English Greek
19
Παρ, Απρ
38 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Οι 10 «Χρυσές» Μάρκες Μπύρας Στον Κόσμο Για Το 2022

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

H λίστα της Brand Finance με τις 10 πιο επικερδείς επωνυμίες μπύρας στον κόσμο για το 2022.

Η Brand Finance, μια εταιρεία που, μεταξύ άλλων, αποτιμά οικονομικά δεδομένα για διάφορες επωνυμίες, συνέταξε μια λίστα με τις 50 πιο πολύτιμες μάρκες μπύρας στον κόσμο για το 2022, χρησιμοποιώντας τη δική της μεθοδολογία. Ποιες είναι, λοιπόν, οι κορυφαίες και πιο «πολύτιμες» μπύρες στον κόσμο;

Η Corona κατακτά την πρωτιά
Στην πρώτη θέση βρίσκεται η μπύρα Corona, με αύξηση της αξίας της μάρκας κατά 21% περίπου στα 7,0 δις ευρώ για το 2022. «Παρά την πανδημία που προκάλεσε το κλείσιμο πολλών μπαρ και εστιατορίων και τους πιο πρόσφατους περιορισμούς στην αλυσίδα εφοδιασμού, η μάρκα παραμένει η πιο πολύτιμη μάρκα μπύρας στον κόσμο», αναφέρει η έκθεση.

Στη δεύτερη θέση, αλλά όχι με μεγάλη διαφορά από την Corona, κατατάσσεται η Heineken, «με 23% αύξηση της αξίας της επωνυμίας φέτος», όπως αναφέρει η Brand Finance. Η επωνυμία της Heineken αποτιμάται τώρα στα 6,8 δις ευρώ περίπου, «με μια ανάκαμψη στην αξία της επωνυμίας της Heineken πολύ στενά συσχετισμένη με την ανάκαμψη των επί τόπου πωλήσεων σε μπαρ, παμπ, εκδηλώσεις και άλλους κοινωνικούς χώρους», λέει η έκθεση. Επιπλέον, η νέα στρατηγική επωνυμίας «EverGreen» της Heineken επιδιώκει να κάνει τη μπύρα πράσινη όχι μόνο στο χρώμα, αλλά και στη βιωσιμότητα.

Αξιοσημείωτη είναι, επίσης, και η τεράστια ανοδική πορεία της μπύρας Desperados. Παρόλο που δεν κατάφερε να μπει στη δεκάδα, σημείωσε μια θεαματική άνοδο στα κέρδη της τάξεως του 57%.

Διαβάστε όλη την έκθεση εδώ. Εν τω μεταξύ, το 2022 σηματοδοτεί μια γενικότερα ευνοϊκή πορεία για το μέλλον της μπύρας, καθώς και μια έκθεση της Research&Markets κάνει πρόβλεψη για 8% αύξηση και στη βιοτεχνική (craft) μπύρα.

top10

πηγή: cibum.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναστασίου - Μονοποικιλιακή Talus
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Ζυθοποιία Αναστασίου.

The Bruery - Ruekeller: Dunkel / Bakery: Sticky Bun
Γιώργος Ιορδανίδης

Δύο νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η The Bruery.

Ολυμπιακή Ζυθοποιία: Το Στοίχημα Των Εξαγωγών Με Τη Made In Greece, Carlsberg
Άννα Διανά

Με διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης κινήθηκε το 2022 η Ολυμπιακή Ζυθοποιία με τις πωλήσεις να ξεπερνούν τα 155 εκατ. ευρώ σε τζίρο.

Burial - Just To Be Disoriented And Staring Into Middle Distance / Anywhere Is Nowhere Worth Going / Where Everything Was Perfect In The Pits Of Aimless Dissatisfaction
Γιώργος Ιορδανίδης

Τρεις νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Burial Beer Co.

Creature Comforts - Athena Swizzle
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Creature Comforts Brewing Co.

Μπύρα Από Κουμ Κουάτ Και Κόλιανδρο Στο Κέντρο Του Τόκιο
newsit.gr

Μπύρα από κουμ κουάτ, μπύρα από μέλι από τα μελίσσια του Αεροδρομίου Hagi Iwami στη Shimane Prefecture, μπύρα από κόλιανδρο και πολλές άλλες ιδιαίτερες γεύσεις δοκιμάζουν οι επισκέπτες του μπαρ μπύρας Special End, στο Τόκιο.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το