English Greek
02
Πεμ, Μάι
42 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ισραηλινοί Επιστήμονες Παρασκεύασαν Μπύρα Με Μαγιά Ηλικίας 3.000 Ετών

Ιστορικα - Εγκυκλοπαιδεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Ισραηλινοί επιστήμονες ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατάφεραν να εξάγουν μαγιά από αρχαία δοχεία προκειμένου να παρασκευάσουν μπύρα, παρόμοια με εκείνην που έπιναν οι φαραώ πριν από περισσότερα από 3.000 χρόνια.

Η μπύρα αυτή έχει περιεκτικότητα σε αλκοόλ 6% και γεύση παρόμοια με τη μπύρα που παράγεται από σιτάρι. Παρουσιάστηκε σήμερα στους δημοσιογράφους μαζί με ένα υδρόμελι, περιεκτικότητας 14% σε αλκοόλ.

Είναι η πρώτη φορά που παράγεται μπύρα με τη χρήση αρχαίας μαγιάς, διαβεβαίωσαν στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι ερευνητές της Υπηρεσίας Ισραηλινών Αρχαιοτήτων και των τριών πανεπιστημίων που συνεργάστηκαν στο πρόγραμμα αυτό.

"Όταν φέραμε αυτήν την μπύρα και την ήπιαμε, καθισμένοι γύρω από ένα τραπέζι, κάναμε μια πρόποση", είπε ο αρχαιολόγος Άρεν Μάιερ, του Πανεπιστημίου Μπαρ-Ιλάν. "Και εγώ είπα: είτε όλα θα πάνε καλά, είτε θα πεθάνουμε όλοι σε πέντε λεπτά. Επιζήσαμε και είμαστε εδώ για να αφηγηθούμε αυτήν την ιστορία", πρόσθεσε.

Η μαγιά που χρησιμοποιήθηκε βρέθηκε στον πάτο αρχαίων δοχείων που είχαν ανακαλυφθεί σε αρχαιολογικές τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένης και της ερήμου Νεγκέβ, στο νότιο Ισραήλ. Οι επιστήμονες διευκρίνισαν ότι η μπύρα που παρουσίασαν σήμερα περιείχε μαγιά ηλικίας περίπου 3.000 ετών. Όμως έχουν βρει και μαγιά ηλικίας 5.000 ετών.

Για να παρασκευάσουν το ποτό, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν σύγχρονες μεθόδους παραγωγής. Ελπίζουν ότι στο μέλλον θα μπορέσουν να φτιάξουν μπύρα με βάση αρχαίες συνταγές και, ενδεχομένως, να την κυκλοφορήσουν στο εμπόριο.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αφήστε Τα Προβιοτικά, Πιάστε Μια Μπύρα!
cibum.gr

Έρευνα αποδεικνύει πως ακόμα και μια μπύρα έχει περισσότερα οφέλη στο μικροβίωμα του εντέρου από τα μοντέρνα προβιοτικά.

Βάλτε Μια Πρέζα Από Αυτό Στη Μπύρα Σας Και Θα Ξεχάσετε Το Φούσκωμα
kipos.firenews.video

Οι λάτρεις της μπύρας αντιμετωπίζουν πάντα ένα πρόβλημα - το φούσκωμα. Υπάρχει όμως ένα απλό κόλπο χάρη στο οποίο αυτό μπορεί να αποφευχθεί.

Μπύρα: Πώς Προστατεύει Τον Γυναικείο Εγκέφαλο Και Καρδιά
Αθηνά Δαβαρία

Καλοκαίρι και μπύρα πάνε μαζί... και όχι άδικα αφού είναι δροσιστική και απολαυστική, τις ζεστές μέρες που διανύουμε.

Μπύρα Και Κρασί Προστατεύουν Από Την Άνοια - Δείτε Γιατί Και Σε Ποια Ποσότητα
onmed.gr

Δύο κουτάκια μπύρας ή δύο ποτήρια κρασιού την ημέρα, μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο άνοιας, σύμφωνα με νέα μεγάλη μελέτη.

Αλκοόλ: Πώς Σχετίζεται Η Κατανάλωση Αλκοόλ Με Τον Καρκίνο;
Στέλλα Στρούβαλη

Αλκοόλ: Η επίγνωση της σχέσης μεταξύ αλκοόλ και καρκίνου είναι γενικά χαμηλή, σύμφωνα με μια μελέτη.

Η Μέτρια Κατανάλωση Αλκοόλ Σχετίζεται Με Χαμηλότερο Κίνδυνο Θανάτου Σε Άτομα Με Καρδιακή Νόσο
Ζήσης Ψάλλας

Το να πίνετε έως και 105 γραμμάρια αλκοόλ την εβδομάδα μπορεί να σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού επεισοδίου, στηθάγχης ή θάνατο μεταξύ των ατόμων με καρδιαγγειακή νόσο.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το