English Greek
27
Σαβ, Απρ
41 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η Διαφήμιση Των 50's Που Έδειχνε Ένα Μωρό Να Καταναλώνει Μπύρα

Ιστορικα - Εγκυκλοπαιδεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Στην πραγματικότητα έπινε άλλο διαφημιστικό προϊόν που και σήμερα θα ήταν ανεπίτρεπτο για μωρά.

Πριν από λίγες βδομάδες αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια φωτογραφία από διαφήμιση της δεκαετίας του '50, η οποία απεικόνιζε ένα μωρό να καταναλώνει μια μπύρα Heineken από το στόμιο του μπουκαλιού. Ωστόσο, η εικόνα ήταν "Photoshop".

Η αποκάλυψη της γνησιότητάς της ξεκίνησε με αφορμή την κοινοποίησή της στο Twitter από το λογαριασμό «History Lovers Club», μιας σελίδας που ασχολείται με την ανάρτηση σπάνιων ιστορικών εικόνων. Η λεζάντα που τοποθετήθηκε είχε τον τίτλο «διαφήμιση της εποχής».

Οι αντιδράσεις ήταν άμεσες. Πολλοί έσπευσαν να σχολιάσουν πως επρόκειτο για ψεύτικη φωτογραφία, παραθέτοντας και τον αντίστοιχο σύνδεσμο. Άλλοι, προσπαθώντας μάταια να την εξηγήσουν, ανέφεραν ότι την εποχή του Μεσαίωνα οι γονείς έδιναν στα μωρά να πιουν μπύρα διότι το νερό δεν ήταν αρκετά ασφαλές!

heineken 7up

Στην πραγματικότητα, η παραποιημένη εικόνα σχεδιάστηκε για έναν διαγωνισμό Photoshop που φιλοξενήθηκε από την ιστοσελίδα «Worth1000», μια ψηφιακή πλατφόρμα, θυγατρική της εταιρείας «Design Crowd».

Η γνήσια φωτογραφία, που χρονολογείται περί τα 1955-1956, αποτελούσε μια διαφήμιση στο περιοδικό «LIFE», η οποία δημιουργήθηκε με σκοπό να προσελκύσει τους νεότερους καταναλωτές.

Η σόδα «7-Up» διαφημιζόταν ως ένα προϊόν για τα νεογέννητα που οι υπεύθυνοι μάρκετινγκ της εταιρείας «PepsiCo», συνιστούσαν στις μητέρες να την αναμειγνύουν με γάλα για έναν «αγνό και υγιεινό συνδυασμό»!

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η διαφήμιση:
«Το εικονιζόμενο μωρό είναι 11 μηνών - και ασφαλώς δεν είναι ο νεότερός μας πελάτης».

Οι γνήσιες φωτογραφίες της διαφήμισης. Το εικονιζόμενο μωρό ήταν μόλις 11 μηνών...

Σύμφωνα με τον Μάικλ Κάζιν, εργαζόμενο της εταιρείας μάρκετινγκ, Star Moose, «πολλά άτομα εκείνη την εποχή πίστευαν ότι η σόδα είχε φαρμακευτικές ιδιότητες».

Παρόλα αυτά, όπως ο ίδιος ομολογεί, «σήμερα δεν θα έδινε στα παιδιά του να πιουν σόδα από τόσο μικρά εξαιτίας της υπερβολικής ποσότητας ζάχαρης».

πηγή: mixanitouxronou.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι Σωστό Να Πίνεις Αλκοόλ Για Να Ζεσταθείς;
runnfun.gr

Θα πιεις ένα ποτηράκι για να ζεσταθείς; Αυτή την ερώτηση την έχετε ακούσει πολλές φορές και ανάλογα με την εξωτερική θερμοκρασία έχετε κουνήσει συγκαταβατικά το κεφάλι σας. Κάνατε το σωστό;

Αλκοολούχα Ποτά Που Θα Σας Κάνουν Να Μην Ξυπνήσετε Το Πρωί Με Πονοκέφαλο - Ποια Να Αποφύγετε
healthstat.gr

Μελέτη αποκαλύπτει ποια είναι τα καλύτερα αλκοολούχα ποτά για να αποφύγουμε το hangover.

Αλκοόλ: Η Ποσότητα Και Το Μοτίβο Κατανάλωσης Που Οδηγούν Σε Προβληματική Συμπεριφορά
onmed.gr

Αν σας αρέσει το αλκοόλ, οι ειδικοί τονίζουν ότι είναι πιο ασφαλές να πίνετε συχνά και σε μικρές ποσότητες και όχι υπερβολικά μία φορά την εβδομάδα.

Αφήστε Τα Προβιοτικά, Πιάστε Μια Μπύρα!
cibum.gr

Έρευνα αποδεικνύει πως ακόμα και μια μπύρα έχει περισσότερα οφέλη στο μικροβίωμα του εντέρου από τα μοντέρνα προβιοτικά.

Αυτό Είναι Το Ποτό Που Ανεβάζει Τη Λίμπιντο Των Ανδρών
neolaia.gr

Πώς το συγκεκριμένο ποτό προσφέρει οφέλη στη σεξουαλική ζωή των ανδρών, αν καταναλώνεται με μέτρο.

Κρασί, Μπύρα Ή Ουίσκι: Ποιο Μπορεί Να Αυξήσει Περισσότερο Τον Κίνδυνο Εκδήλωσης Καρκίνου;
pronews.gr

Ερευνητές από τα πανεπιστήμια του Τόκιο και του Χάρβαρντ, με επικεφαλής τον Δρ. Masayoshi Zaitsu εστίασαν σε δείγμα περισσοτέρων από 120.000 Ιαπώνων και διαπίστωσαν ότι η τακτική κατανάλωση αλκοόλ, αύξανε ουσιαστικά τον κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το