English Greek
26
Παρ, Απρ
44 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Οι Ακριβότερες Μπύρες Του Κόσμου

Ιστορικα - Εγκυκλοπαιδεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Υπάρχουν κάποιες μπύρες που ξεπερνούν κατά πολύ την τιμή των συνηθισμένων.

Ας δούμε μερικές απ' αυτές.

Vielle Bon Secours
Η Vielle Bon Secours βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τις πιο ακριβές μπύρες στον κόσμο και κοστίζει περίπου £650 (περίπου $1.300) ανά φιάλη.

Ζυθοποιείται από την The House Of Caulier στο Βέλγιο, οι αλκοολικοί της βαθμοί στο 8% και μπορείτε να τη βρείτε μόνο σε ένα μπαρ και αυτό είναι το Bierdrome στο Λονδίνο.

Carlsberg Jacobsen Vintage No.2
Η Carlsberg Jacobsen Vintage No.2 μια μαύρη Baltic Porter με γεύσεις από βανίλια, κακάο και μόκα που προκύπτουν μετά από 100 ημέρες γήρανσης σε Γαλλικά δρύινα βαρέλια και σερβίρεται στους 15-20°C, είναι άλλη μία gourmet μπύρα με τη τιμή της να φτάνει τα $600.

Το μπουκάλι της είναι σχεδιασμένο από το χέρι του Marco Everisiti. Η μπύρα θα είναι έτοιμη για κατανάλωση λίγο πριν το 2059.

Tutankhamen Brew
Η συνταγή της συγκεκριμένης μπύρας, σύμφωνα με πηγές, έχει να κάνει με μια αρχαία συνταγή παρασκευής μπύρας που ανακαλύφθηκε από μια ομάδα του Πανεπιστημίου του Cambridge, αρχαιολόγων/αιγυπτιολόγων, στο ναό της βασίλισσας Νεφερτίτης του Ήλιου στην Αίγυπτο. Η ζυθοποιία που βρέθηκε στη γωνία του εν λόγω ναού πιστεύεται ότι χτίστηκε από τον βασιλιά Ακενατόν ο οποίος ήταν πατέρας του βασιλιά Τουταγχαμών.

Οι αρχαιολόγοι ζήτησαν συμβουλές εμπειρογνωμόνων από την Scottish & Newcastle Breweries του Εδιμβούργου και η μπύρα που παρασκευάζεται στο εργαστήριο του Cambridge, κοστίζει περίπου $525 ανά φιάλη. Η παραγωγή είναι περιορισμένη και η έκδοση της αριθμημένη.

Carlsberg Jacobsen Vintage No.1
Η Carlsberg  Jacobsen Vintage No.1, άλλη μια περιορισμένη έκδοση που παρασκευάστηκε από τη Δανέζικη ζυθοποιία Carlsberg και η οποία έχει κερδίσει κι αυτή, τη διάκριση της ως μια από τις πιο ακριβές μπύρες του κόσμου.

Οι 600 πράσινες των 375ml φιάλες, κοσμούνται από τέσσερις διαφορετικές λιθογραφίες, έργο του Δανού καλλιτέχνη Frans Kannik. Κάθε μία απ' αυτές απεικονίζει μύθους της Sif, σύζυγο του Thor. Το κάθε μπουκάλι αξίζει σχεδόν $400.

Η καστανόχρωμη αυτή μπύρα έχει υποστεί παλαίωση σε νέα Σουηδικά και Γαλλικά δρύινα βαρέλια, στα κελάρια του J.C. Jacobsen για έξι μήνες. Mε το αλκοόλ στα 21% και εμφανείς γεύσεις από δαμάσκηνα, καραμέλα και βανίλια, είναι ένα υπέροχο συνοδευτικό για τυριά και επιδόρπια.

Πωλείται κυρίως σε τρία πολυτελή εστιατόρια στην Κοπεγχάγη, όπως το παγκοσμίου φήμης Noma.

Samuel Adams Utopias
Αυτή η μπύρα παράγεται από τη Boston Beer Co., και χρησιμοποιεί το εμπορικό σήμα Samuel Adams Utopia. Καταλαμβάνει την πέμπτη θέση στον κατάλογο των πιο ακριβών μπυρών στον κόσμο, κοστίζει περίπου $100 ανά μπουκάλι και πωλείται σε φιάλες χαλκού που μοιάζουν με χάλκινους ζυθοβραστήρες οι οποίοι χρησιμοποιούνται από τις ζυθοποιίες για εκατοντάδες χρόνια.

Η περιεκτικότητα σε αλκοόλ είναι 25%, καθιστώντας την ως την ισχυρότερη μπύρα στον κόσμο (έως τότε) και έχει συμπεριληφθεί στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness. Η διαδικασία παραγωγής της μπορεί να διαρκέσει έως και 12 έτη, δίνοντάς την μοναδική και πλούσια γεύση. Λέγεται ότι η παραγωγή περιορίζεται σε 8.000 φιάλες το χρόνο.

Κράτα το

Κράτα το

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Επιστήμονες Αποκάλυψαν Πόση Μπύρα Την Ημέρα Δεν Βλάπτει Την Υγεία
kipos.firenews.video

Η κατανάλωση άνω των 200 ml μπύρας την ημέρα βλάπτει την ταχύτητα αντίδρασης του ατόμου.

Μπύρα Και Κρασί Προστατεύουν Από Την Άνοια - Δείτε Γιατί Και Σε Ποια Ποσότητα
onmed.gr

Δύο κουτάκια μπύρας ή δύο ποτήρια κρασιού την ημέρα, μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο άνοιας, σύμφωνα με νέα μεγάλη μελέτη.

Πότε Μας Μεθάει Περισσότερο Το Αλκοόλ
Νίκη Μπάκουλη

Είναι πιο εύκολο να μεθύσεις στην παραλία το μεσημέρι παρά στο μπαρ το βράδυ; Είναι, για λόγους που δεν έχουν να κάνουν μόνο με το αλκοόλ καθαυτό.

Τι Να Κάνεις Όταν Έχεις Hangover
Μαρία Παπαδοδημητράκη

Όπως φαίνεται, τα περισσότερα διαδεδομένα γιατροσόφια δεν μας θεραπεύουν από το περίφημο hangover. Υπάρχουν, όμως, κάποια που ίσως βοηθήσουν.

Οι Άντρες Κάτω Των 40 Δεν Πρέπει Να Πίνουν Πάνω Από Ένα... Σφηνάκι Μπύρα Τη Μέρα, Έρευνα Αναφέρει
sport-fm.gr

Έρευνα του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον υποστηρίζει ότι οι νέοι άντρες θα έπρεπε να αποφεύγουν, ουσιαστικά, την μπύρα...

Κι Όμως, Η Μπύρα Μπορεί Να Γίνει Ακόμα Καλύτερη... Επιστημονικά!
Αλέξανδρος Καρατζάς

Το κατάφεραν μικροβιολόγοι.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το