English Greek
24
Τετ, Απρ
41 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Μεγάλη Μελέτη

Υγεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης με χρηματοδότηση του Cancer Research UK ανέλυσαν τα ιατρικά αρχεία σχεδόν 6.300 μετεμμηνοπαυσιακών γυναικών αναζητώντας παράγοντες υπαίτιους για το ότι κάποιες γυναίκες αναπτύσσουν ορμονοευαίσθητους καρκίνους του μαστού ενώ κάποιες άλλες όχι.

Όπως είδαν, το βάρος της γυναίκας φάνηκε να έχει τη μεγαλύτερη επίδραση στα επίπεδα ορμονών του φύλου στον οργανισμό της, ενώ ακολουθούσαν με μικρή διαφορά η κατανάλωση αλκοόλ και το κάπνισμα.

Οι υπέρβαρες και παχύσαρκες γυναίκες - όσες δηλαδή είχαν Δείκτη Μάζας Σώματος 25 και άνω - παρουσίαζαν και τα υψηλότερα επίπεδα οιστρογόνων και προγεστερόνης. Το ίδιο συνέβαινε και σε όσες γυναίκες έπιναν περισσότερες από 2,5 μονάδες αλκοόλ ημερησίως (μια μονάδα αλκοόλ αντιστοιχεί σε ένα ποτήρι μπύρα των 330 ml, ένα ποτήρι κρασί των 125 ml ή σε μια μονή δόση αλκοολούχου ποτού όπως το ουίσκι των 40 ml) ή κάπνιζαν περισσότερα από 15 τσιγάρα την ημέρα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς οι γυναίκες πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους αυτούς τους παράγοντες κινδύνου για καρκίνο του μαστού καθώς είναι στο χέρι τους να τους αλλάξουν.

πηγή: Το Βήμα, απόσπασμα άρθρου

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατανάλωση Μπύρας Μετά Την Προπόνηση: Μπορεί Να Εμποδίσει Την Αύξηση Μυϊκής Μάζας;
Χριστίνα Παναγιώτα Βελαλή

H κατανάλωση έως και δύο μπύρες την εβδομάδα μετά την προπόνηση δεν θα εμποδίσει την προσπάθεια σας να αποκτήσετε μυϊκή μάζα, αναφέρουν η κα Colleen Deane, λέκτορας στη Βιολογία των Μυϊκών Κυττάρων του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον και ο Philip J Atherton, Καθηγητής Κλινικής, Μεταβολικής & Μοριακής Φυσιολογίας του Πανεπιστημίου του Νότιγχαμ.

Μπορούν Οι NoLo Μπύρες Να Θεωρηθούν Υγιεινές;
Ζήσης Ψάλλας

Οι αυξανόμενες ανησυχίες για τις επιπτώσεις στην υγεία από την υπερβολική κατανάλωση μπύρας οδήγησαν σε αυξημένο ενδιαφέρον για τις μπύρες χωρίς αλκοόλ και χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ («nolo»), ειδικά σε ενήλικες κάτω των 30 ετών. Η αποδοχή τους έχει αυξηθεί πρόσφατα, εν μέρει λόγω των εξελίξεων στην παρασκευή, που απαιτεί λιγότερη θερμότητα με αποτέλεσμα έτσι να διατηρούν περισσότερο την αρχική τους γεύση.

Παρέλαση Για Τη Φορολόγηση Της Μπύρας: 150.000 Άνθρωποι Διαδήλωσαν Για Να Φορολογηθούν
Δέσποινα Πολυχρονίδου

Στις 14 Μαΐου 1932 περίπου 150.000 άνθρωποι, άντρες και γυναίκες βγήκαν στους δρόμους.

Το Απίστευτο Κόλπο Για Βελούδινα Πέλματα
in.gr

Η λύση βρίσκεται στο ψυγείο σας!

Οι Επιστήμονες Αποκάλυψαν Πόση Μπύρα Την Ημέρα Δεν Βλάπτει Την Υγεία
kipos.firenews.video

Η κατανάλωση άνω των 200 ml μπύρας την ημέρα βλάπτει την ταχύτητα αντίδρασης του ατόμου.

Αυτό Είναι Το Ποτό Που Ανεβάζει Τη Λίμπιντο Των Ανδρών
neolaia.gr

Πώς το συγκεκριμένο ποτό προσφέρει οφέλη στη σεξουαλική ζωή των ανδρών, αν καταναλώνεται με μέτρο.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το