English Greek
24
Τετ, Απρ
41 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αναστασίου - Ιernis

Ελλαδα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Με μεγάλη χαρά και σε εορταστικό κλίμα σας παρουσιάζουμε την νέα μας συνταγή, "Ιernis". Πρόκειται για μια αυθεντική "Irish red ale" στα 4,7% ΑBV.

anastasiou iernis

Οι ρίζες των "Irish red ale" προήλθαν από την όμορφη πόλη του Kilkenny στις αρχές του 1700, από μια τάξη εμπόρων κυρίως καθολικών οικογενειών, που ασχολούνταν με τη ζυθοποιία, την απόσταξη και τη βυνοποίηση. Λόγω του ευνοϊκού κλίματος της κομητείας Kilkenny, η γεωργική ενδοχώρα της πόλης παρείχε αφθονία σε καλαμπόκι, σιτάρι και κριθάρι δημιουργώντας ιδανικές συνθήκες για παραγωγή ζύθου και όχι μόνο.

Αυτό το στυλ μπύρας ήταν διαθέσιμο μόνο στην Ιρλανδία μέχρι τη δεκαετία του 1960 και ενώ παρασκευαζόταν για αιώνες, ο όρος "Irish red ale" διαδόθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες για να περιγράψει ένα στυλ κοκκινωπής - κεχριμπαρένιας μπύρας που έχει τις ρίζες της στην Ιρλανδία.

Οι αρχαίοι Έλληνες συγγραφείς ονομάζουν την νήσο της σημερινής Ιρλανδίας με το όνομα "Ιέρνη". Τούτο το συναντάμε στα Αργοναυτικά στον Αριστοτέλη και στον Στράβωνα. Στα ελληνικά "Ιέρνη" σημαίνει Ιερά Νήσος σχετίζοντας άμεσα την ονομασία της νήσου Ιρλανδίας με την Ελλάδα.

Το 430 μ.Χ. επισκέφθηκε το Νησί ο Επίσκοπος Πατρίκιος ορμώμενος από την Σκωτία και δίδαξε το Χριστιανισμό. Θεωρείται ο προστάτης Άγιος και φωτιστής της Ιρλανδίας και τιμάται κάθε χρόνο στις 17 Μαρτίου.

Στην ετικέτα μας βλέπουμε ένα πολύπλοκο αρχαίο κελτικό σύμβολο, στα αγγλικά "Triskele" ή "Triple Spiral", που προέρχεται από την ελληνική λέξη "Τρίσκελον" που σημαίνει τρία πόδια.

Η παλαιότερη δημιουργία του χρονολογείται από τη νεολιθική εποχή, όπως φαίνεται στην είσοδο του προϊστορικού μνημείου στην κομητεία Meath, Newgrange της Ιρλανδίας.

Αυτό το αρχαϊκό σύμβολο είναι ένα από τα πιο περίπλοκα για αποκρυπτογράφηση, καθώς οι συμβολιστές πιστεύουν ότι αντικατοπτρίζει πολλούς τομείς του ανθρώπινου πολιτισμού ανά τους αιώνες. Πρώτον, το τρίσκελο μπορεί να θεωρηθεί ότι αντιπροσωπεύει την κίνηση καθώς και οι τρεις βραχίονες είναι τοποθετημένοι ώστε να φαίνεται σαν να κινείται προς τα έξω από το κέντρο του. Η κίνηση πιστεύεται ότι σημαίνει ενέργεια, με αποτέλεσμα την πρόοδο, την επανάσταση και τον ανταγωνισμό.

Μερικές από τις έννοιες που αποδίδονται σε αυτό το σύμβολο είναι: ζωή-θάνατος-αναγέννηση, πνεύμα-νου-σώμα, μητέρα-πατέρας-παιδί, παρελθόν-παρόν-μέλλον, δύναμη-διάνοια-αγάπη και δημιουργία-συντήρηση-καταστροφή για να αναφέρουμε μόνο μερικές. Πιστεύεται ότι αντιπροσωπεύει μια ιστορία κίνησης προς τα εμπρός για να επιτευχθεί η κατανόηση. Ωστόσο, πιστεύεται ότι αυτό δεν είναι το μόνο νόημα, καθώς πιστεύεται επίσης ότι αντιπροσωπεύει τρεις κελτικούς κόσμους. Τον πνευματικό κόσμο, τον παρόντα κόσμο και τον ουράνιο κόσμο.

Σας περιμένουμε να ανακαλύψετε την "Ιernis" και να υψώσουμε τα ποτήρια μας τιμώντας τον προστάτη και Άγιο της αγαπημένης Ιρλανδίας, Πατρίκιο...

Είς υγείαν ή αλλιώς Slàinte!!!

 
 

 

 

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Mikkeller - Tune In, Space Øut
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Mikkeller Brewing NYC.

BrewDog - Lightspeed
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η BrewDog.

Hi-Wire - Dark Berry Jam Wow!
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Hi-Wire Brewing.

Gigantic / Von Ebert - Enjoy House
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με την Von Ebert Brewing, κυκλοφόρησε η Gigantic Brewing Co.

Odell - Positive Latitude
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Odell Brewing Co.

Tree House - Platinum Fern
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Tree House Brewing.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το