English Greek
28
Κυρ, Απρ
42 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Έχουν Και Οι Μπύρες Ημερομηνία Λήξης;

Ιστορικα - Εγκυκλοπαιδεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Μήπως έχετε ληγμένες μπύρες στο ψυγείο; Δείτε πως διατηρούνται μεγαλύτερο διάστημα.

Μήπως τελικά μπορείτε να την καταναλώσετε; Έχει τελικά η μπύρα ημερομηνία λήξης; Μπορούμε να την πιούμε μετά το πέρας αυτής;

Έχετε μια λαχτάρα για μπύρα και η μόνη που σας έχει μείνει στο ψυγείο είναι μία που βάλατε εκεί πριν -δεν θυμάστε πόσο- καιρό; Τί κάνετε; Την πετάτε στον κάλαθο των απορριμμάτων και κατευθύνεστε προς το πλησιέστερο περίπτερο για να βρείτε μια καινούρια;

Η ημερομηνία λήξης που αναγράφεται στο μπουκάλι ή στο κουτάκι της μπύρας είναι η ημερομηνία μέχρι την οποία η μπύρα έχει το μέγιστο της γεύσης της. Επομένως, είναι απόλυτα ασφαλές να καταναλώσετε μια μπύρα και μετά την ημερομηνία αυτή, απλώς ενδέχεται να μην έχει την ίδια γεύση που ξέρετε και αγαπάτε! Κι αυτό γιατί όλα τα μπουκάλια και τα κουτάκια μπύρας έχουν κάποιο ποσοστό αέρα μέσα τους, που καθώς παλαιώνει, οξειδώνεται, το οποίο μπορεί να αλλάξει τη γεύση και το σώμα της μπύρας.

beer expire date

Γιατί χαλάει η μπύρα;
Η οξείδωση και η ηλιοφάνεια είναι τα δύο πράγματα που μπορεί να κάνουν μια μπύρα να χαλάσει. Οπότε δεν είναι καλή ιδέα να συντηρείτε τις μπύρες στο ντουλάπι σας, ειδικά το καλοκαίρι, που οι θερμοκρασίες μέσα στην ημέρα είναι ιδιαίτερα υψηλές. Γι' αυτό, ο καλύτερος τρόπος για να την κάνετε να κρατήσει για περισσότερο είναι να τη βάλετε στο ψυγείο, όπου μπορεί να διατηρηθεί ακόμα και μέχρι δύο με τρία χρόνια μετά την ημερομηνία λήξης της.

Αντίθετα, αν την αφήσετε σε θερμοκρασία δωματίου, κρατάει το πολύ μέχρι έξι μήνες μετά την ημερομηνία λήξης.

πηγή: pentapostagma.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι Σωστό Να Πίνεις Αλκοόλ Για Να Ζεσταθείς;
runnfun.gr

Θα πιεις ένα ποτηράκι για να ζεσταθείς; Αυτή την ερώτηση την έχετε ακούσει πολλές φορές και ανάλογα με την εξωτερική θερμοκρασία έχετε κουνήσει συγκαταβατικά το κεφάλι σας. Κάνατε το σωστό;

Οι Κίνδυνοι Της Ανάμιξης Αλκοόλ Και Καλοκαιρινής Ζέστης
sigmalive.com

Διανύουμε ζεστές καλοκαιρινές μέρες με φίλους και συγγενείς μετά από ένα χρόνο και με την πανδημία του κορωνοϊού να μας απομακρύνει από αγαπημένα μας πρόσωπα πλέον είμαστε σε θέση να το διασκεδάζουμε πάλι μαζί.

Η Μέτρια Κατανάλωση Αλκοόλ Σχετίζεται Με Χαμηλότερο Κίνδυνο Θανάτου Σε Άτομα Με Καρδιακή Νόσο
Ζήσης Ψάλλας

Το να πίνετε έως και 105 γραμμάρια αλκοόλ την εβδομάδα μπορεί να σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού επεισοδίου, στηθάγχης ή θάνατο μεταξύ των ατόμων με καρδιαγγειακή νόσο.

Η Μέτρια Κατανάλωση Αλκοόλ Επηρεάζει Τον Εγκέφαλό Σου Και Οδηγεί Σε Γνωστική Εξασθένηση
Αγγελική Μαξούρη

Η κατανάλωση επτά ή και περισσότερων *μερίδων αλκοόλ την εβδομάδα σχετίζεται με μεγαλύτερα επίπεδα σιδήρου στον εγκέφαλο σύμφωνα με μελέτη που έγινε σε σχεδόν 21.000 ανθρώπους η οποία και δημοσιεύτηκε στις 14 Ιουλίου στο περιοδικό PLOS Medicine.

Οι Άντρες Κάτω Των 40 Δεν Πρέπει Να Πίνουν Πάνω Από Ένα... Σφηνάκι Μπύρα Τη Μέρα, Έρευνα Αναφέρει
sport-fm.gr

Έρευνα του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον υποστηρίζει ότι οι νέοι άντρες θα έπρεπε να αποφεύγουν, ουσιαστικά, την μπύρα...

Πόσο Πειράζει Μια Μπύρα Μετά Την Άσκηση; Δύο Ειδικοί Απαντούν
Μαρία Κοτοπούλη

Θα μπορούσε μια μπύρα μετά την προπόνηση να μας βλάψει ή μήπως υπερβάλουμε; Δύο ειδικοί διερευνούν τα υπέρ και τα κατά της μπύρας ως επιλογή μετά την προπόνηση και δίνουν ενδιαφέρουσες απαντήσεις.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το