English Greek
23
Τρι, Απρ
41 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Γιατί Όταν Πίνω Μπύρα Νιώθω Ότι Φουσκώνω;

Υγεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Η μπύρα θεωρείται ένα από τα πιο δημοφιλή αλκοολούχα ποτά του καλοκαιριού.

Τους ζεστούς μήνες, η παγωμένη μπύρα προσφέρει απολαυστικές στιγμές. Κάποιες φορές, οι λάτρεις της μπύρας παραπονιούνται για ένα αίσθημα φουσκώματος, που συνοδεύει την κατανάλωσή της. Η δυσάρεστη αυτή αίσθηση οφείλεται κατά ένα βαθμό στο διοξείδιο του άνθρακα που περιέχει η μπύρα.

Ωστόσο, αν το φούσκωμα ήταν αποκλειστικό δημιούργημα του διοξειδίου του άνθρακα, θα ήταν παροδικό και γρήγορα θα υποχωρούσε. Το γεγονός ότι η αίσθηση αυτή είναι παρατεταμένη, σημαίνει ότι υπάρχει κάτι περισσότερο από το διοξείδιο του άνθρακα.

Η απάντηση είναι απλή. Η μπύρα σπάνια καταναλώνεται χωρίς τη συνοδεία φαγητού. Συνήθως τα φαγητά που επιλέγονται είναι ιδιαίτερα λιπαρά. Σουβλάκι, πίτσα, πατατάκια, λουκάνικα, κρέατα και τυριά είναι οι συνήθεις επιλογές που συνοδεύουν τη μπύρα. Τέτοιες επιλογές, εξαιτίας της μεγάλης ποσότητας των λιπαρών που περιέχουν, επιδεινώνουν το φούσκωμα που η ίδια η μπύρα προκαλεί.

Στο συνδυασμό λιπαρών τροφών και μπύρας, η δυσάρεστη αυτή αίσθηση διατηρείται για μεγάλο χρονικό διάστημα, αφού το ανθρώπινο σώμα χρειάζεται χρόνο για να διασπάσει τις πολύ λιπαρές τροφές.

Εκτός όμως από την ποιότητα των τροφών που επιλέγονται για να συνοδέψουν την παγωμένη σας μπύρα, αυτό στο οποίο πρέπει επίσης να δοθεί προσοχή, είναι η ποσότητα της τροφής που καταναλώνεται, δεδομένου ότι η ποσότητα της μπύρας είναι η συνιστώμενη. Το ρητό «μέτρον άριστον» για άλλη μια φορά αποδεικνύεται σοφό. Όσο μικρότερη είναι η ποσότητα της τροφής που θα καταναλωθεί, τόσο λιγότερο δυσάρεστη θα είναι η αίσθηση του φουσκώματος που θα προκληθεί.

Εάν λοιπόν θέλετε να απολαμβάνετε την αγαπημένη σας παγωμένη μπύρα, χωρίς το δυσάρεστο «φούσκωμα», φροντίστε να έχετε μέτρο και ποιότητα στα συνοδευτικά που επιλέγετε και να μην υπερβαίνετε τη συνιστώμενη κατανάλωση μπύρας.

πηγή: mednutrition.gr

Κράτα το

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα Μελέτη Έδειξε Τι Συμβαίνει Στο Σώμα Κάποιου Που Σταματάει Να Πίνει Αλκοόλ Για Ένα Μήνα
gazzetta.gr

Νέα μελέτη έδειξε πως η μείωση κατανάλωσης αλκοόλ μπορεί να επιφέρει θετικές αλλαγές στην ποιότητα της ζωής ενός ανθρώπου που συνηθίζει να πίνει αρκετά.

Κρασί, Μπύρα Ή Ουίσκι: Ποιο Μπορεί Να Αυξήσει Περισσότερο Τον Κίνδυνο Εκδήλωσης Καρκίνου;
pronews.gr

Ερευνητές από τα πανεπιστήμια του Τόκιο και του Χάρβαρντ, με επικεφαλής τον Δρ. Masayoshi Zaitsu εστίασαν σε δείγμα περισσοτέρων από 120.000 Ιαπώνων και διαπίστωσαν ότι η τακτική κατανάλωση αλκοόλ, αύξανε ουσιαστικά τον κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου.

Ποιό Ποτό Λάτρευε Ο Μακαρίτης Πρίγκιπας Φίλιππος, Που Έφτασε Μέχρι Τα 99;
el.gr

Η ιστορία λέει πως όταν κάποια στιγμή ο Φίλιππος, δούκας του Εδιμβούργου και σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ, όταν προσκλήθηκε σε δείπνο από τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας Giuliano Amato, κοίταξε το κρασί που του προσέφεραν και είπε: «Φέρτε μου μπύρα. Ό,τι μπύρα και αν είναι, απλά να είναι μπύρα».

Κρασί vs Μπύρα: Ποιο Αυξάνει Περισσότερο Το Σπλαχνικό Λίπος
cibum.gr

Η μπύρα και τα οινοπνευματώδη ποτά έχουν υψηλά επίπεδα επιβλαβούς λίπους που συνδέονται με καρδιακές παθήσεις, αλλά το κρασί φαίνεται να προστατεύει από αυτό, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Μπύρα: Θερμίδες & 5 Οφέλη Για Την Υγεία
onmed.gr

Αν είστε λάτρεις της μπύρας, δεν χρειάζεται να νιώθετε ενοχές κάθε φορά που ενδίδετε σε ένα ποτήρι.

Οι Επιστήμονες Αποκάλυψαν Πόση Μπύρα Την Ημέρα Δεν Βλάπτει Την Υγεία
kipos.firenews.video

Η κατανάλωση άνω των 200 ml μπύρας την ημέρα βλάπτει την ταχύτητα αντίδρασης του ατόμου.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το