13
Τετ, Νοε
33 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αλκοολική Ζύμωση

Γενικες Πληροφοριες
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Για να μετατραπεί το ζυθογλεύκος σε μπύρα, πρέπει οι ζύμες να μετατρέψουν το ζυμώσιμο εκχύλισμα σε αλκοόλη και CO2.

Κατά την αλκοολική ζύμωση όμως εκτός από αιθανόλη και διοξείδιο, παράγονται και άλλα δευτερεύοντα προϊόντα όπως εστέρες, ανώτερες αλκοόλες, θειούχες ενώσεις, διακετύλιο κ.ά. Αυτά κατέχουν εξαιρετική σημασία στα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά της μπύρας άρα και στη ποιότητα της.

Η θερμοκρασία ζύμωσης διατηρείται στους 4-9oC για τις βυθοζύμες και στους 15-20oC για τις αφροζύμες. Συνήθως διαρκεί 5-9 ημέρες. Θεωρητικά διπλασιάζονται 3 φορές περίπου και ο τελικός πληθυσμός της ζύμης είναι 7 φορές μεγαλύτερος από αυτόν που προστέθηκε αρχικά.

Όταν τελειώσει ο πολλαπλασιασμός σημαίνει ότι το οξυγόνο έχει καταναλωθεί και τότε οι ζύμες αρχίζουν να αναπτύσσονται σε αναερόβιες συνθήκες οπότε παράγεται αλκοόλη, διοξείδιο και τα προϊόντα που αναφέρθηκαν προηγουμένως. Σε αυτό το στάδιο η μπύρα ονομάζεται πράσινη μπύρα.

Κράτα το

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μπύρα Κάνει Περισσότερο Καλό Από Ότι Νομίζεις
onlinepikairotita.com

Μια νέα έρευνα έρχεται να δικαιώσει τους λάτρεις τις μπύρας, καθώς σύμφωνα με τα πορίσματά της, δύο ποτήρια μπύρας είναι περισσότερο αποτελεσματικά για την ανακούφιση από τον πόνο, σε σχέση με τα παυσίπονα.

Η Μπύρα Μειώνει Τον Κίνδυνο Εμφάνισης Εγκεφαλικών Και Καρδιακών Παθήσεων
protothema.gr

Μία μέτρια ημερήσια πρόσληψη αλκοόλ (όπως η μπύρα) βοηθά στην αύξηση της «καλής» χοληστερόλης και μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικών στο μισό.

Αλκοόλ: Μύθοι Και Αλήθειες Για Την Επόμενη Μέρα
Κατερίνα Σπανού

Το μόνο πράγμα που μειώνει τη συγκέντρωση αλκοόλ στην κυκλοφορία του αίματός σας είναι ο χρόνος.

Έπιναν Μπύρα Οι Αρχαίοι Έλληνες; (Βίντεο)
huffingtonpost.gr

Η μπύρα δεν ήταν άγνωστη στην προϊστορική Ελλάδα, σύμφωνα με νέα έρευνα του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Κι Όμως, Η Μπύρα «Θωρακίζει» Τις Γυναίκες Από Τον Καρκίνο Του Μαστού!
Γιώργος Ιορδανίδης

Κι όμως! Η μπύρα μπορεί να προστατεύσει τον οργανισμό από την κακοήθεια. Νέα έρευνα δείχνει πως η κατανάλωση μπύρας θωρακίζει τον γυναικείο οργανισμό από τον καρκίνο του μαστού.

Οι 5 Πιο Γνωστοί Μύθοι Σχετικά Με Την Οδήγηση Μετά Από Κατανάλωση Αλκοόλ!
Γιώργος Ιορδανίδης

Οι γιορτινές ημέρες, όπως οι περίοδος του Πάσχα είναι για πολλούς συνδεδεμένες με την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων αλκοόλ.

Άλλα Άρθρα

* Beer & Brewing Awards 2019 *

Τα πρώτα επίσημα και μοναδικά βραβεία για την μπύρα, τη ζυθοποιία και τα καταστήματα που την εμπορεύονται (μπυραρίες, pubs) στην Ελλάδα, μέσω διαδικτυακής ψηφοφορίας.

vol

Κράτα το

Κράτα το

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το