English Greek
26
Παρ, Απρ
44 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Με Μπύρα Στη (Δύσκολη) Μάχη Κατά Διαβήτη Και Καρκίνου

Υγεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Με μπύρα σχεδιάζουν οι επιστήμονες να «μεθάνε» στο μέλλον τον διαβήτη και τον καρκίνο.

Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι ένα από τα κύρια συστατικά του ποτού περιέχει δραστικές ουσίες που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία πρωτοποριακών φαρμάκων.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον ανακάλυψαν στον λυκίσκο, που αποτελεί ένα από τα βασικά συστατικά της μπύρας, πολύτιμα συστατικά, γνωστά ως άλφα οξέα. Είναι οι ουσίες που παράγονται κατά τη διαδικασία ζύμωσης του ποτού και ευθύνονται για την υπόπικρη γεύση του. Διαπιστώθηκε όμως ότι οι ουσίες αυτές θα μπορούσαν να αποτελέσουν και τη βάση για νέα αντιδιαβητικά και αντικαρκινικά φάρμακα, αλλά και για θεραπείες για ορισμένες οργανικές φλεγμονές. Ακόμα, οι επιστήμονες δήλωσαν αισιόδοξοι ότι τα άλφα οξέα θα μπορούσαν να συμβάλλουν και στην απώλεια των περιττών κιλών.

Η ομάδα των Αμερικανών ερευνητών, με επικεφαλής τον καθηγητή Γουέρνερ Καμίνσκι, επιχειρεί τώρα να κατανοήσει την ακριβή δομή αυτών των ουσιών. Για τον σκοπό αυτό χρησιμοποιούν μια διαδικασία γνωστή ως «κρυσταλλογραφία με ακτίνες Χ» και αναλύουν διεξοδικά οξέα άλφα και βήτα και ορισμένα παράγωγα που προκύπτουν κατά τη διάρκεια ζύμωσης του λυκίσκου. Για τους ερευνητές είναι σημαντικό να υπάρξει απόλυτη κατανόηση της δομής αυτών των ουσιών και να διαπιστωθεί πώς αυτές αντιδρούν και αλληλεπιδρούν με άλλες ουσίες, έτσι ώστε να μπορέσουν να προχωρήσουν στην παραγωγή νέων αποτελεσματικών φαρμάκων.

Όπως εξηγούν, η κατανόηση της δομής τους θα κρίνει αν μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο προς όφελος των ασθενών, αφού μία μικρή διαφορά στον αριθμό των ατόμων τους μπορεί να τα καταστήσει καταστροφικά για τον οργανισμό. Χαρακτηριστικά, οι συγγραφείς της σχετικής μελέτης ανέφεραν ως παράδειγμα την περίπτωση της θαλιδομήδης (γνωστό ηρεμιστικό και υπνωτικό φάρμακο), που όμως διαπιστώθηκε ότι μπορεί να επιφέρει σοβαρές παρενέργειες στο έμβρυο αν ληφθεί κατά τη διάρκεια εγκυμοσύνης. Και οι παρενέργειες αυτές αποδείχτηκε ότι σχετίζονται με τον λανθασμένο αριθμό των μορίων της.

Έτσι, λοιπόν, όλες οι έρευνες των επιστημόνων έχουν προσανατολιστεί τώρα στην εξακρίβωση της χημικής δομής των άλφα οξέων. Μόλις αυτή επιβεβαιωθεί, οι ερευνητές θα μπορέσουν να προχωρήσουν άμεσα στην ανάπτυξη νέων φαρμάκων.

πηγή: espressonews.gr

Κράτα το

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλτσχάιμερ: Πώς Το Άρωμα Της Μπύρας Και Του Κρασιού Μπορεί Να Μειώσει Τον Κίνδυνο
Μαρία Γκουρτσιλίδου

Μία νέα μελέτη εστιάζει στο άρωμα της μπύρας και του κρασιού ως «όπλο» κατά του Αλτσχάιμερ.

Τελικά Η Μπύρα Αυξάνει Την Παραγωγή Γάλακτος;
mothersblog.gr

Μπορείτε να πίνετε μπύρα ενώ θηλάζετε; Δηλαδή η μπύρα περνά στο μητρικό γάλα;

Διατροφή: Τελικά Πόσο Σε Παχαίνει Μία Μπύρα;
ratpack.gr

Δεν είναι αστείο, πρέπει να το γνωρίζεις.

Το #1 Φρούτο Για Την Υγεία Του Ήπατος, Σύμφωνα Με Διατροφολόγο
Μιχάλης Θερμόπουλος

Το ήπαρ είναι το δεύτερο μεγαλύτερο όργανο του σώματος (μετά το δέρμα). Η κύρια λειτουργία του είναι να απομακρύνει τις τοξίνες από το σώμα.

Οι Καλύτερες Θεραπείες Για Το Hangover
Θοδωρής Διάκος

Κούραση, πονοκέφαλος, ναυτία, δίψα, και ευαισθησία στους θορύβους και στο φως... Πώς θα συνέλθουμε;

Ποιοι Δεν Πρέπει Ποτέ Να Πίνουν Μπύρα - Και Είναι Πολλοί
healthstories.gr

Είτε πηγαίνετε στο μπαρ μετά από μια κουραστική εβδομάδα στη δουλειά, είτε απλά θέλετε να ανοίξετε ένα μπουκάλι μια ζεστή μέρα, η μπύρα είναι αναπόσπαστο μέρος της τακτικής ρουτίνας πολλών ανθρώπων.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το