Η καραντίνα νομιμοποίησε α. το ντελίβερι παντός είδους και β. τις διαδικτυακές συναντήσεις, μαθήματα, συνέδρια και ό,τι φανταστεί κανείς.
Με την τιμή δε των καυσίμων να έχει εκτροχιαστεί, η παράδοση εμπορευμάτων στο σπίτι γίνεται ακόμα πιο ελκυστική. Βάλτε λίγο και την κούραση από την καθημερινότητα. Δεν θα ήταν λοιπόν κάπως θεόσταλτες μερικές παγωμένες μπύρες ακριβώς την ώρα που θέλει κανείς να ακούσει αυτό το "τσαφ";
Πολύ περισσότερο στις χώρες με θερμό κλίμα. Αυτό σκέφτηκε και η εταιρία Anheuser-Busch InBev, η μεγαλύτερη ζυθοποιία του κόσμου που ίδρυσε τη Ze Delivery, μια υπηρεσία παράδοσης κρύας μπύρας. Η εταιρία είδε εξάλλου τις πωλήσεις της να εκτινάσσονται τα τελευταία χρόνια, από 1.5 εκ το 2019 σε 62 εκ πέρσι. Στο μεταξύ και η ανταγωνίστρια εταιρία της άρχισε να προσφέρει αντίστοιχη υπηρεσία στους πελάτες της.
"Δεν υπάρχουν σούπερ μάρκετ κοντά στο σπίτι μου και είμαι πολύ τεμπέλης για να βρω στην αγορά και ακόμα και αν πήγαινα το προϊόν δεν είναι και τόσο παγωμένο στα ψυγεία" δήλωσε στο Reuters ένας νεαρός αναλυτής επενδύσεων και χρήστης της εν λόγω υπηρεσίας.
Στη Λατινική Αμερική όπου οι συγκεντρώσεις φίλων είναι συχνές, ιδίως όταν επίκειται κάποιος σπουδαίος ποδοσφαιρικός αγώνας. "Το σπίτι έχει γίνει πλέον ένα κέντρο διασκέδασης και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να προσεγγίσει κανείς τους πελάτες από την απευθείας πώληση" σημείωσε ο αναλυτής της Euromonitor, Σπύρος Μαλανδράκης. Επιπλέον, συνήθως οι άνθρωποι δεν θα βγουν έξω να αγοράσουν έξτρα μπύρες, αν τελειώσουν στο σπίτι, όσο βρίσκονται με τους φίλους τους. Τώρα όμως, μέσα σε 30' μπορεί να γίνει άνετα ανεφοδιασμός.
Αυτή η πρακτική έχει το επιπλέον πλεονέκτημα πως οι εταιρίες έχουν άμεση επαφή με τους πελάτες τους, γνωρίζουν τις προτιμήσεις τους, μπορούν να τούς προτείνουν νέα προϊόντα και να έχουν γρηγορότερο feedback από εκείνους, σε σχέση με την αλυσίδα του εμπορίου που είχε καθιερωθεί την προ covid εποχή.
πηγή: womantoc.gr