English Greek
26
Παρ, Απρ
44 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η Κατανάλωση Πάνω Από 200ml Μπύρας Την Ημέρα Επηρεάζει Το Χρόνο Αντίδρασης Μας

Υγεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Η κατανάλωση πάνω από 10ml καθαρού ποτού ή 200ml μπύρας, ημερησίως, μπορεί να μειώσει σημαντικά τη γνωστική λειτουργία των ανθρώπων.

Η κατανάλωση οποιασδήποτε ποσότητας ξεπερνά τα 200ml μπύρας, ημερησίως, μπορεί να επηρεάσει και να υποβαθμίσει το χρόνο αντίδρασης των ανθρώπων, σύμφωνα με νέα ανησυχητική έρευνα.

Βρετανοί επιστήμονες αποκάλυψαν ότι η κατανάλωση πάνω από 10ml καθαρού ποτού ή 200ml μπύρας, ημερησίως, μπορεί να μειώσει σημαντικά τη γνωστική λειτουργία των ανθρώπων.

Οι αρνητικές επιπτώσεις του αλκοόλ, στην υγεία, πολλαπλασιάζονται καθώς οι άνθρωποι μεγαλώνουν ηλικιακά, προσθέτει η έρευνα.

Το Βρετανικό Υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι η συνιστώμενη ποσότητα για κατανάλωση αλκοόλ ανέρχεται στα 16 γραμμάρια αλκοόλ την ημέρα, κάτι που αντιστοιχεί σε 200ml μπύρας ή μισό ποτήρι κρασί.

Ωστόσο, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι τα 10g  την ημέρα, που αντιστοιχεί περίπου στα 10ml καθαρού ποτού, αποτελεί το ανώτατο ασφαλές όριο.

Πώς διεξήχθη η έρευνα
Οι ερευνητές, από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, εξέτασαν 13.342 άτομα ηλικίας 40 έως 72 ετών μεταξύ 2006 και 2010.

Η κατανάλωση αλκοόλ των συμμετεχόντων καταγράφηκε μέσω ερωτηματολογίων και συνεντεύξεων.

Οι ειδικοί, για να αξιολογήσουν τις γνωστικές ικανότητες των συμμετεχόντων, πραγματοποίησαν ένα τεστ. Σε μία οθόνη υπολογιστή, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να επιλέξουν άμεσα, αν οι δύο κάρτες που εμφανίζονταν ταίριαζαν μεταξύ τους.

Τα ευρήματα δημοσιεύθηκαν στην The Journal of Public Health.

Ο επικεφαλής της μελέτης, καθηγητής Simon Moore, δήλωσε:

«Το αλκοόλ προκαλεί πολύ περισσότερες βλάβες στην υγεία από ό, τι πιστεύαμε» και συμπληρώνει:

«Αν οι άνθρωποι θέλουν ένα υγιές μέλλον, θα πρέπει να γνωρίζουν όλα όσα ισχύουν για το αλκοόλ, πριν αποφασίσουν πόσο θα πιουν».

Ωστόσο, ο Βρετανός βουλευτής, Nigel Evans, απέρριψε τα ευρήματα, χαρακτηρίζοντας τα, ως «απολύτως επιθετικά», υποστηρίζοντας ότι πολλοί ηλικιωμένοι έχουν φθάσει τα 100 χρόνια, καταναλώνοντας πολύ περισσότερο αλκοόλ ημερησίως.

πηγή: protothema.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπύρα Πριν Το Ποτό Ή Ποτό Πριν Την Μπύρα Για Να Γλιτώσεις Το Hangover;
Νίκη Μπάκουλη

Μελέτη αποσαφηνίζει αν φταίει η σειρά με την οποία καταναλώνουμε διαφορετικά είδη αλκοόλ για το δράμα που ζούμε την επόμενη ημέρα. Η μπύρα έχει ενοχοποιηθεί για το hangover, όταν καταναλώνεται πριν τα ποτά σε μια έξοδο. Από την άλλη, σύμφωνα με τους Γερμανούς αν κάποιος πιει ποτό πριν την μπύρα, μετριάζει το hangover. Τελικά, τι ισχύει;

Φίλοι: Πώς Μας Κρατούν Πιο Υγιείς
healthview.gr

Οι φίλοι μας δεν μας κρατούν μόνο παρέα. Μπορούν να μας χαρίσουν και υγεία. Το απέδειξε και μια νέα έρευνα Βρετανών επιστημόνων.

Νέα Μελέτη Έδειξε Τι Συμβαίνει Στο Σώμα Κάποιου Που Σταματάει Να Πίνει Αλκοόλ Για Ένα Μήνα
gazzetta.gr

Νέα μελέτη έδειξε πως η μείωση κατανάλωσης αλκοόλ μπορεί να επιφέρει θετικές αλλαγές στην ποιότητα της ζωής ενός ανθρώπου που συνηθίζει να πίνει αρκετά.

Ποιοι Δεν Πρέπει Ποτέ Να Πίνουν Μπύρα - Και Είναι Πολλοί
healthstories.gr

Είτε πηγαίνετε στο μπαρ μετά από μια κουραστική εβδομάδα στη δουλειά, είτε απλά θέλετε να ανοίξετε ένα μπουκάλι μια ζεστή μέρα, η μπύρα είναι αναπόσπαστο μέρος της τακτικής ρουτίνας πολλών ανθρώπων.

Βάλτε Μια Πρέζα Από Αυτό Στη Μπύρα Σας Και Θα Ξεχάσετε Το Φούσκωμα
kipos.firenews.video

Οι λάτρεις της μπύρας αντιμετωπίζουν πάντα ένα πρόβλημα - το φούσκωμα. Υπάρχει όμως ένα απλό κόλπο χάρη στο οποίο αυτό μπορεί να αποφευχθεί.

Έχουν Και Οι Μπύρες Ημερομηνία Λήξης;
pentapostagma.gr

Μήπως έχετε ληγμένες μπύρες στο ψυγείο; Δείτε πως διατηρούνται μεγαλύτερο διάστημα.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το