English Greek
27
Σαβ, Απρ
41 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ποιό Ποτό Λάτρευε Ο Μακαρίτης Πρίγκιπας Φίλιππος, Που Έφτασε Μέχρι Τα 99;

Ιστορικα - Εγκυκλοπαιδεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Η ιστορία λέει πως όταν κάποια στιγμή ο Φίλιππος, δούκας του Εδιμβούργου και σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ, όταν προσκλήθηκε σε δείπνο από τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας Giuliano Amato, κοίταξε το κρασί που του προσέφεραν και είπε: «Φέρτε μου μπύρα. Ό,τι μπύρα και αν είναι, απλά να είναι μπύρα».

Και η αλήθεια είναι ότι σε αντίθεση με την υπόλοιπη βασιλική οικογένεια, ο πρίγκιπας του Ηνωμένου Βασιλείου και δούκας του Εδιμβούργου δεν τα πήγαινε και τόσο καλά με τα ποτά. Η βασίλισσα Ελισάβετ έχει προσωπικές της ετικέτες σε single malts. Ο πατέρας της έδειχνε αδυναμία στο Glenlivet και ο γιος της έχει δικά του βαρέλια από το αποστακτήριο Laphroaig. Ο δούκας προτιμούσε ωστόσο την μπύρα αλλά όχι οποιαδήποτε μπύρα.

prince philip boddigtons

Για την ακρίβεια έδειχνε μεγάλο σεβασμό και προτίμηση στο ζυθοποιείο Boddingtons. Η έδρα που είχε το ζυθοποιείο ήταν στο Manchester, αλλά η επιχείρηση έκλεισε το 2005 αφήνοντας τον δούκα να εξερευνήσει άλλες επιλογές γύρω από την μπύρα. Το σίγουρο ωστόσο είναι πως τόσο στις προσωπικές του στιγμές όσο και στις δημόσιες εμφανίσεις του, αν και δούκας της πρωτεύουσας της Σκωτίας, έδειχνε να τρέφει περισσότερη αγάπη για το ζύθο καθότι τον έβλεπε κανείς μονίμως με μία μπύρα στο χέρι.

Πάντως η αλήθεια είναι πως με την Boddigtons κατάφερε να φτάσει μέχρι τα 99 χρόνια. Ξέρουμε φυσικά πως δεν αρκεί μόνο αυτό, αλλά είναι μία πολύ καλή δικαιολογία για να ανοίξεις μία ακόμα μπύρα. Ή και περισσότερες.

πηγή: el.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί Οι Φυσαλίδες Της Σαμπάνιας Ανεβαίνουν Κατακόρυφα Ενώ Της Μπύρας Όχι;
cibum.gr

Η νέα ανακάλυψη των επιστημόνων αξίζει μια πρόποση!

Πότε Μας Μεθάει Περισσότερο Το Αλκοόλ
Νίκη Μπάκουλη

Είναι πιο εύκολο να μεθύσεις στην παραλία το μεσημέρι παρά στο μπαρ το βράδυ; Είναι, για λόγους που δεν έχουν να κάνουν μόνο με το αλκοόλ καθαυτό.

Αλκοόλ Χωρίς Τύψεις, Σύμφωνα Με Έναν Ειδικό
esquire.com.gr

Αυτός είναι ο πιο υγιεινός τρόπος κατανάλωσης αλκοόλ, σύμφωνα με έναν διαιτολόγο.

Κι Όμως, Η Μπύρα Μπορεί Να Γίνει Ακόμα Καλύτερη... Επιστημονικά!
Αλέξανδρος Καρατζάς

Το κατάφεραν μικροβιολόγοι.

Φίλοι: Πώς Μας Κρατούν Πιο Υγιείς
healthview.gr

Οι φίλοι μας δεν μας κρατούν μόνο παρέα. Μπορούν να μας χαρίσουν και υγεία. Το απέδειξε και μια νέα έρευνα Βρετανών επιστημόνων.

Τι Να Κάνεις Όταν Έχεις Hangover
Μαρία Παπαδοδημητράκη

Όπως φαίνεται, τα περισσότερα διαδεδομένα γιατροσόφια δεν μας θεραπεύουν από το περίφημο hangover. Υπάρχουν, όμως, κάποια που ίσως βοηθήσουν.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το