English Greek
25
Πεμ, Απρ
45 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Oktoberfest

Ιστορικα - Εγκυκλοπαιδεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Το Oktoberfest πρωτοξεκίνησε στις 12 Οκτωβρίου του 1810 ως γαμήλιο γλέντι του πρίγκιπα της Βαυαρίας Λουδοβίκου Α' (πατέρα του πρώτου βασιλιά της Ελλάδος του Όθωνα) και της πριγκίπισσας της Σαξωνίας Τερέζας και διήρκησε πέντε ημέρες.

Έκτοτε καθιερώθηκε ως πανηγύρι, με μουσική, χορό και αγώνες με άλογα, που καταργήθηκαν το 1960. Μόνο 24 φορές δεν έγινε το Oktoberfest εξαιτίας πολεμικών συρράξεων και επιδημιών.

Η μελανότερη σελίδα στην ιστορία του Oktoberfest ήταν η 26η Σεπτεμβρίου 1980. Την ημέρα αυτή, μια βόμβα εξερράγη κοντά στην είσοδο του χώρου προκαλόντας το θάνατο σε 13 επισκέπτες και τον τραυματισμό άλλων 200. Ο δράστης ήταν ένας 21χρονος νεοναζί, ο οποίος βρήκε ακαριαίο θάνατο.

Κράτα το

Κράτα το

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλκοόλ: Πάνω Από Ένα Ποτό Την Ημέρα Βλάπτει Σοβαρά Τη Γυναικεία Καρδιά
Θεοδώρα Ν. Τσώλη

Μεγάλη μελέτη δείχνει ότι η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ - ακόμη και αν γίνεται περιστασιακά - αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου, κυρίως στις γυναίκες, ακόμη και στις νεαρές.

Πόσο Αλκοόλ Επιτρέπεται Να Πίνουμε Κάθε Μέρα Για Να Παραμείνουμε Υγιείς;
sigmalive.com

Δεν είναι ανάγκη να σας το πούμε πως η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ είναι μια πολύ κακή συνήθεια με ολέθριες συνέπειες στην υγεία σας, αλλά ειδικά τώρα που όλοι βρισκόμαστε σε καραντίνα, πολλοί είναι αυτοί που ακόμα και από... βαρεμάρα, πίνουν σχεδόν καθημερινά αλκοόλ. Πόσο όμως αλκοόλ επιτρέπεται να καταναλώνει κανείς κάθε μέρα;

Αφήστε Τα Προβιοτικά, Πιάστε Μια Μπύρα!
cibum.gr

Έρευνα αποδεικνύει πως ακόμα και μια μπύρα έχει περισσότερα οφέλη στο μικροβίωμα του εντέρου από τα μοντέρνα προβιοτικά.

Κι Όμως, Η Μπύρα Μπορεί Να Γίνει Ακόμα Καλύτερη... Επιστημονικά!
Αλέξανδρος Καρατζάς

Το κατάφεραν μικροβιολόγοι.

Το Αλκοόλ Μπορεί Να Είναι Πιο Επικίνδυνο Για Την Καρδιά Από Ό,τι Πιστευόταν Προηγουμένως
Ζήσης Ψάλλας

Τα επίπεδα κατανάλωσης αλκοόλ που θεωρούνται επί του παρόντος ασφαλή από ορισμένες χώρες συνδέονται με την ανάπτυξη καρδιακής ανεπάρκειας, σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε σε επιστημονικό συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας.

Είναι Σωστό Να Πίνεις Αλκοόλ Για Να Ζεσταθείς;
runnfun.gr

Θα πιεις ένα ποτηράκι για να ζεσταθείς; Αυτή την ερώτηση την έχετε ακούσει πολλές φορές και ανάλογα με την εξωτερική θερμοκρασία έχετε κουνήσει συγκαταβατικά το κεφάλι σας. Κάνατε το σωστό;

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το