English Greek
28
Κυρ, Απρ
42 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η Μέτρια Κατανάλωση Αλκοόλ Σχετίζεται Με Χαμηλότερο Κίνδυνο Θανάτου Σε Άτομα Με Καρδιακή Νόσο

Υγεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Το να πίνετε έως και 105 γραμμάρια αλκοόλ την εβδομάδα μπορεί να σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού επεισοδίου, στηθάγχης ή θάνατο μεταξύ των ατόμων με καρδιαγγειακή νόσο.

Αυτή η ποσότητα ισοδυναμεί με 13 μονάδες αλκοόλ στο Ηνωμένο Βασίλειο ή λιγότερο από έξι ποτήρια μπύρας μεσαίας περιεκτικότητας ή λίγο πάνω από ένα μπουκάλι κρασί. Τα ευρήματα δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό BMC Medicine.

Ερευνητές από το UCL, διαπίστωσαν ότι, μεταξύ των ατόμων με καρδιακή νόσο, εκείνοι που έπιναν έως 15 γραμμάρια αλκοόλ την ημέρα, είχαν χαμηλότερο κίνδυνο επαναλαμβανόμενης καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού επεισοδίου, στηθάγχης ή θανάτου, σε σύγκριση με εκείνους που δεν έπιναν. Διαπίστωσαν επίσης ότι όσοι έπιναν περισσότερα από 62 γραμμάρια δεν είχαν αυξημένο κίνδυνο επαναλαμβανόμενης καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού επεισοδίου, στηθάγχης ή θανάτου, σε σύγκριση με εκείνους που δεν έπιναν αλκοόλ.

Ενώ η κατανάλωση έως και 15 γραμμάρια αλκοόλ την ημέρα συσχετίστηκε με χαμηλότερους κινδύνους καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού επεισοδίου, στηθάγχης ή θανάτου, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η μεγαλύτερη μείωση κινδύνου ήταν στα 7 γρ. την ημέρα (21%) για τη θνησιμότητα όλων των αιτιών και στα 8 γρ. την ημέρα για καρδιαγγειακή θνησιμότητα (27%). Ο χαμηλότερες κίνδυνος για καρδιαγγειακό συμβάν ήταν στα 6 γρ. την ημέρα (50% χαμηλότερος κίνδυνος υποτροπής καρδιακής προσβολής, στηθάγχης ή εγκεφαλικού επεισοδίου από εκείνους που δεν έπιναν).

Οι συγγραφείς υπολόγισαν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού επεισοδίου, στηθάγχης και θανάτου σε 48.423 ενήλικες με καρδιακή νόσο, εκ των οποίων οι μισοί ήταν από τη μελέτη Biobank, και άλλοι μισοί από 12 προηγούμενες δημοσιευμένες μελέτες. Οι συμμετέχοντες ανέφεραν τη μέση κατανάλωση αλκοόλ και στοιχεία σχετικά με επακόλουθες καρδιακές προσβολές, εγκεφαλικά επεισόδια και στηθάγχη για μια περίοδο έως 20 ετών -ελήφθησαν επίσης στοιχεία από αρχεία υγείας, εισαγωγής σε νοσοκομείο και θανάτου.

Οι συγγραφείς προειδοποιούν ότι τα ευρήματά τους μπορεί να υπερεκτιμούν τον μειωμένο κίνδυνο επαναλαμβανόμενης καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού επεισοδίου και στηθάγχης για τους μέτριους πότες με καρδιακή νόσο. Αυτό οφείλεται στην υποεκπροσώπηση αυτών που έπιναν κάποτε πολύ και ενδέχεται να σταμάτησαν να πίνουν λόγω κακής υγείας και περιελήφθησαν στους μη πότες.

πηγή: zougla.gr

 
 

 

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλκοόλ: Με Ποιους Καρκίνους Συνδέεται Ακόμη Και Η Ελάχιστη Κατανάλωση
onmed.gr

Μελέτες που έγιναν στο παρελθόν συνδέουν την περιορισμένη κατανάλωση αλκοόλ με μικρότερο κίνδυνο ορισμένων ειδών καρκίνου.

Κι Όμως, Η Μπύρα Μπορεί Να Γίνει Ακόμα Καλύτερη... Επιστημονικά!
Αλέξανδρος Καρατζάς

Το κατάφεραν μικροβιολόγοι.

Τα Δύο Λάθη Που Κάνετε Όταν Πίνετε Αλκοόλ
onmed.gr

Την περίοδο των γιορτών είναι δύσκολο να αποφύγουμε την κατανάλωση αλκοόλ, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο την επόμενη μέρα να βιώσουμε δυσάρεστο hangover.

Αλτσχάιμερ: Πώς Το Άρωμα Της Μπύρας Και Του Κρασιού Μπορεί Να Μειώσει Τον Κίνδυνο
Μαρία Γκουρτσιλίδου

Μία νέα μελέτη εστιάζει στο άρωμα της μπύρας και του κρασιού ως «όπλο» κατά του Αλτσχάιμερ.

Κάθε Έξτρα Ποτήρι Αλκοόλ Σου Κόβει 15 Λεπτά Από Τη Ζωή Σου
ratpack.gr

Δες πόσα ποτά πρέπει να πίνεις την εβδομάδα. Μάλλον δεν θα σου αρέσει καθόλου.

Αλκοόλ: Η Ποσότητα Και Το Μοτίβο Κατανάλωσης Που Οδηγούν Σε Προβληματική Συμπεριφορά
onmed.gr

Αν σας αρέσει το αλκοόλ, οι ειδικοί τονίζουν ότι είναι πιο ασφαλές να πίνετε συχνά και σε μικρές ποσότητες και όχι υπερβολικά μία φορά την εβδομάδα.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το