English Greek
27
Σαβ, Απρ
41 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η Μπύρα Είναι Ό,τι Καλύτερο Μετά Την Προπόνηση Και Έχουμε Αποδείξεις

Υγεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Τα συστατικά της μπύρας την κάνουν ιδανικό 'καταφύγιο' όσων ασκούνται, για την αναπλήρωση των ηλεκτρολυτών που 'χάνουν' κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

Όσοι γυμνάζονται ξέρουν πως όσο σημαντική είναι η αφοσίωση τους στο πρόγραμμα που ακολουθούν, άλλο τόσο σημαντικό είναι το τι καταναλώνουν έπειτα από κάθε προπόνηση. Δεν είμαστε το ίδιο σίγουροι πως όσοι γυμνάζονται γνωρίζουν ότι η μπύρα μετά την εκγύμναση όχι μόνο δεν απαγορεύεται, αλλά ενδείκνυται. Έχει γίνει και σχετική έρευνα που το αποδεικνύει.

Όταν βάζουμε το σώμα μας στη διαδικασία άσκησης, κατά τη διάρκεια αυτής μειώνονται βιταμίνες, ενυδατικοί ηλεκτρολύτες και υδατάνθρακες που υπάρχουν στα εντός μας. Εξ ου και τα ενεργειακά ποτά που κυκλοφορούν. Το βασικό τους προσόν είναι ότι μας βοηθούν να ανακτήσουμε τους χαμένους ηλεκτρολύτες (νάτριο, ασβέστιο, κάλιο, μαγνήσιο, φωσφορικό άλας και χλώριο).

beer gym

Ποιες δουλειές όμως, κάνουν οι ηλεκτρολύτες: εξισορροπούν την ποσότητα του νερού στο σώμα μας -ώστε τα κύτταρα μας να συνεχίσουν να λειτουργούν σωστά-, βοηθούν στη δημιουργία μυικών συσπάσεων -έτσι να κινείται το σώμα και να χτυπά η καρδιά- και την αναδόμηση των ιστών. Όταν ιδρώνουμε δεν 'χάνουμε' μόνο νερό, αλλά και ηλεκτρολύτες. Αν δεν τους αναπληρώσουμε, παθαίνουμε κράμπες, αισθανόμαστε κόπωση, πονοκέφαλο και ακανόνιστους καρδιακούς παλμούς.

Πέραν όμως, των ισοτονικών ποτών υπάρχει και ένα άλλο ρόφημα που μπορεί να κάνει σωστά τη δουλειά της αναπλήρωσης: η μπύρα. Το στοιχείο που έχει η μπύρα και βοηθά στην αναπλήρωση ηλεκτρολυτών, είναι οι υδατάνθρακες -το άμυλο είναι εκ των βασικών συστατικών της. Διαθέτει και χρήσιμα φυτικά θρεπτικά συστατικά που προκύπτουν από το λυκίσκο, τη μαγιά και το κριθάρι. Η μπύρα βέβαια, έχει και αλκοόλ που εμποδίζει την αποκατάσταση των μυών μετά την άσκηση.

Αν το βγάλετε στην άκρη (αν πιείτε μια μπύρα με χαμηλό ποσοστό αλκοόλ) έχετε το ιδανικό ρόφημα -για να διατηρήσετε υψηλό επίπεδο γλυκόζης στο αίμα σας και να μειώσετε την ορμονική απόκριση στο σωματικό στρες. Αμφότερα είναι απαραίτητα για την μυική αποκατάσταση.

Η πρόκληση είναι να το καταναλώσετε χωρίς αλμυρά σνακ και να σταματήσετε στο ένα ποτήρι/μπουκάλι. Αν το συνδυάσετε και με νερό, θα κάνετε την καλύτερη δυνατή δουλειά.

πηγή: news247.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλκοόλ: Η Ποσότητα Και Το Μοτίβο Κατανάλωσης Που Οδηγούν Σε Προβληματική Συμπεριφορά
onmed.gr

Αν σας αρέσει το αλκοόλ, οι ειδικοί τονίζουν ότι είναι πιο ασφαλές να πίνετε συχνά και σε μικρές ποσότητες και όχι υπερβολικά μία φορά την εβδομάδα.

Ντόρτμουντ: Ιδρύθηκε Σε Μια Μπυραρία
sigmalive.com

Από τις 19 Δεκεμβρίου 1909 άρχισε να γράφει την δική της ιστορία η Μπορούσια, η ομάδα του Ντόρτμουντ.

Η Μπύρα Μπορεί Να Είναι Το Κλειδί Για Την Πρόληψη Της Νόσου Αλτσχάιμερ, Απίθανο; Κι Όμως Πιθανό
theissue.gr

Τα εκχυλίσματα λουλουδιών λυκίσκου που βρίσκονται στη μπύρα θα μπορούσαν να είναι το κλειδί για την πρόληψη της νόσου Αλτσχάιμερ.

Το Πρώτο Ηλεκτρικό Skoda... Αγαπούσε Πολύ Τη Μπύρα!
gazzetta.gr

Πίσω στο 1938, η Skoda έφτιαξε ένα ηλεκτροκίνητο φορτηγό ώστε η μεταφορά μπύρας να γίνεται κανονικά, παρά την πετρελαϊκή κρίση που είχε ξεσπάσει.

Tριχόπτωση Τέλος Με Αυτή Την Πανεύκολη Συνταγή Με Μαύρη Μπύρα
mothersblog.gr

Τριχόπτωση: Κι όμως, μπορείς να πάρεις την ρεβάνς.

Έρευνα! Μια Μπύρα Την Ημέρα Προστατεύει Από Παθήσεις Και Χαρίζουν Μακροζωία
newsbreak.gr

Σύμφωνα με νέα έρευνα, θα μπορούσε να πει κάποιος ότι «μία μπύρα την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα». Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Άμστερνταμ υποστηρίζουν μάλιστα ότι όσοι καταναλώνουν συγκεκριμένες μπύρες ζουν περισσότερο.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το