English Greek
19
Παρ, Απρ
40 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η Μεγάλη Κατανάλωση Αλκοόλ Βλάπτει Την Καρδιά

Υγεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Σε νέα έρευνα, φάνηκε ότι ακόμα και αν κάποιος δεν έχει παράγοντες κινδύνου, η μεγάλη χρήση αλκοόλ αυξάνει παρόλα αυτά τον κίνδυνο για αυτές τις καρδιακές νόσους.

Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι άνθρωποι που καταναλώνουν πολύ αλκοόλ αυξάνουν τον κίνδυνο να εμφανίσουν 3 καρδιακές παθήσεις. Κολπική μαρμαρυγή, καρδιακή προσβολή και συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια.

Οι πιθανόν προστιθέμενοι κίνδυνοι φαίνεται να είναι περίπου οι ίδιοι με αυτούς που συνδέονται με την υπέρταση, το κάπνισμα, την παχυσαρκία και τον διαβήτη, δήλωσαν ερευνητές.

Ο ερευνητής Dr. Gregory Marcus, δήλωσε ότι οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι ακόμα και αν κάποιος δεν έχει παράγοντες κινδύνου, η μεγάλη χρήση αλκοόλ αυξάνει παρόλα αυτά τον κίνδυνο για αυτές τις καρδιακές νόσους.

Η έρευνα βασίστηκε σε στοιχεία σχεδόν 15 εκατομμυρίων ανθρώπων, 21 ετών και άνω, που υποβλήθηκαν σε επέμβαση χωρίς νοσηλεία, επισκέφτηκαν τα επείγοντα ή νοσηλεύτηκαν μεταξύ 2005 και 2009. Περίπου το 2% διαγνώστηκε με κατάχρηση αλκοόλ.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι όσοι έκαναν μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ είχαν διπλάσιες πιθανότητες να εμφανίσουν κολπική μαρμαρυγή, 1,4 φορές περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρδιακή προσβολή και 2,3 φορές περισσότερες πιθανότητες για συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια σε σχέση με άλλους ανθρώπους.

Ωστόσο, η έρευνα δεν απέδειξε ότι η μεγάλη χρήση αλκοόλ προκαλεί άμεσα την αύξηση αυτών των παραγόντων κινδύνου.

Παθήσεις όπως ο διαβήτης, η υπέρταση και η παχυσαρκία εκτιμάται ότι αυξάνουν τον κίνδυνο για αυτές τις καρδιακές παθήσεις με παρόμοιο βαθμό.

Ο Marcus δήλωσε έκπληξη όταν διαπίστωσε ότι όσοι διαγνώστηκαν με κάποιου βαθμού κατάχρηση αλκοόλ είχαν σημαντικά υψηλότερο κίνδυνο καρδιακής προσβολής.

Θεωρεί ότι η νέα έρευνα μπορεί ενδεχομένως να είναι πιο αξιόπιστη σε σχέση με προηγούμενα ευρήματα. Η πλειοψηφία προηγούμενων ερευνών βασιζόταν αποκλειστικά σε αναφορές των ιδίων των συμμετεχόντων για χρήση αλκοόλ.

Στη νέα έρευνα, η κατάχρηση αλκοόλ περιεχόταν στους ιατρικούς φακέλους των ασθενών. Δεν είναι όμως σαφές πόσο αλκοόλ κατανάλωναν οι συμμετέχοντες στη νέα έρευνα.

Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Journal of the American College of Cardiology.

πηγή: iatronet.gr

Κράτα το

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιοι Δεν Πρέπει Ποτέ Να Πίνουν Μπύρα - Και Είναι Πολλοί
healthstories.gr

Είτε πηγαίνετε στο μπαρ μετά από μια κουραστική εβδομάδα στη δουλειά, είτε απλά θέλετε να ανοίξετε ένα μπουκάλι μια ζεστή μέρα, η μπύρα είναι αναπόσπαστο μέρος της τακτικής ρουτίνας πολλών ανθρώπων.

Το Απίστευτο Κόλπο Για Βελούδινα Πέλματα
in.gr

Η λύση βρίσκεται στο ψυγείο σας!

Η Μπύρα Είναι Ό,τι Καλύτερο Μετά Την Προπόνηση Και Έχουμε Αποδείξεις
Νίκη Μπάκουλη

Τα συστατικά της μπύρας την κάνουν ιδανικό 'καταφύγιο' όσων ασκούνται, για την αναπλήρωση των ηλεκτρολυτών που 'χάνουν' κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

Μόλις Ανακαλύψαμε Τί Προκαλεί Μισή Μπύρα Στο Μυαλό Μας
Νίκη Κοντομηνά

Έρευνα δύο αμερικανικών πανεπιστημίων μας βάζει σε δεύτερες σκέψεις όσον αφορά στις καλοκαιρινές μας μπύρες.

Αλτσχάιμερ: Πώς Το Άρωμα Της Μπύρας Και Του Κρασιού Μπορεί Να Μειώσει Τον Κίνδυνο
Μαρία Γκουρτσιλίδου

Μία νέα μελέτη εστιάζει στο άρωμα της μπύρας και του κρασιού ως «όπλο» κατά του Αλτσχάιμερ.

Οι Επιστήμονες Αποκάλυψαν Πόση Μπύρα Την Ημέρα Δεν Βλάπτει Την Υγεία
kipos.firenews.video

Η κατανάλωση άνω των 200 ml μπύρας την ημέρα βλάπτει την ταχύτητα αντίδρασης του ατόμου.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το