English Greek
27
Σαβ, Απρ
42 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Επιστήμονες: Σε Αυτή Την Ποσότητα Η Μπύρα Είναι Επικίνδυνη Για Την Καρδιά

Υγεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Μόλις περίπου 300 γραμμάρια μπύρας την εβδομάδα είναι αρκετά για να ξεκινήσει η διαδικασία σκλήρυνσης των αρτηριών, η οποία μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη καρδιακών παθήσεων.

Βρετανοί ερευνητές παρακολούθησαν σχεδόν 4.000 ανθρώπους για 25 χρόνια. Διαπίστωσαν ότι ακόμη και η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ, τουλάχιστον μισού ποτηριού κρασιού την εβδομάδα, προκαλεί πρόωρη γήρανση του κυκλοφορικού συστήματος. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το αλκοόλ ενεργοποιεί ένζυμα που επηρεάζουν αρνητικά τον βαθμό ελαστικότητας των τοιχωμάτων των αρτηριών, μειώνοντας την αγωγιμότητά τους και εμποδίζοντας τη ροή του αίματος.

heart beer

Οι ερευνητές μέτρησαν πόσο γρήγορα τα τεχνητά παλμικά κύματα ταξίδευαν μέσα από τις κύριες αρτηρίες στο λαιμό και τους μηρούς των εθελοντών. Όσο μεγαλύτερη είναι αυτή η ταχύτητα, τόσο πιο σκληρές είναι οι αρτηρίες. Οι πληροφορίες που ελήφθησαν στη συνέχεια συγκρίθηκαν με τα δεδομένα για το επίπεδο κατανάλωσης αλκοόλ των εθελοντών.

Η μελέτη έδειξε ότι ακόμη και 300 γραμμάρια μπύρας ή μισό ποτήρι κρασί την εβδομάδα είναι αρκετά για να ξεκινήσει η διαδικασία σκλήρυνσης των αρτηριών.

Ωστόσο, οι επιστήμονες τονίζουν ότι δεν είναι ακόμα απολύτως σαφές πώς ακριβώς το αλκοόλ επηρεάζει την υγεία των αρτηριών. Ειδικά αφού προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει κάποιο όφελος από τη μέτρια κατανάλωση αλκοόλ. Είναι γνωστό ότι το αλκοόλ μπορεί να αυξήσει το επίπεδο της «καλής» χοληστερόλης στο αίμα.

Ωστόσο, τα αλκοολούχα ποτά ενεργοποιούν ένζυμα που προκαλούν τη δημιουργία κολλαγόνου. Και αυτό, με τη σειρά του, συμβάλλει στη διαδικασία σκλήρυνσης των αρτηριών.

πηγή: kipos.firenews.video

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καρδιά: Την Προστατεύει Τελικά Η Ελαφριά Κατανάλωση Αλκοόλ;
Άννα - Μαρία Δρόσου

Νέα έρευνα αποκαλύπτει τον τρόπο που η ελαφριά έως μέτρια κατανάλωση αλκοόλ σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.

Οι Επιστήμονες Αποκάλυψαν Πόση Μπύρα Την Ημέρα Δεν Βλάπτει Την Υγεία
kipos.firenews.video

Η κατανάλωση άνω των 200 ml μπύρας την ημέρα βλάπτει την ταχύτητα αντίδρασης του ατόμου.

Κάθε Έξτρα Ποτήρι Αλκοόλ Σου Κόβει 15 Λεπτά Από Τη Ζωή Σου
ratpack.gr

Δες πόσα ποτά πρέπει να πίνεις την εβδομάδα. Μάλλον δεν θα σου αρέσει καθόλου.

Το Είδος Της Μπύρας Που Κάνει Καλό Μετά Την Άσκηση
Νίκη Μπάκουλη

Όταν ασκούμαστε, ο οργανισμός καταναλώνει στοιχεία που έχει ανάγκη για την ομαλή λειτουργία του. Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, υπάρχει ένα είδος μπύρας που μπορεί να τα αναπληρώσει.

Αλκοόλ: Με Ποιους Καρκίνους Συνδέεται Ακόμη Και Η Ελάχιστη Κατανάλωση
onmed.gr

Μελέτες που έγιναν στο παρελθόν συνδέουν την περιορισμένη κατανάλωση αλκοόλ με μικρότερο κίνδυνο ορισμένων ειδών καρκίνου.

Και Όμως! Η Μπύρα Σε Κάνει Καλύτερο Εραστή
newsbomb.gr

Καλά νέα για τους εραστές της μπύρας και όχι μόνο...

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το