English Greek
25
Πεμ, Απρ
45 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Κι Όμως, Η Μπύρα Μπορεί Να Γίνει Ακόμα Καλύτερη... Επιστημονικά!

Επιστημη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Το κατάφεραν μικροβιολόγοι.

Οι σημερινές ψηλές, κυλινδρικές δεξαμενές ζύμωσης της μπύρας έχουν αντικαταστήσει τις πιο ρηχές, ανοιχτές, οριζόντιες δεξαμενές του παρελθόντος, επειδή παράγουν περισσότερη μπύρα για λιγότερα χρήματα, είναι πιο εύκολο να γεμίσουν, να αδειάσουν και να καθαριστούν. Έχουν υιοθετηθεί από τη μαζική πλειοψηφία της βιομηχανίας από τη δεκαετία του '70, ωστόσο έχουν πλήξει αρνητικά τη γεύση της μπύρας.

Συγκεκριμένα, κατά τη ζύμωση, η μαγιά μετατρέπει το 50% των σακχάρων σε αιθανόλη και το υπόλοιπο 50% σε CO2. Αυτό το παγιδευμένο, υπό πίεση στα κλειστά δοχεία, διοξείδιο του άνθρακα, επηρεάζει τη γεύση της μπύρας.

Μικροβιολόγοι από το Katholieke Universiteit του Βελγίου όμως έρχονται να δώσουν λύση. Ερευνώντας διαφορετικούς τύπους μαγιάς ανθεκτικούς στο CO2, βρήκαν μία μετάλλαξη μίας ποικιλίας η οποία μπορεί να διατηρήσει αναλλοίωτη τη γεύση της μπύρας.

better beer

Έτσι, μπόρεσαν μέσω γενετικής τροποποίησης CRISPR/Cas9, να εντάξουν τη μετάλλαξη και σε άλλες ποικιλίες μαγιάς, οι οποίες μπορούσαν πλέον να αντέξουν καλύτερα την πίεση του CO2 και να διατηρήσουν τη γεύση τους. Η μέθοδος μπορεί να εφαρμοστεί σχεδόν σε όλες τις ποικιλίες μαγιάς, κάνοντας τις μπύρες πολύ πιο γευστικές από αυτό που ξέρουμε σήμερα, χωρίς να επηρεάζει τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της μπύρας.

Περαιτέρω έρευνα μπορεί να οδηγήσει και σε μεγαλύτερη αντοχή σε αυξημένες θερμοκρασίες. Η έρευνα χρηματοδοτήθηκε από μία συγκεκριμένη εταιρία μπύρας, η οποία αναμένεται να πατεντάρει την τεχνολογία αυτή.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο Applied and Environmental Microbiology.

πηγή: unboxholics.com

 
 

 

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτός Είναι Ο Λόγος Που Πρέπει Να Τρώτε Ξηρούς Καρπούς Με Την Μπύρα
newsbreak.gr

Τρώγοντας ξηρούς καρπούς, αντί να παχύνετε από το ποτό, θα χάσετε κιλά.

Κι Όμως, Η Μπύρα Μπορεί Να Γίνει Ακόμα Καλύτερη... Επιστημονικά!
Αλέξανδρος Καρατζάς

Το κατάφεραν μικροβιολόγοι.

Η Μπύρα Είναι Ό,τι Καλύτερο Μετά Την Προπόνηση Και Έχουμε Αποδείξεις
Νίκη Μπάκουλη

Τα συστατικά της μπύρας την κάνουν ιδανικό 'καταφύγιο' όσων ασκούνται, για την αναπλήρωση των ηλεκτρολυτών που 'χάνουν' κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

Saint Thomas Of Bucket
Γιώργος Ιορδανίδης

Ο Saint Thomas Of Bucket, γνωστός και ως Saint Thomas Of Canterbury, είναι ο προστάτης άγιος των ζυθοποιών του Λονδίνου.

Το Είδος Της Μπύρας Που Κάνει Καλό Μετά Την Άσκηση
Νίκη Μπάκουλη

Όταν ασκούμαστε, ο οργανισμός καταναλώνει στοιχεία που έχει ανάγκη για την ομαλή λειτουργία του. Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, υπάρχει ένα είδος μπύρας που μπορεί να τα αναπληρώσει.

Ένας Γιατρός Αποκάλυψε Γιατί Η Μπύρα Είναι Πιο Επιβλαβής Από Όσο Νομίζουμε
kipos.firenews.video

Η μπύρα θεωρείται ποτό χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το