English Greek
10
Τετ, Αυγ
56 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Κέρδη Και Μέρισμα Ρεκόρ Για Την Αθηναϊκή Ζυθοποιία

Ελλαδα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

«Χρυσή» χρονιά για την Αθηναϊκή Ζυθοποιία ήταν το 2021.

Πέτυχε πωλήσεις μεγαλύτερες ακόμη μεγαλύτερες και από το 2019, είδε τα καθαρά της κέρδη να αυξάνονται πάνω από 300% και το μέρισμα να υπερδιπλασιάζεται.

H εν Ελλάδι θυγατρική του ολλανδικού ομίλου Heineken, όπως προκύπτει από τις οικονομικές καταστάσεις για το 2021, που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της, αύξησε πέρυσι κατά 24,86% τις καθαρές πωλήσεις της στα 225,635 εκατ. ευρώ από 179,136 εκατ. ευρώ το 2020 ξεπερνώντας και τις πωλήσεις του 2019, που είχαν διαμορφωθεί στα 216,785 εκατ. ευρώ.

Καθοριστική για τις επιδόσεις της ήταν η ανάληψη διανομής των προϊόντων Bacardi.

Από την 1η Απριλίου του 2021, μετά από ανοικτή διαγωνιστική διαδικασία η εταιρεία αναδείχθηκε επίσημος διανομέας των προϊόντων του χαρτοφυλακίου της εταιρείας Tradall s.a. στην ελληνική αγορά. Η ισχύς της σύμβασης διανομής των προϊόντων Bacardi είναι πενταετής, δηλαδή μέχρι την 31η Μαρτίου του 2026, και υπάρχει δυνατότητα ανανέωσης.

Παράλληλα η Αθηναϊκή Ζυθοποιία αύξησε και σε όγκο τις πωλήσεις ζύθου στην εγχώρια αγορά κατά 11% σε σχέση με το 2020.

Εκτός από τη σημαντική ανάπτυξη των πωλήσεων της, ακόμη μεγαλύτερη ήταν η αύξηση της κερδοφορίας της. Τα προ φόρων κέρδη της ανήλθαν στα 34,1 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 285,49% σε σχέση με το 2020.

Σε ό,τι αφορά τα κέρδη μετά φόρου αυτά ανήλθαν σε 26,7 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 6,1 εκατ. ευρώ το 2020, ενώ το μέρισμα για τη χρήση του 2021 ανέρχεται σε 35,077 εκατ. ευρώ από 16,01 εκατ. ευρώ που είχε διανείμει για τη χρήση του 2020.

Από τον Οκτώβριο του 2021 έχει πραγματοποιηθεί πληρωμή προμερισμάτων ύψους 11,98 εκατ. ευρώ με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου.

Κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς το κόστος της κίνησης των αποθεμάτων αυξήθηκε κατά 34,76% λόγω κυρίως της αύξηση των πωλήσεων, τα λειτουργικά έξοδα αυξήθηκαν 8,69% λόγω της αύξηση των εξόδων προβολής και διαφήμισης κατά 5 εκατ. ευρώ, της αύξηση των εξόδων για δικαιώματα κατά 1,5 εκατ. ευρώ τα οποία είναι συνάρτηση των αυξημένων πωλήσεων και της αύξησης κατά 1 εκατ. ευρώ των δαπανών για ενέργεια.

Η εταιρεία εισέπραξε πέρυσι, από φορολογικές υποθέσεις για τις οποίες είχε κινηθεί δικαστικά, το ποσό των 12,6 εκατ. ευρώ το μεγαλύτερο μέρος αυτών είχε αναγνωρισθεί ως απαίτηση στην κατάσταση της οικονομικής θέσης ενώ ποσό 2,7 εκατ. ευρώ αναγνωρίστηκε στη χρήση του 2021 στην κατάσταση των συνολικών εισοδημάτων.

πηγή: mononews.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Pinta - Like Fake
Γιώργος Ιορδανίδης

Την κυκλοφορία μιας νέας ετικέτας ανακοίνωσε η Browar Pinta.

Harpagan - Wytrych Zawziętości
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Browar Harpagan.

Η Άνοδος Της Θερμοκρασία Έφερε Αύξηση Στις Παραδόσεις Μπύρας
philenews.com

Μηναία αύξηση για τέταρτο συνεχόμενο μήνα εντός του 2021 παρουσίασαν τον Απρίλιο οι συνολικές παραδώσεις μπύρας, αντανακλώντας την ομαλοποίηση στην οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα και το άνοιγμα του τουρισμού, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Πράσινο Φως» Στην Παραγωγή Μηλίτη
Δήμητρα Μανιφάβα

Τον δρόμο για την παραγωγή μηλίτη στην Ελλάδα ανοίγει η απόφαση της υφυπουργού Οικονομικών κας Αικατερίνης Παπανάτσιου που δημοσιεύθηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως με την οποία καθορίζονται οι όροι για την παραγωγή και διάθεση μηλίτη και εν γένει ποτών από ζύμωση φρούτων.

Οι Τηλεοπτικές Διαφημίσεις Μπύρας Αυξάνουν Την Κατανάλωσή Της
olivemagazine.gr

Η μπύρα είναι μία ξεχωριστή κατηγορία ποτού από μόνη της και από ότι φαίνεται, σύμφωνα με νέα έρευνα, οι τηλεοπτικές διαφημίσεις με μπύρα μας ωθούν στην περαιτέρω κατανάλωσή της.

De Molen / Yria - ¡Oye! & Ohja!
Γιώργος Ιορδανίδης

Μία νέα ετικέτα, σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις, σε συνεργασία με την Yria Cervezas, κυκλοφόρησε η Brouwerij de Molen.

Άλλα Άρθρα

* Beer & Brewing Awards 2021 *

Τα πρώτα επίσημα και μοναδικά βραβεία για την μπύρα, τη ζυθοποιία και τα καταστήματα που την εμπορεύονται (μπυραρίες, pubs) στην Ελλάδα, μέσω διαδικτυακής ψηφοφορίας.

vol

Κράτα το

Κράτα το

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το