English Greek
25
Πεμ, Απρ
45 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η Επιστήμη Έλυσε Το Μυστήριο: Γιατί Η Μπύρα Μας Κάνει Ευτυχισμένους

Υγεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Μελέτη ανάμεσα σε 13.000 τροφές και ποτά - Το μυστικό βρίσκεται σε μία ουσία «φτιαγμένη από τον Θεό» - Πώς επιδρά στον εγκέφαλο και πώς επωφελείται στον μέγιστο βαθμό ο άνθρωπος.

Την αποκαλούν το «χρυσό νέκταρ». Σε πολλούς λαούς καταναλώνεται περισσότερο από το νερό. Σε άλλες κοινωνίες, αποτελεί τον βασικό τρόπο διασκέδασης. Ποιος δεν έχει πει τη φράση «πάμε για μπύρες»; Πρόκειται για το πιο δημοφιλές ποτό, το οποίο συνδυάζεται με όλα, πίνεται με κάθε τρόπο και σε κάθε περίσταση και αυτό διότι -πολύ απλά- μας κάνει ευτυχισμένους! Ποιο είναι το μυστικό του «χρυσού νέκταρ»; Οι επιστήμονες ταλαιπωρήθηκαν λίγο, αλλά το βρήκαν...

Το μεγάλο μυστικό της μπύρας, που προσδίδει ευεξία στον άνθρωπο, είναι η ουσία που εντοπίστηκε στη βύνη, ονόματι χορδενίνη. Αν και επιστήμονες, δήλωσαν ότι «είναι φτιαγμένη από τον Θεό». Ενδεχομένως να είναι και έτσι, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει τη θετική ατμόσφαιρα που δημιουργούν ένα, δύο ή και περισσότερα ποτήρια μπύρας.

Οι επιστήμονες μελέτησαν πάνω από 13.000 τροφές και ποτά, προκειμένου να καταλήξουν στο «νέκταρ» που ανεβάζει τους ανθρώπους στους... επτά ουρανούς. Νικητής ήταν η μπύρα. Ποιο ήταν το μυστικό της; Η ουσία χορδενίνη. Τι κάνει η μαγική αυτή χημική ένωση;

Με απλά ελληνικά, «ντοπάρει» τον εγκέφαλο! Έχει ανάλογα αποτελέσματα με την ντοπαμίνη, ακολουθώντας ωστόσο μία εντελώς διαφορετική διαδρομή και με διαφορετικό τρόπο. Η χορδενίνη ενεργοποιεί τα κέντρα του εγκεφάλου, τα οποία ευθύνονται για την αναζήτηση των θετικών σκέψεων και συναισθημάτων.

Βέβαια, οι επιστήμονες δεν προτείνουν την κατάποση... ολόκληρων βαρελιών μπύρας, καθώς περιέχει αλκοόλ, το οποίο έχει ιδιαίτερα επιβλαβείς συνέπειες για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Παν μέτρον άριστον, λοιπόν και στην μπύρα, αν θέλουμε να επωφεληθούμε από τις ευεργετικές της συνέπειες και όχι από εκείνες της υπερβολικής κατανάλωσης. Διότι ακόμη και οι Ολύμπιοι Θεοί, έπιναν με μέτρο το νέκταρ. Πόσω μάλλον εμείς οι κοινοί θνητοί, που είμαστε και πιο ευάλωτοι...

πηγή: protothema.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Γυαλιά Μπύρας": Πόσο Αλλοιώνεται Η Οπτική Πραγματικότητα Από Το Μεθύσι
cibum.gr

Έρευνα καταρρίπτει τη θεωρία περί "γυαλιών μπύρας".

Μόλις Ανακαλύψαμε Τί Προκαλεί Μισή Μπύρα Στο Μυαλό Μας
Νίκη Κοντομηνά

Έρευνα δύο αμερικανικών πανεπιστημίων μας βάζει σε δεύτερες σκέψεις όσον αφορά στις καλοκαιρινές μας μπύρες.

Μπύρα Εναντίον Κρασιού: Τί Είναι Πιο Υγιεινό;
Νικόλας Γεωργιακώδης

Οι δύο κυρίαρχοι της καλοκαιρινής αλκοολοποσίας κάθονται στο σκαμνί του διατροφολόγου. Ποιος είναι ο πιο υγιεινός;

Μπύρα: Πώς Προστατεύει Τον Γυναικείο Εγκέφαλο Και Καρδιά
Αθηνά Δαβαρία

Καλοκαίρι και μπύρα πάνε μαζί... και όχι άδικα αφού είναι δροσιστική και απολαυστική, τις ζεστές μέρες που διανύουμε.

Δείτε Τι Συμβαίνει Στο Σώμα Σας Τις Πρώτες 24 Ώρες Μετά Την Κατανάλωση Μπύρας Και Θα Δεν Θα Το Πιστεύετε!
athensmagazine.gr

Ο κόσμος θεωρεί, ότι μόνο το δυνατό αλκοόλ είναι επικίνδυνο για την υγεία μας. Η μπύρα είναι ένα ελαφρύ ποτό και είναι απολύτως ακίνδυνο.

Βάλτε Μια Πρέζα Από Αυτό Στη Μπύρα Σας Και Θα Ξεχάσετε Το Φούσκωμα
kipos.firenews.video

Οι λάτρεις της μπύρας αντιμετωπίζουν πάντα ένα πρόβλημα - το φούσκωμα. Υπάρχει όμως ένα απλό κόλπο χάρη στο οποίο αυτό μπορεί να αποφευχθεί.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το