English Greek
19
Παρ, Απρ
38 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Τι Και Πόσο Πρέπει Να Πίνουμε Στις Γιορτές Για Να Ελέγξουμε Το Βάρος Μας

Υγεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Η περίοδος των εορτών χαρακτηρίζεται από σημαντική αύξηση της κατανάλωσης αλκοόλ.

Από τις αρχές Δεκεμβρίου, με τις πολλές ονομαστικές εορτές μέχρι τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, οπότε και το γλέντι κορυφώνεται, τα ποτά δίνουν και παίρνουν. Ωστόσο χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς η αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ εκτός από τα προβλήματα υγείας που μπορεί να προκαλεί, μπορεί να είναι και μια από τις βασικές αιτίες για να απογειωθεί η ζυγαριά.

Τίθεται λοιπόν ένα βασικό ερώτημα: «Τι και πόσο μπορούμε να πιούμε στις γιορτές;».

Αυτό που καταρχήν θα πούμε είναι ότι το αλκοόλ έχει θερμίδες και μάλιστα πολλές. Ανεξάρτητα από το χρώμα του ποτού, ένα γραμμάριο αλκοόλ θα μας δώσει εφτά θερμίδες. Αυτές φυσικά δεν είναι ίδιες για όλα τα αλκοολούχα, αλλά εξαρτώνται από την περιεκτικότητα σε αλκοόλ ενός ποτού. Έτσι υπάρχουν ποτά με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ όπως η μπύρα, που μπορεί να κυμαίνεται από 0 μέχρι 12% (σε πολύ δυνατές μπύρες), το κρασί με περιεκτικότητα περίπου 12% και ποτά με πιο υψηλή περιεκτικότητα όπως το ουίσκι και η βότκα με πάνω από 40% αλκοόλ. Κατά συνέπεια αυτό που συστήνουμε είναι να προτιμάτε ποτά με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ όπως το κρασί και η μπύρα.

Επίσης, σημαντικό ρόλο στο θερμιδικό παίζει και το τι άλλο περιέχει ένα ποτό Η προσθήκη για παράδειγμα ζάχαρης, αναψυκτικού, χυμού. σίγουρα ανεβάζει τις θερμίδες ενός ποτού. Για το λόγο αυτό προτιμάμε το ποτό μας όσο πιο σκέτο γίνεται ή με προσθήκη σόδας ή light αναψυκτικού.

Μεγάλη προσοχή χρειάζεται επίσης στα παρελκόμενα. Τα πατατάκια και τα ξηροκάρπια που συνοδεύετε το ποτό σας μπορεί να αποτελέσουν και μικρό γεύμα. Αντί αυτών, αν υπάρχει δυνατότητα επιλογής, προτιμήστε κομμένα λαχανικά, όπως καροτάκια και αγγουράκια.

Αυτό όμως που βασικά πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι τελικά η ποσότητα μετράει. Με δεδομένο το γεγονός ότι στα εορταστικά τραπέζια θα πιείτε, αποφύγετε τις υπόλοιπες μέρες την κατανάλωση αλκοόλ. Μείνετε στα 1-2 ποτήρια κρασί ή μπύρα ανά τραπέζι και «αποτοξινωθείτε» λιγάκι τις επόμενες ημέρες.

πηγή: neadiatrofis.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Επιστήμονες Αποκάλυψαν Πόση Μπύρα Την Ημέρα Δεν Βλάπτει Την Υγεία
kipos.firenews.video

Η κατανάλωση άνω των 200 ml μπύρας την ημέρα βλάπτει την ταχύτητα αντίδρασης του ατόμου.

Μπορείς Να Έχεις Μπύρα Στο Πρωινό
esquire.com.gr

Στη Δανία, θα βρεις το Øllebrød, ένα πιάτο που αποτελεί έναν εξαιρετικό τρόπο να χρησιμοποιείς τα ξερά κομμάτια ψωμιού σίκαλης (και οποιαδήποτε μπύρα που μπορεί να έχει ξεμείνει ανοιχτή).

Έχουν Και Οι Μπύρες Ημερομηνία Λήξης;
pentapostagma.gr

Μήπως έχετε ληγμένες μπύρες στο ψυγείο; Δείτε πως διατηρούνται μεγαλύτερο διάστημα.

Μπύρα Και Κρασί Προστατεύουν Από Την Άνοια - Δείτε Γιατί Και Σε Ποια Ποσότητα
onmed.gr

Δύο κουτάκια μπύρας ή δύο ποτήρια κρασιού την ημέρα, μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο άνοιας, σύμφωνα με νέα μεγάλη μελέτη.

Κάθε Έξτρα Ποτήρι Αλκοόλ Σου Κόβει 15 Λεπτά Από Τη Ζωή Σου
ratpack.gr

Δες πόσα ποτά πρέπει να πίνεις την εβδομάδα. Μάλλον δεν θα σου αρέσει καθόλου.

Αλκοόλ: Πότε Να Σας Ανησυχήσει Το Ποτό Την Ημέρα
Ρούλα Τσουλέα

Πότε δημιουργεί πρόβλημα η κατανάλωση αλκοόλ στη διάρκεια της ημέρας. Τί λένε οι ειδικοί.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το