English Greek
25
Πεμ, Απρ
45 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Λόγος Που Η Μπύρα Έχει Καλύτερη Γεύση Από Το Μπουκάλι Σε Σχέση Με Το Κουτάκι

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Μια προσπάθεια ερευνητών να λύσουν την πανάρχαια συζήτηση για το αν η μπύρα έχει καλύτερη γεύση από κουτιά ή μπουκάλια διαπίστωσε ότι τα γυάλινα δοχεία είναι ανώτερα.

Ερευνητές από βρετανικό πανεπιστήμιο και εταιρεία μπύρας πέρασαν μήνες διατηρώντας κονσερβοποιημένες και εμφιαλωμένες μπύρες κάτω από αυστηρά ελεγχόμενες συνθήκες και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ορισμένες μπύρες παραμένουν πιο φρέσκες στο γυαλί.

can bottle

Η κοινή μελέτη του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Κολοράντο και της New Belgium Brewing Company διαπίστωσε ότι η ξανθιά μπύρα παρέμενε πιο εύγευστη σε μπουκάλια, αλλά η μαύρη ήταν ίδια και στα δύο δοχεία.

Μια άλλη ομάδα διατήρησε τις μπύρες παγωμένες για ένα μήνα και στη συνέχεια τις αποθήκευσε σε θερμοκρασία δωματίου για πέντε μήνες για να μιμηθεί τις τυπικές συνθήκες αποθήκευσης. Αυτή η ομάδα παρατήρησε ότι οι πικρές μπύρες τα πήγαν χειρότερα στα κουτιά, αλλά η υψηλότερη περιεκτικότητα της «ξανθιάς» σε λυκίσκο βοήθησε να παραμείνει σταθερή σε κάθε δοχείο.

Η μπύρα περιέχει χιλιάδες αρωματικές ενώσεις, γνωστές ως μεταβολίτες, που παράγονται από τη μαγιά, το λυκίσκο και άλλα συστατικά. Κατά τη διάρκεια της αποθήκευσης, χημικές αντιδράσεις διασπούν ορισμένα από αυτά τα συστατικά, ενώ σχηματίζονται άλλα. Αυτό μπορεί να επηρεάσει τις γεύσεις μιας μπύρας.

Οι προηγούμενες μελέτες που αφορούσαν τη lager αποδείχθηκαν ασαφείς, αλλά το μέτριο επίπεδο λυκίσκου που περιέχει μπορεί να υποδεικνύει ότι οι pilsners αντιδρούν με παρόμοιο τρόπο με την «ξανθιά».

πηγή: gazzetta.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Lagunitas - Island Beats
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Lagunitas Brewing Co.

Oktoberfest: Πρόστιμο 6.400 Ευρώ Επειδή Χούφτωσε Γυναίκα
Κατερίνα Ηλιάδου

Βαρύ πρόστιμο για έναν άνδρα που χούφτωσε μια 21χρονη γυναίκα στον πισινό στο Oktoberfest: περί τίνος επρόκειτο η δίκη στο Μόναχο;

Trillium - Mettle Alloy Batch 6
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Trillium Brewing Co.

Η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών Και Τα Μέλη Της Ανακοινώνουν Τις Ημερομηνίες Για Τα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» 2023
Γιώργος Ιορδανίδης

Επισκεφθείτε ένα ή περισσότερα από τα συμμετέχοντα ζυθοποιεία το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου & την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023.

Πεδίο Δόξης Η Μπύρα Θρέφει Τις Επενδύσεις Ο Καιρός
Γιάννης Πανάγος

Τη... συμμαχία της μπύρας φαίνεται να επιλέγει χρόνο με το χρόνο ο καιρός σε ολόκληρο τον πλανήτη, καθώς η άνοδος της θερμοκρασίας κινείται παράλληλα με την προτίμηση των καταναλωτών στο συγκεκριμένο ελαφρύ οινοπνευματώδες, οι όλο και περισσότερες παραλλαγές του οποίου έρχονται να ικανοποιήσουν όλο και μεγαλύτερη γκάμα απαιτήσεων της κατανάλωσης διεθνώς.

Deschutes - Neon Daydream
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφορεί η Deschutes Brewery.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το