English Greek
20
Σαβ, Απρ
38 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η Μπύρα Έχει Αντιικές Ιδιότητες!

Υγεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Η μπύρα έχει αντιϊκές ιδιότητες; Κι όμως ναι, ισχυρίζεται μία νέα μελέτη η οποία χρηματοδοτήθηκε από την ιαπωνική ζυθοποιία «Sapporo Breweries».

Σύμφωνα με τη μελέτη, το πιο δημοφιλές αλκοολούχο ποτό στον κόσμο περιέχει ένα «βασικό συστατικό», το οποίο μπορεί κάλλιστα να κρατήσει το χειμωνιάτικο συνάχι μακριά μας.

Συγκεκριμένα, ερευνητές στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο Σαπόρο διαπίστωσαν ότι η χουμουλόνη, μία οργανική χημική ένωση που βρίσκεται στα κλωνάρια του φυτού λυκίσκος, είχε αποτελεσματική δράση κατά του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού (RSV). Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι η χουμουλόνη έχει, επίσης, αντι-φλεγμονώδη δράση.

«Ο ιός RSV μπορεί να προκαλέσει σοβαρή πνευμονία και αναπνευστικές δυσκολίες στα βρέφη και τα μικρά παιδιά, ωστόσο δεν έχει αναπτυχθεί ακόμα κάποιο εμβόλιο για την καταπολέμησή του», είπε ο Γιουν Φουτσιμότο, ερευνητής της ιαπωνικής εταιρείας μπύρας.

Ο ιός RSV, ο οποίος φέρεται να είναι ιδιαίτερα διαδεδομένος κατά τους χειμερινούς μήνες, μπορεί, επίσης, να προκαλέσει συμπτώματα παρόμοια με εκείνα του κοινού κρυολογήματος στους ενήλικες.

Προτού, ωστόσο, καταφύγετε στη λύση του αγαπημένου σας ποτού, φιλοδοξώντας να ξορκίσετε τις χειμωνιάτικες αρρώστιες, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι, δεδομένου ότι σε κάθε μπύρα περιέχονται μικρές μόνο ποσότητες χουμουλόνης, ένας άνθρωπος θα έπρεπε να πίνει περίπου 30 κουτάκια του αλκοολούχου ποτού προκειμένου να επωφεληθεί από την αντιική του επίδραση.

Σύμφωνα, πάντως, με το ιαπωνικό τηλεοπτικό Shimbun News, η ζυθοποιία Sapporo φιλοδοξεί να δημιουργήσει τροφές και μη αλκοολούχα ποτά που να περιέχουν χουμουλόνη και τα οποία θα μπορούν να καταναλώνονται άφοβα τόσο από τους ενήλικες όσο και από τα παιδιά.

πηγή: directnews.gr

Κράτα το

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλκοόλ Χωρίς Τύψεις, Σύμφωνα Με Έναν Ειδικό
esquire.com.gr

Αυτός είναι ο πιο υγιεινός τρόπος κατανάλωσης αλκοόλ, σύμφωνα με έναν διαιτολόγο.

Δείτε Τι Συμβαίνει Στο Σώμα Σας Τις Πρώτες 24 Ώρες Μετά Την Κατανάλωση Μπύρας Και Θα Δεν Θα Το Πιστεύετε!
athensmagazine.gr

Ο κόσμος θεωρεί, ότι μόνο το δυνατό αλκοόλ είναι επικίνδυνο για την υγεία μας. Η μπύρα είναι ένα ελαφρύ ποτό και είναι απολύτως ακίνδυνο.

Αφήστε Τα Προβιοτικά, Πιάστε Μια Μπύρα!
cibum.gr

Έρευνα αποδεικνύει πως ακόμα και μια μπύρα έχει περισσότερα οφέλη στο μικροβίωμα του εντέρου από τα μοντέρνα προβιοτικά.

Βάλτε Μια Πρέζα Από Αυτό Στη Μπύρα Σας Και Θα Ξεχάσετε Το Φούσκωμα
kipos.firenews.video

Οι λάτρεις της μπύρας αντιμετωπίζουν πάντα ένα πρόβλημα - το φούσκωμα. Υπάρχει όμως ένα απλό κόλπο χάρη στο οποίο αυτό μπορεί να αποφευχθεί.

Πονάς; Πιες Μια Μπύρα! Έρευνα Υποστηρίζει Πως 2 Μπύρες Μπορεί Να Είναι Σχεδόν Ένα Τέταρτο Πιο Δραστικές Σε Σχέση Με Τα Κοινά Παυσίπονα!
thermisnews.gr

"Έχω έναν πονοκέφαλο… Μήπως έχεις μαζί σου μία μπύρα;" Κάπως έτσι φανταζόμαστε να αντιμετωπίζουμε πολύ σύντομα τον πονοκέφαλο, αφού σύμφωνα με έρευνες του Πανεπιστημίου του Bristol, η μπύρα είναι το καλύτερο παυσίπονο! 

Γιατί Οι Άνδρες Πρέπει Να Απέχουν Από Το Αλκοόλ Τουλάχιστον 3 Μήνες Πριν Τη Σύλληψη
Μιχάλης Θερμόπουλος

Η συστηματική κατανάλωση αλκοόλ από τον πατέρα συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο εμβρυικού αλκοολικού συνδρόμου, το οποίο προκαλεί μη αναστρέψιμη εγκεφαλική βλάβη και παραμορφώσεις ανάπτυξης στα παιδιά.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το