English Greek
20
Σαβ, Απρ
34 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ: Τοποθέτηση Σχετικά Με Το «Ελληνικό Σήμα» Για Τη Ζυθοποιία

Ελλαδα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Η πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ αποτελεί μια Κοινότητα ελληνικών παραγωγικών-μεταποιητικών επιχειρήσεων που αποσκοπούν στην ανάδειξη και την προώθηση του σύγχρονου επιχειρηματικού και παραγωγικού πολιτισμού διατηρώντας Έδρα, Παραγωγή και Ιδιοκτησία στη Χώρα μας.

Με αφορμή τη δημόσια διαβούλευση που διενεργεί η Επιτροπή Ελληνικού Σήματος έως τις 31 Αυγούστου σχετικά με τον κανονισμό ελέγχου και απονομής του εν λόγω σήματος, που αφορά στα προϊόντα ζυθοποιίας, η Πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ τοποθετείται για τη δυνατότητα απόκτησης του «Ελληνικού Σήματος» στα προϊόντα πολυεθνικών εταιριών. Είναι άλλωστε γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια, πολυεθνικοί κολοσσοί έχουν εντάξει στο portfolio τους ελληνικά, ιστορικά brands αφουγκραζόμενοι τη στροφή των καταναλωτών σε προϊόντα με ελληνικό DNA, ενώ ως μέτοχοι τοπικών, θυγατρικών εταιριών διατηρούν την Ιδιοκτησία και την Έδρα τους στο εξωτερικό.

Η ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ επισημαίνει ότι είναι λανθασμένη η επιλογή των κριτηρίων με βάση τα οποία αποδίδεται το «Ελληνικό Σήμα» στη Ζυθοποιία καθώς δεν μπορούν τα προϊόντα μιας θυγατρικής εταιρίας ιδιοκτησίας ξένων πολυεθνικών εταιριών να χαρακτηρίζονται ελληνικά, ενισχύοντας κατά αυτό τον τρόπο την ανταγωνιστικότητά τους στο κοινό που επιζητεί αμιγώς ελληνικά προϊόντα, ελληνικής δημιουργίας και ιδιοκτησίας. Συγκεκριμένα, υποστηρίζει την άποψη του Μέλους της, Μικροζυθοποιία Κυκλάδων, ΝΗΣΟΣ, που εκφράζει την θέση ότι για να φέρει ένα προϊόν το «Ελληνικό Σήμα» δεν αρκεί μόνο να παράγεται στη χώρα αλλά απαιτούνται επιπλέον τα κριτήρια της Ιδιοκτησίας και της Έδρας να βρίσκονται στην Ελλάδα.

Τη ζημιά, που εύλογα προκύπτει, υφίστανται, ως συνήθως, οι αυθεντικές, ανεξάρτητες ζυθοποιίες, ιδιοκτητών-επιχειρηματιών που φορολογούνται στη χώρα, έχουν Βάση των εγχώριων και διεθνών δραστηριοτήτων τους στην Ελλάδα και προσφέρουν το μέγιστο ποσοστό προστιθέμενης αξίας στην Ελληνική Οικονομία και Κοινωνία.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα καινοτόμα υψηλής ποιότητας προϊόντα που δημιουργούνται από εξειδικευμένο ανθρώπινο ελληνικό δυναμικό, παράγονται στις ελληνικές επιχειρήσεις και μεταφέρουν διεθνώς μέσω διακρίσεων την ελληνική σημαία είναι Εθνικός μας πλούτος.

Να σημειωθεί ότι στην πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ συμμετέχουν οι εξής εταιρίες:

Agrino, ΕΨΑ, Λουξ, Νιτσιάκος, Ζαγόρι, Καλαμάτα Παπαδημητρίου, ΜΕΓΑ, Ζυμαρικά ΗΛΙΟΣ, ΝΗΣΟΣ, ΑΓΑΝ, Φλώρινας Δινάκη, Ευβοϊκή Ζύμη, Ποτοποιία Βαρβαγιάννη, SKAG, KΥΚΝΟΣ, HellasFrost, PetrouNuts, Captain's, Βιολάντα, Κτήμα Γεροβασιλείου, Endless EC, TheWritingFields, Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια, Aβγά Βλαχάκη, Galenica, Camper-Gaz, Μανδρέκας, Χρυσά αυγά, Απ. Παπαδόπουλος- MeatCompany, TottisPack, DraculiCoffee,  Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης, Sativa, Αμπελώνες Ναβαρίνο, Κτήμα Βιβλία Χώρα, Πυρήνας, Biosolids, Κρόκος  Κοζάνης, ΧΙΩΝ, Γεωργική Ανάπτυξη, Δ. Κορωνάκης, Ε. Θυμέλης, ΔΙΡΦΥΣ, Κτήμα Σκούρα, Τυροκομείο Καρακάνας, Τρικαλινός, Μύλοι Δάκου, Μύλοι Θράκης, CARTONTEC, Γεωδή, Polyeco, ΑΤΤΙΚΗ-ΠΙΤΤΑΣ, Οικογένεια Στεργίου, Domus, VITEX, Κατράδης, Forlabels, FLEXIA, Elikon Graphic Arts, Φάρμα Κουκάκη, Καρύδης Labels, SABO, SEPTONA, Πρόκος, Ιωνική Σφολιάτα, Οικογένεια Βολιώτη, Organic 3S, 3αλφα, Coffee Island, Polyplast.

πηγή: reporter.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

The Lost Abbey - Veritas Raspberry
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η The Lost Abbey.

Mikkeller - Staff Wizard
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Mikkeller Brewing San Diego.

Hi-Wire - Dark Berry Jam Wow!
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Hi-Wire Brewing.

Microbreweries: Η Νέα Τάση Στην Αγορά Μπύρας (Βίντεο)
Κωνσταντίνα Νεοφύτου

Η μπύρα είναι αναμφίβολα ένα από τα αγαπημένα ποτά των Κυπρίων και όχι μόνο. Οι επιλογές τα τελευταία χρόνια ολοένα και αυξάνονται, ενώ στην αγορά μπύρας, εντάσσονται πλέον και τα μικροζυθοποιεία που αποτελούν την νέα τάση.

Prairie - Spicy Pickle Monster
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα αναμένεται από την Prairie Artisan Ales.

Bottle Logic - Gem Condition
Γιώργος Ιορδανίδης

Την κυκλοφορία μιας νέας ετικέτας ανακοίνωσε η Bottle Logic Brewing.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το