English Greek
22
Τετ, Μαρ
38 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Μπύρα Και... Καλή Καρδιά!

Υγεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Η κατανάλωση ενός μεγάλου ποτηριού μπύρας την ημέρα (περίπου 550ml), μπορεί να κάνει καλό στην υγεία της καρδιάς, βελτιώνοντας τη ροή του αίματος και κάνοντας τις αρτηρίες πιο ευέλικτες, ισχυρίζονται Έλληνες ερευνητές.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι, οι αρτηρίες γίνονται πιο ευέλικτες, ενώ βελτιώνεται και η ροή του αίματος προς την καρδιά, σε διάστημα μόλις δυο ωρών από τη στιγμή που κάποιος θα πιει τα 2/3 ενός ποτηριού μπύρας, και η επίδραση αυτή φαίνεται να είναι πολύ πιο ισχυρή όταν η μπύρα είναι μη αλκοολούχος.

Τα ευρήματα, Ελλήνων ερευνητών, ενισχύουν τα αποτελέσματα παλαιότερων μελετών στις οποίες διαφαινόταν πως, η μέτρια κατανάλωση μπύρας μπορεί να προστατεύσει από τις καρδιακές παθήσεις. Επιπροσθέτως, ορισμένα στοιχεία δείχνουν πως, ένα ποτήρι την ημέρα, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφράγματος και εγκεφαλικού επεισοδίου έως και κατά 30%!

Παρόλα αυτά, αυτή είναι μια από τις πρώτες μελέτες, όπου γίνεται αναζήτηση της πραγματικής αιτίας για το τι συμβαίνει στο καρδιαγγειακό σύστημα αμέσως μετά την κατανάλωση ενός ποτηριού μπύρας.

Οι επιστήμονες από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, έθεσαν υπό τη μελέτη τους 17 άνδρες, μη καπνιστές, που βρίσκονταν στο τέλος της δεκαετίας των είκοσι χρόνων, έως και τις αρχές της τρίτης δεκαετίας της ηλικίας τους.

Σε κάθε έναν από αυτούς, γινόταν καρδιαγγειακός έλεγχος μέσα στην πρώτη ή τη δεύτερη ώρα της πόσης 400ml μπύρας, ποσότητα που ισοδυναμεί με λίγο περισσότερο από τα 2/3 ενός μεγάλου ποτηριού. Αργότερα υποβλήθηκαν στις ίδιες δοκιμές, αλλά αφού πρώτα έπιναν είτε βότκα, είτε μπύρα χωρίς αλκοόλ.

Οι ερευνητές εξέτασαν την ενδοθηλιακή λειτουργία των εθελοντών -μια μέτρηση σχετικά με το πόσο εύκολα το αίμα περνά μέσα από τις μεγάλες αρτηρίες- καθώς και τη δυσκαμψία της αορτής -έλεγχος που έχει σχεδιαστεί για να αξιολογεί κατά πόσο τα αιμοφόρα αγγεία είναι χαλαρά ή αρχίζουν να σκληραίνουν.

Τα αποτελέσματα, που δημοσιεύθηκαν στο διαδικτυακό περιοδικό Nutrition, έδειξαν ότι και τα τρία ποτά είχαν κάποια ευεργετική επίδραση επί της ευκαμψίας των αρτηριών, αλλά η μπύρα προσέφερε το μεγαλύτερο όφελος.

Σε μια έκθεση σχετικά με τα ευρήματά τους, οι ερευνητές είπαν: «Η ενδοθηλιακή λειτουργία βελτιώθηκε σημαντικά μόνο μετά την κατανάλωση μπύρας. Ο συνδυασμός του αλκοόλ και των αντιοξειδωτικών που υπάρχουν στο συγκεκριμένο ποτό, μπορεί να είναι ζωτικής σημασίας για τα αποτελέσματα που προσφέρει η μπύρα στην υγεία».

Οι σκουρόχρωμες μπύρες, έχει αποδειχθεί ότι είναι καλύτερες για την καρδιά από τις lager.

πηγή: capitalhealth.gr

Κράτα το

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρευνα Αποκαλύπτει: Να Τι Πρέπει Να Προσέχετε Αν Πίνετε Πολλές Μπύρες
pronews.gr

Όσες περισσότερες μπύρες πίνει κανείς μαζεμένες, τόσο αυξάνει ο κίνδυνος αρρυθμίας της καρδιάς, σύμφωνα με μια νέα γερμανική επιστημονική έρευνα.

Μόλις Ανακαλύψαμε Τί Προκαλεί Μισή Μπύρα Στο Μυαλό Μας
Νίκη Κοντομηνά

Έρευνα δύο αμερικανικών πανεπιστημίων μας βάζει σε δεύτερες σκέψεις όσον αφορά στις καλοκαιρινές μας μπύρες.

Μπορούν Οι NoLo Μπύρες Να Θεωρηθούν Υγιεινές;
Ζήσης Ψάλλας

Οι αυξανόμενες ανησυχίες για τις επιπτώσεις στην υγεία από την υπερβολική κατανάλωση μπύρας οδήγησαν σε αυξημένο ενδιαφέρον για τις μπύρες χωρίς αλκοόλ και χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ («nolo»), ειδικά σε ενήλικες κάτω των 30 ετών. Η αποδοχή τους έχει αυξηθεί πρόσφατα, εν μέρει λόγω των εξελίξεων στην παρασκευή, που απαιτεί λιγότερη θερμότητα με αποτέλεσμα έτσι να διατηρούν περισσότερο την αρχική τους γεύση.

Μπύρα Και Κρασί Προστατεύουν Από Την Άνοια - Δείτε Γιατί Και Σε Ποια Ποσότητα
onmed.gr

Δύο κουτάκια μπύρας ή δύο ποτήρια κρασιού την ημέρα, μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο άνοιας, σύμφωνα με νέα μεγάλη μελέτη.

Το Μυστικό Της Κλασικής Βελγικής Μπύρας; Οι Μεσαιωνικοί Ζυμομύκητες
Ζήσης Ψάλλας

Μια διεθνής ομάδα επιστημόνων ανακάλυψε ότι ορισμένες από τις πιο γνωστές κλασικές βελγικές μπύρες έχουν υποστεί ζύμωση από μια σπάνια και ασυνήθιστη μορφή υβριδικών μυκήτων.

Άλλα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Anchorage - Follow Us
Γιώργος Ιορδανίδης
Heavy Seas - Glacier Froot
Γιώργος Ιορδανίδης
Saint Arnold - Double Art Car
Γιώργος Ιορδανίδης
Amager - Panzer
Γιώργος Ιορδανίδης
Belching Beaver - Hazers Gonna Haze
Γιώργος Ιορδανίδης

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το