English Greek
16
Τρι, Απρ
30 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Σύγχρονες Πρακτικές Που Προάγουν Τη Βιωσιμότητα

Ελλαδα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Στόχος της εταιρείας μέχρι το 2030 είναι οι μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά την παραγωγική της δραστηριότητα.

Η υιοθέτηση των αρχών της αειφορίας αποτελεί πλέον κύριο στοιχείο της στρατηγικής πρωτοπόρων επιχειρήσεων, οι οποίες καλούνται να διαχειριστούν την κλιματική κρίση και μια σειρά από προκλήσεις, σε έναν κόσμο που διαρκώς μεταβάλλεται, προτάσσοντας τη βιωσιμότητα, την υπεύθυνη λειτουργία και τη δημιουργία αξίας για την οικονομία, την κοινωνία και τους εργαζόμενούς τους.

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία έχει δεσμευθεί εδώ και χρόνια να «παράγει ένα καλύτερο αύριο» και έχει αναπτύξει μια ολοκληρωμένη στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης. Αναλαμβάνει συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες, που αφορούν στην εξοικονόμηση ενέργειας και τη μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, στη βέλτιστη διαχείριση των αποβλήτων και των υδάτινων πόρων, αλλά και στη στήριξη της τοπικής κοινωνίας, συμβάλλοντας θετικά και δημιουργώντας αξία σε όλη την αλυσίδα από το χωράφι μέχρι το ποτήρι.

Στο πλαίσιο αυτό, έχει καταφέρει να μειώσει κατά 20% την κατανάλωση νερού την τελευταία δεκαετία και κατά 14% τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στην παραγωγή από το 2013. Περαιτέρω, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία κάνει πράξη την κυκλική οικονομία, καθώς το 95% των φιαλών της είναι επιστρεφόμενες, ενώ έχει μειώσει κατά 35% την κατανάλωση ενέργειας μέσω της χρήσης πράσινων ψυγείων και ψυκτών. Μέσα στο 2020 περιόρισε τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 17% σε ό,τι αφορά τις μεταφορές, προχώρησε στην ανακύκλωση του 89% των αποβλήτων της, μείωσε τις αναλήψεις νερού κατά 21% και τις απορρίψεις κατά 23%. Παράλληλα, αξιοποιεί σε ποσοστό 88% ανανεώσιμες πρώτες ύλες και υλικά συσκευασίας, ενώ στον πρωτογενή τομέα χρησιμοποιεί 100% ελληνικό κριθάρι για την παραγωγή των προϊόντων της και μέσα στο 2022 πιστοποίησε το 80% της συνολικής παραγόμενης ποσότητας κριθαριού, ως προϊόν αειφορικής διαχείρισης.

Επιπλέον, με στόχο την ανάδειξη του ζητήματος διαχείρισης των υδατικών πόρων, αλλά και τη μείωση του προβλήματος της λειψυδρίας στην Ελλάδα, υλοποίησε το Πρόγραμμα «Νερό για το Αύριο». Η εταιρεία αποφάσισε να επικεντρωθεί στο πλέον ελλειμματικό υδατικό διαμέρισμα της Ελλάδας, τη Θεσσαλία. Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 20 ακαδημαϊκοί, επιστήμονες, εκπρόσωποι της Πολιτείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας των πολιτών, φορείς για το περιβάλλον και παραγωγοί. Το πρόγραμμα ανέδειξε τον βέλτιστο τρόπο διεξαγωγής πρωτοβουλιών, που αφορούν σε ζητήματα κοινωνικής και περιβαλλοντικής ευθύνης.

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, προχωράει και σε άλλες δράσεις οι οποίες θέτουν στο επίκεντρο τον άνθρωπο και το περιβάλλον και αφήνουν θετικό αποτύπωμα στις τοπικές κοινωνίες. Στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, προχώρησε σε σημαντικές δράσεις στη Βόρεια Εύβοια με στόχο τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας, όπου αναβάθμισε δύο σχολικά κτίρια, ως μέρος του σχεδίου της για την ανασυγκρότηση της περιοχής μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2021. Συγκεκριμένα, στο Γυμνάσιο - Λύκειο Λίμνης δημιουργήθηκε μια πρότυπη «πράσινη» στέγη, που προσφέρει πολλαπλά οφέλη, καθώς συμβάλλει τόσο στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης του κτιρίου κατά 10%, όσο και της ατμόσφαιρας μέσω της φωτοσύνθεσης των φυτών και της συγκράτησης των αιωρούμενων σωματιδίων, που είχαν αυξηθεί μετά τις πυρκαγιές. Ταυτόχρονα, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ιστιαίας έγινε ανακατασκευή της στέγης και πλήρης υγρομόνωσή της, η οποία, σε συνδυασμό με την τοποθέτηση θερμομόνωσης, ενισχύει την ενεργειακή απόδοση του κτιρίου.

Με το βλέμμα στο μέλλον, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία θέτει πολύ υψηλούς στόχους και σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως την παραγωγή προϊόντων με 100% πρώτες ύλες αειφόρας ανάπτυξης, τη διαχείριση του 100% των υγρών αποβλήτων σε όλα τα εργοστάσια παγκοσμίως έως το 2023 και τη μείωση της κατανάλωσης νερού σε 2,9 εκατόλιτρα ανά εκατόλιτρο μπύρας έως το 2030. Όλα τα παραπάνω, εντάσσονται σε μια συνολική στρατηγική, με συγκεκριμένο σκοπό: μέχρι το 2030, η εταιρεία να έχει καταφέρει μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά την παραγωγική της δραστηριότητα και ταυτόχρονα μέχρι το 2040 να έχει μια αλυσίδα αξίας με ουδέτερο ισοζύγιο (άνθρακα).

Για την Αθηναϊκή Ζυθοποιία στον πυρήνα της στρατηγικής της βρίσκεται η πράσινη μετάβαση και η δημιουργία προστιθέμενης αξίας που διαχέεται δίκαια στους καταναλωτές, τους συνεργάτες, τους εργαζομένους και τους μετόχους της και ενισχύει το θετικό αποτύπωμα της εταιρείας στην ελληνική οικονομία και τις τοπικές κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιείται.

πηγή: fortunegreece.com

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οριστικό Τέλος Στο Αλκοόλ - Υποχρεωτικά Τα Αλκοολόμετρα Σε Όλα Τα Αυτοκίνητα
carandmotor.gr

Υποχρεωτική καθίσταται από τον Ιούλιο του 2022 η τοποθέτηση αλκοολόμετρων σε όλα τα νέα αυτοκίνητα που θα αποκτούν έγκριση τύπου σε κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέτρο που προβλέπεται να επεκταθεί το 2024 σε όλα τα οχήματα που θα πωλούνται στη γηραιά ήπειρο.

Bear Republic - Baba Yaga / Challenge Series: #22 / Hops Shovel Citra! Citra! / Brewmaster Series Porter
Γιώργος Ιορδανίδης

Τέσσερις νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Bear Republic Brewing Co.

Moksa - Thirsty Eyes / Winter Somewhere / Classic / Rocklin Lager
Γιώργος Ιορδανίδης

Τέσσερεις νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Moksa Brewing Co.

Harpagan - Guerilla Gila
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Browar Harpagan.

Hi-Wire - Chocolate Crème Brûlée 10W-40
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Hi-Wire Brewing.

Almanac - Boost / Cosmic Karma / Move Me Brettly
Γιώργος Ιορδανίδης

Τρεις νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Almanac Beer Co.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το