English Greek
14
Παρ, Ιουν
27 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Οι Πωλήσεις Στην Αγορά Μπύρας Της Ευρώπης Μειώθηκαν Έως Και 20% Φέτος

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Η αγορά μπύρας της ΕΕ εκτιμά ότι οι πωλήσεις της έχουν μειωθεί κατά 20% μέχρι στιγμής φέτος, ποσοστό που θα μπορούσε να αυξηθεί στο 25% έως το τέλος του έτους, δήλωσε ο γενικός γραμματέας των ζυθοποιών της Ευρώπης.

«Η εκτίμησή μας είναι ότι κατά μέσο όρο, έχουμε χάσει μέχρι τώρα περίπου το 20% των πωλήσεων μπύρας μας», δήλωσε ο Pierre-Olivier Bergeron, αναφερόμενος στους πρώτους έξι μήνες της πανδημίας.

Οι εκτιμήσεις βασίζονται στο συνδυασμό πωλήσεων εντός και εκτός εμπορικού εμπορίου, που σημαίνει πωλήσεις σε παμπ και εστιατόρια και λιανικές πωλήσεις, αντίστοιχα.

Προηγούμενες εκτιμήσεις πρότειναν πτώση 30% στις πωλήσεις μπύρας, αλλά η απώλεια μετριάστηκε εν μέρει χάρη σε ορισμένες προσαρμογές μέσω των λιανικών πωλήσεων. Ωστόσο, αυτό σε καμία περίπτωση δεν θα αντισταθμίσει τη συνολική ζημιά.

Οι ζυθοποιοί της ΕΕ και ο τομέας της φιλοξενίας έχουν πληγεί σοβαρά από μια σειρά lockdown που επιβλήθηκαν σε ολόκληρη την Ευρώπη για να επιβραδύνουν την επανεμφάνιση των υποθέσεων Covid-19.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, 15 κράτη μέλη έκλεισαν τους φραγμούς τους και τα υπόλοιπα επέβαλαν αυστηρούς περιορισμούς, οι οποίοι σε ορισμένες περιπτώσεις ισοδυναμούν με το κλείσιμο.

Η εικόνα της αγοράς μπύρας δεν είναι ομοιόμορφη σε ολόκληρη την Ευρώπη, δεδομένου ότι ο λόγος του on-off εμπορίου ποικίλλει στα 27 κράτη μέλη της ΕΕ, από 7% στο εμπόριο στην Εσθονία έως 70% στην Πορτογαλία.

Στο Βέλγιο, το «βασίλειο μπύρας» της Ευρώπης, οι πωλήσεις μπύρας στο εμπόριο μειώθηκαν κατά 55% τον Μάιο, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι πωλήσεις μπύρας εκτός εμπορίας μειώθηκαν επίσης σε σύγκριση με το 2019, κυρίως λόγω των περιορισμών στις οικιακές και ιδιωτικές συγκεντρώσεις.

«Ακόμη και όταν τα μπαρ άνοιξαν ξανά το καλοκαίρι, τα μέτρα κοινωνικής απόστασης και η σχετικά χαμηλή εμπιστοσύνη των καταναλωτών, είχαν ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις μπύρας στο εμπόριο να παραμένουν μόνο στα μισά επίπεδα του 2019», δήλωσε ο Bergeron.

Στη Γερμανία, είπε, οι πωλήσεις στο εμπόριο πρακτικά μειώθηκαν την άνοιξη, ενώ το καλοκαίρι το άνοιγμα δεν οδήγησε σε πλήρη ανάκαμψη, καθώς τα μπαρ λειτουργούσαν γενικά με χωρητικότητα 50%.

Ένα άλλο παράδειγμα είναι η Ιρλανδία, όπου πολλές παμπ δεν άνοιξαν ξανά μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου κύματος, ενώ παρέμειναν περιορισμοί για παμπ που δεν εξυπηρετούσαν φαγητό.

Ο Bergeron είπε ότι τα μπαρ και οι καφετέριες έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και κάλεσαν τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να επανεξετάσουν τις αποφάσεις τους.

Σημείωσε ότι στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων, πρόκειται για μικρές εγκαταστάσεις με αρκετά χαμηλή πιθανότητα μόλυνσης, σύμφωνα με στοιχεία.

πηγή: agrocapital.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Westbrook - Four Claw
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Westbrook Brewing Co.

Anchorage - Nervous
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Anchorage Brewing Co.

Dogfish Head / Boston - Utopias Barrel-Aged World Wide Stout
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με την Boston Beer Co., κυκλοφορεί η Dogfish Head Craft Brewery.

Harpoon - Big League
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα αναμένεται από την Harpoon Brewery.

Tröegs - Pineapple Tangerine Shabang / Mango Raspberry Shabang
Γιώργος Ιορδανίδης

Δυο νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Tröegs Independent Brewing.

Hoppin' Frog - Smashing Jalapeño Blonde
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Hoppin' Frog Brewery.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το