English Greek
27
Σαβ, Απρ
41 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αλκοόλ: Πώς Σχετίζεται Η Κατανάλωση Αλκοόλ Με Τον Καρκίνο;

Υγεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Αλκοόλ: Η επίγνωση της σχέσης μεταξύ αλκοόλ και καρκίνου είναι γενικά χαμηλή, σύμφωνα με μια μελέτη.

Η επίγνωση της σχέσης μεταξύ αλκοόλ και καρκίνου είναι γενικά χαμηλή, σύμφωνα με μια μελέτη. Ο Andrew B. Seidenberg, Ph.D., M.P.H., από το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου στο Bethesda του Μέριλαντ και οι συνεργάτες του ανέλυσαν δεδομένα από την Έρευνα Εθνικών Τάσεων 2020 Health Information Information 5 Κύκλος 4 για να εκτιμήσουν την επίγνωση της σχέσης αλκοόλ-καρκίνου ανά τύπο ποτού.

Σχετίζεται τελικά το αλκοόλ με την ανάπτυξη των ποσοστών του καρκίνου;
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η επίγνωση της σχέσης αλκοόλ-καρκίνου ήταν υψηλότερη για το ποτό ακολουθούμενο από την μπύρα και το κρασί (31,2, 24,9 και 20,3 τοις εκατό, αντίστοιχα). Περισσότεροι ενήλικες στις ΗΠΑ πίστευαν ότι το κρασί έναντι της μπύρας και το ποτό μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου (10,3 τοις εκατό έναντι 2,2 και 1,7 τοις εκατό, αντίστοιχα). Περισσότερο από το 50 τοις εκατό των ενηλίκων των ΗΠΑ ανέφεραν ότι δεν γνώριζαν πώς αυτά τα ποτά επηρέασαν τον κίνδυνο καρκίνου.

Οι προσαρμοσμένες προβλεπόμενες πιθανότητες συνειδητοποίησης της σχέσης αλκοόλ-καρκίνου αυξήθηκαν για τους ενήλικες των ΗΠΑ που πιστεύουν ότι τα αλκοολούχα ποτά αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακής νόσου (58,6, 52,4 και 59,4 τοις εκατό για το κρασί, την μπύρα και το ποτό, αντίστοιχα) σε σύγκριση με εκείνους που δεν ήταν σίγουροι (6,0, 8,6 και 13,2 τοις εκατό, αντίστοιχα) ή πίστευαν ότι τα αλκοολούχα ποτά μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακής νόσου (16,2, 21,6 και 23,8 τοις εκατό, αντίστοιχα) ή δεν είχαν καμία επίδραση στον κίνδυνο καρδιακής νόσου (10,2, 12,0 και 16,9 τοις εκατό, αντίστοιχα).

«Όλοι οι τύποι αλκοολούχων ποτών, συμπεριλαμβανομένου του κρασιού, αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου», δήλωσε ένας από τους συγγραφείς σε δήλωση. «Τα ευρήματα αυτής της μελέτης υπογραμμίζουν την ανάγκη ανάπτυξης παρεμβάσεων για την εκπαίδευση του κοινού σχετικά με τους κινδύνους καρκίνου από τη χρήση αλκοόλ, ιδιαίτερα στο επικρατούν πλαίσιο του εθνικού διαλόγου σχετικά με τα υποτιθέμενα οφέλη του κρασιού για την υγεία της καρδιάς».

πηγή: healthweb.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιό Ποτό Λάτρευε Ο Μακαρίτης Πρίγκιπας Φίλιππος, Που Έφτασε Μέχρι Τα 99;
el.gr

Η ιστορία λέει πως όταν κάποια στιγμή ο Φίλιππος, δούκας του Εδιμβούργου και σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ, όταν προσκλήθηκε σε δείπνο από τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας Giuliano Amato, κοίταξε το κρασί που του προσέφεραν και είπε: «Φέρτε μου μπύρα. Ό,τι μπύρα και αν είναι, απλά να είναι μπύρα».

Αλκοόλ: Με Ποιους Καρκίνους Συνδέεται Ακόμη Και Η Ελάχιστη Κατανάλωση
onmed.gr

Μελέτες που έγιναν στο παρελθόν συνδέουν την περιορισμένη κατανάλωση αλκοόλ με μικρότερο κίνδυνο ορισμένων ειδών καρκίνου.

Πόσο Αλκοόλ Επιτρέπεται Να Πίνουμε Κάθε Μέρα Για Να Παραμείνουμε Υγιείς;
sigmalive.com

Δεν είναι ανάγκη να σας το πούμε πως η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ είναι μια πολύ κακή συνήθεια με ολέθριες συνέπειες στην υγεία σας, αλλά ειδικά τώρα που όλοι βρισκόμαστε σε καραντίνα, πολλοί είναι αυτοί που ακόμα και από... βαρεμάρα, πίνουν σχεδόν καθημερινά αλκοόλ. Πόσο όμως αλκοόλ επιτρέπεται να καταναλώνει κανείς κάθε μέρα;

Αλκοόλ Χωρίς Τύψεις, Σύμφωνα Με Έναν Ειδικό
esquire.com.gr

Αυτός είναι ο πιο υγιεινός τρόπος κατανάλωσης αλκοόλ, σύμφωνα με έναν διαιτολόγο.

Η Άγνωστη Θετική Επίδραση Της Μπύρας Στην Ανδρική Γονιμότητα
onmed.gr

Νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων από το Γενικό Νοσοκομείο "Massachusetts" στη Βοστώνη, δείχνει ότι η κατανάλωση ενός ποτηριού μπύρα την ημέρα μπορεί να διπλασιάσει τη γονιμότητα των ανδρών, αντίθετα με τον καφέ που μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες της σύλληψης σε ένα ζευγάρι.

Ποια Είδη Μπύρας Συμβάλλουν Στην Πρόληψη Της Άνοιας
onmed.gr

Οι μπύρες με πικρή γεύση και φρουτώδες άρωμα μπορεί να μειώνουν τον κίνδυνο άνοιας, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το