English Greek
28
Κυρ, Απρ
41 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η Ώρα Της Μπύρας; Οι Επενδυτές Ποντάρουν Στις Ζυθοποιίες

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Στη μπύρα στρέφονται οι επενδυτές, γυρνώντας την πλάτη στα ακριβά οινοπνευματώδη.

Οι επενδυτές προτιμούν τα αποθέματα μπύρας ως έναν σχετικά φθηνό τρόπο για να επωφεληθούν από την ανάπτυξη των εμπορικών σημάτων αλκοολούχων ποτών, ιδιαίτερα στις αναδυόμενες αγορές, καθώς η χαλάρωση στις πιέσεις κόστους βοηθά τους ζυθοποιούς να κλείσουν το χάσμα από τους γίγαντες οινοπνευματωδών ποτών που τους έχουν ξεπεράσει εδώ και χρόνια.

Ενώ οι εταιρείες οινοπνευματωδών ποτών γνώρισαν ανάπτυξη ρεκόρ κατά τη διάρκεια μιας μεταπανδημικής έκρηξης στα ακριβά οινοπνευματώδη, οι ζυθοποιίες αντιμετώπισαν τεράστιες αυξήσεις στο κόστος λόγω της εκτόξευσης στις τιμές της ενέργειας.

Αυτό μείωσε τα περιθώρια κέρδους και έπληξε τις πωλήσεις, καθώς οι ζυθοποιίες αύξησαν τις τιμές για να καλύψουν τους λογαριασμούς τους και επιτάχυνε τη στροφή από το κρασί και την μπύρα στα οινοπνευματώδη στις δυτικές αγορές. Αλλά τώρα οι ζυθοποιοί ετοιμάζονται για ανάκαμψη των περιθωρίων κέρδους καθώς ο πληθωρισμός υποχωρεί και ενισχύονται τις προσδοκίες για ανάπτυξη.

Εν τω μεταξύ, η οικονομική ύφεση πλήττει τη ζήτηση για οινοπνευματώδη ποτά από εταιρείες και μερικοί επενδυτές αναρωτιούνται αν αντιμετωπίζουν μια πιο σοβαρή πρόκληση από την επιστροφή στην κανονικότητα μετά την έκρηξη των πωλήσεων μετά την πανδημία, όταν υπήρξε στροφή στα ακριβά οινοπνευματώδη, τεκίλα, ουίσκι και άλλα.

«Ο άγνωστος Χ για τα οινοπνευματώδη ποτά έναντι της μπύρας είναι πόση ποσότητα υπάρχει στο ντουλάπι σας στο σπίτι», είπε ο Tom O'Hara, διαχειριστής χαρτοφυλακίου Janus Henderson του οποίου το ταμείο επενδύει σε μετοχές μπύρας, διατηρώντας μπουκάλια αλκοολούχων ποτών σε ντουλάπια για χρόνια.

Απούλητα μπουκάλια οινοπνευματωδών ποτών συσσωρεύονται ήδη σε ορισμένες αγορές, κλονίζοντας την εμπιστοσύνη των επενδυτών σε κορυφαίες εταιρείες όπως η Diageo, καθώς παρατηρείται στροφή ακριβά οινοπνευματώδη ποτά για φθηνότερες επιλογές. Οι κίνδυνοι για τις επιχειρήσεις οινοπνευματωδών ποτών πιθανώς υποτιμήθηκαν, είπε ο O'Hara, προσθέτοντας ότι τα αποθέματα είναι επίσης σχετικά ακριβά.

«Η μπύρα είναι πιο εύκολη: Είναι ανθεκτική, υπάρχει πολύ μικρή μείωση των συναλλαγών», συνέχισε ο O'Hara, προσθέτοντας ότι υπάρχει συναίνεση γύρω από αυτή την άποψη. Ο Moritz Kronenberger, διαχειριστής χαρτοφυλακίου στη γερμανική Union Investment, η οποία επενδύει σε αλκοολούχα ποτά και μπύρα, είπε ότι ορισμένοι πότες φαίνεται να αλλάζουν από οινοπνευματώδη σε μπύρα.

Ωστόσο, ο Marco Scherer, διαχειριστής χαρτοφυλακίου στη Metzler Asset Management, θεωρεί ότι τα προβλήματα των εταιρειών οινοπνευματωδών ποτών είναι βραχυπρόθεσμα. Μακροπρόθεσμα, είναι σε καλύτερη θέση να αυξήσουν τους όγκους τους, έχουν ισχυρά εμπορικά σήματα και μεγαλύτερη ισχύ τιμών από τις ζυθοποιίες.

Ενώ η μπύρα χάνει μερίδιο σε ορισμένες αγορές, σε παγκόσμιο επίπεδο πρόκειται να αυξήσει τον όγκο της και να κερδίσει μερίδιο όσον αφορά τα λίτρα αλκοόλ που πωλούνται, ανέφεραν σε πρόσφατο σημείωμα αναλυτές της Jefferies.

Η εταιρεία ερευνών αγοράς Euromonitor International αναμένει ότι το μερίδιο της μπύρας στο συνολικό όγκο αλκοόλ θα αυξηθεί ελαφρά έως το 2027, με το μερίδιο των οινοπνευματωδών ποτών να υποχωρεί. Οι διεθνείς ζυθοποιοί εδραιώνουν όλο και περισσότερο τις μάρκες τους σε μεγάλες, αναδυόμενες αγορές στη Λατινική Αμερική, την Αφρική και την Ασία, όπου η ζήτηση για μπύρα ενισχύεται, καθώς τα εισοδήματα αυξάνονται, δήλωσαν οι αναλυτές της Jefferies.

Οι πωλήσεις οινοπνευματωδών ποτών μειώνονται αντιστρόφως σε τέτοιες αγορές, πιθανώς επειδή οι κατασκευαστές αλκοολούχων ποτών αύξησαν υπερβολικά τις τιμές, ενώ η μπύρα παραμένει προσιτή, δήλωσε ο Etienne Roux, διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην Truffle Asset Management, επενδυτής μπύρας. Οι μετοχές των οινοπνευματωδών ποτών είναι επίσης πολύ ακριβές δεδομένων των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν, συνέχισε.

πηγή: newsbomb.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεκίνησαν Ως Gypsy Με Όνειρο Τα Δικά Τους Καζάνια Στη Βέροια
Λεωνίδας Λιάμης

Έτοιμοι να κάνουν πράξη το όνειρό τους και να αποκτήσουν δικό τους μικροζυθοποιείο εμφανίζονται ο Στέλιος Αφεντούλης με τη σύζυγό του Μαρία Αλεξανδρίδου, οι οποίοι τα τελευταία τρία χρόνια ασχολούνται επαγγελματικά με τη μικροζυθοποίηση και ήδη παράγουν δύο ετικέτες craft μπύρας, κάτω από το σήμα «Dreamer Brewing».

Founders - Más Agave Clásica Prickly Pear
Γιώργος Ιορδανίδης

Την κυκλοφορία μίας νέας ετικέτας ανακοίνωσε η Founders Brewing Co.

Uiltje - Flippity Hop Flop
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Uiltje Brewing Co.

Garage Project / Balter - Dry Haze
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα συνεργασίας κυκλοφόρησαν Balter Brewing και Garage Project.

Alvarado Street / Moksa - Motor Oil No16
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με την Moksa Brewing Co., κυκλοφόρησε η Alvarado Street Brewery.

Southern Tier - Extra Mile Easy Going
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα εποχιακή ετικέτα αναμένεται από την Southern Tier Brewing Co.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το