English Greek
23
Τρι, Απρ
40 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ναι Στην Μπύρα, Αλλά Με Μέτρο

Υγεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Όταν η συζήτηση έρχεται στο αλκοόλ, οι γιατροί συστήνουν ήπια ή και σε πολλές περιπτώσεις καθόλου κατανάλωση.

Εντούτοις η μπύρα δεν θεωρείται απλά ένα αλκοολούχο ποτό: με βασικά συστατικά το κριθάρι, το λυκίσκο και τη μαγιά, περιέχει σημαντικές ποσότητες θρεπτικών στοιχείων, διαλυτών φυτικών ινών, μαγνησίου, κάλιου, φώσφορου και βιταμινών Β, όπως είναι η Β12 και το φολικό οξύ.

Πολλές είναι οι μελέτες που καταδεικνύουν τα οφέλη από την κατανάλωση μπύρας. Για παράδειγμα, έρευνα επιστημόνων στη Φινλανδία έδειξε ότι ότι η μέτρια κατανάλωση μπύρας μειώνει κατά τέσσερις φορές τις πιθανότητες κάποιος να εμφανίσει πέτρα στους νεφρούς. Εξάλλου η υψηλή περιεκτικότητα σε νερό της μπύρας (γύρω στο 93%) βοηθάει στη σωστή λειτουργία των νεφρών και την αποβολή των τοξινών από τον οργανισμό.

Σε επιδημιολογικές μελέτες παρατηρήθηκε αρνητική συσχέτιση ανάμεσα στην ήπια κατανάλωση αλκοολούχων ποτών και στην συχνότητα εμφάνισης εμφράγματος του μυοκαρδίου. Επίσης φαίνεται να μειώνει τον ρυθμό οξείδωσης της LDL, να μειώνει τον κίνδυνο θρόμβωσης, μειώνοντας την συσσώρευση αιμοπεταλίων και να δρα ευεργετικά στην μείωση της αρτηριακής πίεσης. Το τμήμα Υγείας του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ από την άλλη διαπίστωσε ότι η κατανάλωση μπύρας σε καθημερινή βάση, εμποδίζει τον σχηματισμό θρόμβων στο αίμα και ρίχνει τις πιθανότητες στο μισό (κατά 50% δηλαδή) για την εμφάνιση εγκεφαλικού.

Οι φυτικές ίνες που περιέχονται στη μπύρα, ρίχνουν τα επίπεδα της κακής χοληστερίνης στο αίμα. Η κατανάλωση μικρής ποσότητας συχνά, αυξάνει επίσης τα επίπεδα της καλής χοληστερίνης η οποία με τη σειρά της μειώνει τις πιθανότητες σκλήρυνσης των αρτηριών που οδηγούν στο έμφραγμα.

Ακόμα, η ήπια κατανάλωση μπύρας και αλκοολούχων ποτών φαίνεται να σχετίζεται και με την συχνότητα εμφάνισης Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου ΙΙ και μεταβολικού συνδρόμου. Μελέτες αποδεικνύουν ότι η ήπια κατανάλωση αλκοόλ μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου κατά 30%. Τέλος, νέες μελέτες συσχετίζουν αρνητικά την ήπια κατανάλωση αλκοόλ με την εμφάνιση οστεοπόρωσης.

Οι ευεργετικές ιδιότητες της μπύρας βέβαια παύουν να είναι ευεργετικές όταν η κατανάλωση ξεπερνά το ένα ποτήρι -το πολύ δύο- ημερησίως. Οι ειδικοί προτείνουν την επιλογή μιας μη παστεριωμένης μπύρας για μεγαλύτερα οφέλη για την υγεία. Όπως εξηγούν, η διαδικασία για να παραταθεί η διάρκεια ζωής της μειώνει την διατροφική της αξία.

πηγή: capitalhealth.gr

Κράτα το

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τί Συνδέει Τη Ζυθοποιία Φιξ Με Το Βέλγιο
Μαίρη Αδαμοπούλου

Το άγνωστο νήμα που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τη Λέβεν του Βελγίου εντοπίστηκε στο εμβληματικό μεν, εγκαταλελειμμένο δε, βιομηχανικό συγκρότημα της ζυθοποιίας Φιξ, στη δυτική είσοδο της πόλης.

Το Αλκοόλ Μπορεί Να Είναι Πιο Επικίνδυνο Για Την Καρδιά Από Ό,τι Πιστευόταν Προηγουμένως
Ζήσης Ψάλλας

Τα επίπεδα κατανάλωσης αλκοόλ που θεωρούνται επί του παρόντος ασφαλή από ορισμένες χώρες συνδέονται με την ανάπτυξη καρδιακής ανεπάρκειας, σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε σε επιστημονικό συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας.

Πονάς; Πιες Μια Μπύρα! Έρευνα Υποστηρίζει Πως 2 Μπύρες Μπορεί Να Είναι Σχεδόν Ένα Τέταρτο Πιο Δραστικές Σε Σχέση Με Τα Κοινά Παυσίπονα!
thermisnews.gr

"Έχω έναν πονοκέφαλο… Μήπως έχεις μαζί σου μία μπύρα;" Κάπως έτσι φανταζόμαστε να αντιμετωπίζουμε πολύ σύντομα τον πονοκέφαλο, αφού σύμφωνα με έρευνες του Πανεπιστημίου του Bristol, η μπύρα είναι το καλύτερο παυσίπονο! 

Η Μέτρια Κατανάλωση Αλκοόλ Σχετίζεται Με Χαμηλότερο Κίνδυνο Θανάτου Σε Άτομα Με Καρδιακή Νόσο
Ζήσης Ψάλλας

Το να πίνετε έως και 105 γραμμάρια αλκοόλ την εβδομάδα μπορεί να σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού επεισοδίου, στηθάγχης ή θάνατο μεταξύ των ατόμων με καρδιαγγειακή νόσο.

Διαβήτης Και Αλκοόλ: Φίλοι Ή Άσπονδοι Εχθροί;
cibum.gr

Ποιες είναι οι συνιστώμενες οδηγίες για το αλκοόλ για άτομα με διαβήτη;

Νέο Χάπι Κατά Του Hangover Υπόσχεται Θεαματικά Αποτελέσματα - Τι Πρέπει Να Ξέρεις
Γιώργος Παπαϊωάννου

Στη Μεγάλη Βρετανία κυκλοφόρησε μία νέα θεραπεία για την αντιμετώπιση του hangover σε μορφή χαπιού. Διατίθεται από τη σουηδική εταιρεία Myrkl, η οποία ισχυρίζεται ότι μπορεί να διασπάσει έως και 70% του αλκοόλ μετά από 60 λεπτά.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το