English Greek
20
Σαβ, Απρ
38 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ένα Λίτρο Μπύρα Την Ημέρα Τον... Ηπατολόγο Κάνει Πέρα!

Υγεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Οι λάτρεις του ξενυχτιού και της βόλτας στα μπαρ έχουν πλέον την δικαιολογία που χρειάζονταν.

Σύμφωνα με νέα ιαπωνική έρευνα το να πηγαίνει κανείς σε μπαρ πέντε φορές την εβδομάδα ίσως είναι τελικά καλό για το ήπαρ, αρκεί βεβαίως να μην πίνει κατά βούληση και να περιορίζεται σε περίπου ένα λίτρο μπύρα ή άλλο ποτό παρόμοιας περιεκτικότητας σε αλκοόλ.

Το μυστικό είναι να πίνει κανείς συχνά, αλλά μετρημένα και όχι να πίνει μόνο περιστασιακά ή καθόλου, αποκαλύπτουν οι ιάπωνες επιστήμονες. Η κατανάλωση αλκοόλ παραμένει μία από τις κύριες αιτίες ηπατικών παθήσεων, όμώς εκείνο που προκαλεί βλάβη είναι οι υπερβολικές ποσότητες.

Η συχνή, αλλά μετριοπαθής κατανάλωση αλκοόλ μειώνει τις πιθανότητες διήθησης λίπους στο ήπαρ ως και κατά 60%. Φαίνεται πως αυτή η πρακτική είναι πολύ αποτελεσματική από το να μην πίνει κανείς καθόλου και ακόμη καλύτερη από το να πίνει λίγο ή περιστασιακά.

Για την εξαγωγή των συμπερασμάτων τους, οι ιάπωνες επιστήμονες μελέτησαν τις συνήθειες κατανάλωσης αλκοόλ 9.885 αντρών, οι οποίοι υποβάλλονταν σε συχνές ιατρικές εξετάσεις. Τόσο η ποσότητα αλκοόλ όσο η συχνότητα που οι συμμετέχοντες το κατανάλωναν χρησιμοποιήθηκε για να τους διαχωρίσει σε ελαφρείς, μετριοπαθείς και βαρείς πότες.

Οι μετριοπαθείς ποτές είχαν την χαμηλότερη συχνότητα εμφάνισης διήθησης λίπους στο ήπαρ τους, πράγμα που τελικά σχετιζόταν με το πόσο συχνά απολάμβανα το ποτό τους και όχι τόσο με το πόσα ποτηράκια έπιναν. Συγκεκριμένα εκείνοι που έπιναν περίπου τρία ή τέσσερα ποτά σε ένα διάστημα τριών εβδομάδων ήταν εκείνοι που αντιμετώπιζαν τους λιγότερους κινδύνους για την υγεία τους.

πηγή: Το Βήμα

Κράτα το

Κράτα το

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Πρώτο Ηλεκτρικό Skoda... Αγαπούσε Πολύ Τη Μπύρα!
gazzetta.gr

Πίσω στο 1938, η Skoda έφτιαξε ένα ηλεκτροκίνητο φορτηγό ώστε η μεταφορά μπύρας να γίνεται κανονικά, παρά την πετρελαϊκή κρίση που είχε ξεσπάσει.

Η Μπύρα Είναι Ό,τι Καλύτερο Μετά Την Προπόνηση Και Έχουμε Αποδείξεις
Νίκη Μπάκουλη

Τα συστατικά της μπύρας την κάνουν ιδανικό 'καταφύγιο' όσων ασκούνται, για την αναπλήρωση των ηλεκτρολυτών που 'χάνουν' κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

Πόσο Αλκοόλ Επιτρέπεται Να Πίνουμε Κάθε Μέρα Για Να Παραμείνουμε Υγιείς;
sigmalive.com

Δεν είναι ανάγκη να σας το πούμε πως η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ είναι μια πολύ κακή συνήθεια με ολέθριες συνέπειες στην υγεία σας, αλλά ειδικά τώρα που όλοι βρισκόμαστε σε καραντίνα, πολλοί είναι αυτοί που ακόμα και από... βαρεμάρα, πίνουν σχεδόν καθημερινά αλκοόλ. Πόσο όμως αλκοόλ επιτρέπεται να καταναλώνει κανείς κάθε μέρα;

Γιατί Οι Φυσαλίδες Της Σαμπάνιας Ανεβαίνουν Κατακόρυφα Ενώ Της Μπύρας Όχι;
cibum.gr

Η νέα ανακάλυψη των επιστημόνων αξίζει μια πρόποση!

Δείτε Τι Συμβαίνει Στο Σώμα Σας Τις Πρώτες 24 Ώρες Μετά Την Κατανάλωση Μπύρας Και Θα Δεν Θα Το Πιστεύετε!
athensmagazine.gr

Ο κόσμος θεωρεί, ότι μόνο το δυνατό αλκοόλ είναι επικίνδυνο για την υγεία μας. Η μπύρα είναι ένα ελαφρύ ποτό και είναι απολύτως ακίνδυνο.

Κρασί vs Μπύρα: Ποιο Αυξάνει Περισσότερο Το Σπλαχνικό Λίπος
cibum.gr

Η μπύρα και τα οινοπνευματώδη ποτά έχουν υψηλά επίπεδα επιβλαβούς λίπους που συνδέονται με καρδιακές παθήσεις, αλλά το κρασί φαίνεται να προστατεύει από αυτό, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το