του εγκεφάλου κατά 10 χρόνια.

Ανησυχείς, αλλά δεν είσαι έτοιμος να εγκαταλείψεις το βραδινό σου ποτό σύντομα; Αξίζει να σημειωθεί, λέει ο Daviet, ότι οι αλλαγές στον εγκέφαλο μετά από μόλις μία μονάδα αλκοόλ είναι μικρές - όταν αρχίζετε να πίνετε το ένα κοκτέιλ μετά το άλλο είναι που αρχίζει η πραγματική ζημιά.

πηγή: esquire.com.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλκοόλ Χωρίς Τύψεις, Σύμφωνα Με Έναν Ειδικό
esquire.com.gr

Αυτός είναι ο πιο υγιεινός τρόπος κατανάλωσης αλκοόλ, σύμφωνα με έναν διαιτολόγο.

Η Άγνωστη Θετική Επίδραση Της Μπύρας Στην Ανδρική Γονιμότητα
onmed.gr

Νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων από το Γενικό Νοσοκομείο "Massachusetts" στη Βοστώνη, δείχνει ότι η κατανάλωση ενός ποτηριού μπύρα την ημέρα μπορεί να διπλασιάσει τη γονιμότητα των ανδρών, αντίθετα με τον καφέ που μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες της σύλληψης σε ένα ζευγάρι.

Τί Συνδέει Τη Ζυθοποιία Φιξ Με Το Βέλγιο
Μαίρη Αδαμοπούλου

Το άγνωστο νήμα που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τη Λέβεν του Βελγίου εντοπίστηκε στο εμβληματικό μεν, εγκαταλελειμμένο δε, βιομηχανικό συγκρότημα της ζυθοποιίας Φιξ, στη δυτική είσοδο της πόλης.

Η Μπύρα Είναι Ό,τι Καλύτερο Μετά Την Προπόνηση Και Έχουμε Αποδείξεις
Νίκη Μπάκουλη

Τα συστατικά της μπύρας την κάνουν ιδανικό 'καταφύγιο' όσων ασκούνται, για την αναπλήρωση των ηλεκτρολυτών που 'χάνουν' κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

Κι Όμως, Η Μπύρα Μπορεί Να Γίνει Ακόμα Καλύτερη... Επιστημονικά!
Αλέξανδρος Καρατζάς

Το κατάφεραν μικροβιολόγοι.

Τα Δύο Λάθη Που Κάνετε Όταν Πίνετε Αλκοόλ
onmed.gr

Την περίοδο των γιορτών είναι δύσκολο να αποφύγουμε την κατανάλωση αλκοόλ, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο την επόμενη μέρα να βιώσουμε δυσάρεστο hangover.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το