Ένα απίστευτο περιστατικό διαδραματίστηκε στις Η.Π.Α. την δεκαετία '80, που δεν έγινε τόσο γνωστή περνώντας στα ψιλά γράμματα, παρ' όλη τη σοβαρότητα του περιστατικού και στοίχισε πολύ ακριβά σε λατινοαμερικάνικη ζυθοποιία για πολλά χρόνια.
Συγκεκριμένα το 1987, η Corona που μέχρι εκείνη την εποχή ήταν η δεύτερη σε πωλήσεις εισαγόμενη μπύρα στις Η.Π.Α. και βλέποντας να κερδίζει συνεχώς έδαφος στην αγορά, δέχτηκε ένα σοβαρότατο πλήγμα αθέμιτου ανταγωνισμού όταν και κυκλοφόρησε η φήμη πως στα συστατικά παρασκευής της, χρησιμοποιούνται ούρα.
Με κατακόρυφη πτώση των πωλήσεων σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, οι υπεύθυνοι δεν μπορούσαν να εξηγήσουν τον λόγο της αποστροφής του κοινού για το προϊόν τους όταν και έμαθαν τελικά που οφειλόταν.
Ο υπεύθυνος διανομέας της Heineken, βλέποντας την συνεχή άνοδο των πωλήσεων της ανταγωνίστριας Corona και φοβούμενος ότι θα χάσει τη μερίδα του λέοντος, διέδωσε αυτή την πληροφορία.
Ο αμερικανός διανομέας της Corona κινήθηκε νομικά καταθέτοντας μήνυση στον αντίστοιχο διανομέα της Heineken, υποβάλλοντας του μήνυση την οποία και απέσυρε στην συνέχεια, λόγω της μεταξύ τους συμφωνίας που κατέληγε στον διασυρμό του, αναγκάζοντάς τον να παραδεχθεί τις συκοφαντίες περί ούρων, δημόσια.
Βέβαια η ζημιά είχε γίνει και το κόστος ήταν ήδη τεράστιο. Ξεκινώντας, σχεδόν και πάλι από το μηδέν, η Corona ανέκαμψε και επανήλθε πάλι μετά από 12 ολόκληρα χρόνια, ξοδεύοντας μεγάλα ποσά για διαφημιστικές καμπάνιες, επιστρέφοντας τώρα στην πρώτη θέση των πωλήσεων εκθρονίζοντας την Heineken, η οποία είχε χάσει πλέον το κύρος και την αξιοπιστία της.
Αυτή την στιγμή βρίσκεται στη δέκατη θέση της γενικής κατάταξης σε μπύρες στις Η.Π.Α.