English Greek
19
Παρ, Ιουν
0 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Γερμανία: Η Βιομηχανία Μπύρας Περνά Κρίση - «Οι Τιμές Είναι Απελπιστικές»

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Η κατά κεφαλήν κατανάλωση μπύρας στη Γερμανία ακολουθεί καθοδική πορεία, εδώ και χρόνια.

«Η βιομηχανία μπύρας της Γερμανίας περνά κρίση», όπως τονίζεται σε ρεπορτάζ της εφημερίδα tageszeitung. «Η κατά κεφαλήν κατανάλωση ακολουθεί καθοδική πορεία εδώ και χρόνια: Το 1980, βρισκόταν γύρω στα 150 λίτρα, ενώ σήμερα έχει μειωθεί μόλις στα 80 λίτρα. Σε αυτό έρχονται να προστεθούν και άλλες μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κλάδος, όπως είναι για παράδειγμα οι ανεβασμένες τιμές στην ενέργεια και η έλλειψη εργατικού δυναμικού», τονίζεται μεταξύ άλλων.

«Όπως και να το δει κανείς, η μπύρα δεν έχει και την καλύτερη φήμη. Θεωρείται ως ένα καθημερινό ποτό που είναι επικίνδυνο για την υγεία, είναι εθιστικό και παχυντικό», επισημαίνεται επιπλέον στο δημοσίευμα.

«Από οικονομικής σκοπιάς, δεν γίνεται πλέον καμία κουβέντα για τις ζυθοποιίες που ήταν άλλοτε συνδεδεμένες με την ταυτότητα των περιοχών όπου βρίσκονταν και ενίσχυαν την απασχόληση. Όταν προκύπτουν τέτοιες συζητήσεις, αφορούν την κατάρρευση των ζυθοποιών: Οι πωλήσεις βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση, οι τιμές στα σούπερ μάρκετ είναι απελπιστικές και η βιομηχανία μπύρας της χώρας συγκεντρώνεται σε ολοένα και λιγότερους, ολοένα και μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους, οι οποίοι ως γνωστόν δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία στις λεπτές πολιτιστικές διαφοροποιήσεις, όταν παράγουν προϊόντα για τη διεθνή αγορά».

Σε απάντηση στο ερώτημα «πώς θα μπορούσε να αντιμετωπισθεί αυτή η κρίση», μία απάντηση θα μπορούσε να είναι ενδεχομένως «η εξειδίκευση -όχι βέβαια στο πλαίσιο των προσωπικών προτιμήσεων των παραγωγών- αλλά μίας απολύτως συνειδητής στροφής του κλάδου. Το πρότυπο, εν προκειμένω, είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, που απέναντι στη βιομηχανική παραγωγή μίας... νερωμένης μπύρας, ακατάλληλης προς κατανάλωση, υπάρχει πλέον μία ολοένα και μεγαλύτερη σκηνή "craft" («χειροποίητης») μπύρας».

πηγή: newsbomb.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Kees - Sticky Maple Breakfast
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Brouwerij Kees.

Σεξισμός Και Κακοποιήσεις Στα Φεστιβάλ Μπύρας Και Αλκοόλ Ανά Τον Κόσμο
cibum.gr

Υποτίμηση, κακοποίηση και ανασφάλεια αισθάνονται οι γυναίκες που εργάζονται και επισκέπτονται φεστιβάλ μπύρας και αλκοόλ παγκοσμίως.

Karl Strauss / Topa Topa - Be Bold Start Cold
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με την Topa Topa Brewing Co., κυκλοφόρησε η Karl Strauss Brewing Co.

Ftelos - Salty Rock
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Ftelos Brewery.

8 Wired - Surf Rider
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η 8 Wired Brewing.

Burial - Just To Be Disoriented And Staring Into Middle Distance / Anywhere Is Nowhere Worth Going / Where Everything Was Perfect In The Pits Of Aimless Dissatisfaction
Γιώργος Ιορδανίδης

Τρεις νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Burial Beer Co.

Άλλα Άρθρα