English Greek
27
Σαβ, Απρ
41 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Έρευνα! Μια Μπύρα Την Ημέρα Προστατεύει Από Παθήσεις Και Χαρίζουν Μακροζωία

Υγεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Σύμφωνα με νέα έρευνα, θα μπορούσε να πει κάποιος ότι «μία μπύρα την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα». Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Άμστερνταμ υποστηρίζουν μάλιστα ότι όσοι καταναλώνουν συγκεκριμένες μπύρες ζουν περισσότερο.

Ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής Μικροβιολογίας με ειδίκευση στα βακτήρια του εντέρου, Έρικ Κλάασεν, εξηγεί στη «Sun» ότι πρόκειται για τις μπύρες που έχουν προκύψει από διπλή ζύμωση.

Ειδικότερα, η ερευνητική ομάδα του μελέτησε την επίδραση που έχει στην υγεία η καθημερινή κατανάλωση ενός μπουκαλιού από βελγικές μπύρες όπως οι Hoegaarden, Westmalle Tripel και Echt Kriekenbier, που είναι διπλής ζύμωσης. Διαπίστωσαν ότι είναι εξαιρετικά πλούσιες σε προβιοτικά, τα οποία έχουν θετική επίδραση στα «καλά» βακτήρια του εντέρου και επίσης περιέχουν οξέα που σκοτώνουν τα «κακά» βακτήρια.

Αυτό, όπως ισχυρίζεται ο Κλάασεν, έχει ως συνέπεια οι συγκεκριμένες μπύρες να προστατεύουν από την άνοια, την παχυσαρκία και την αϋπνία, ενώ κάνουν καλό και στην αντιμετώπιση του καρκίνου του εντέρου, του αυτισμού και του Αλτσχάιμερ.

Συνολικά οι μπύρες διπλής ζύμωσης φαίνεται ότι έχουν προστατευτική δράση έναντι παθήσεων που μειώνουν το προσδόκιμο ζωής και κατά συνέπεια συντελούν στη μακροζωία. «Σε υψηλή συγκέντρωση το αλκοόλ είναι κακό για το έντερο, αν όμως πιεις μόνο μία από αυτές τις μπύρες κάθε μέρα θα σου κάνει καλό» δήλωσε ο Κλάασεν.

πηγή: newsbreak.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φίλοι: Πώς Μας Κρατούν Πιο Υγιείς
healthview.gr

Οι φίλοι μας δεν μας κρατούν μόνο παρέα. Μπορούν να μας χαρίσουν και υγεία. Το απέδειξε και μια νέα έρευνα Βρετανών επιστημόνων.

Το Είδος Της Μπύρας Που Κάνει Καλό Μετά Την Άσκηση
Νίκη Μπάκουλη

Όταν ασκούμαστε, ο οργανισμός καταναλώνει στοιχεία που έχει ανάγκη για την ομαλή λειτουργία του. Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, υπάρχει ένα είδος μπύρας που μπορεί να τα αναπληρώσει.

Η Μέτρια Κατανάλωση Αλκοόλ Επηρεάζει Τον Εγκέφαλό Σου Και Οδηγεί Σε Γνωστική Εξασθένηση
Αγγελική Μαξούρη

Η κατανάλωση επτά ή και περισσότερων *μερίδων αλκοόλ την εβδομάδα σχετίζεται με μεγαλύτερα επίπεδα σιδήρου στον εγκέφαλο σύμφωνα με μελέτη που έγινε σε σχεδόν 21.000 ανθρώπους η οποία και δημοσιεύτηκε στις 14 Ιουλίου στο περιοδικό PLOS Medicine.

Οι Κίνδυνοι Της Ανάμιξης Αλκοόλ Και Καλοκαιρινής Ζέστης
sigmalive.com

Διανύουμε ζεστές καλοκαιρινές μέρες με φίλους και συγγενείς μετά από ένα χρόνο και με την πανδημία του κορωνοϊού να μας απομακρύνει από αγαπημένα μας πρόσωπα πλέον είμαστε σε θέση να το διασκεδάζουμε πάλι μαζί.

Μπύρα Και Κρασί Προστατεύουν Από Την Άνοια - Δείτε Γιατί Και Σε Ποια Ποσότητα
onmed.gr

Δύο κουτάκια μπύρας ή δύο ποτήρια κρασιού την ημέρα, μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο άνοιας, σύμφωνα με νέα μεγάλη μελέτη.

Ποιό Ποτό Λάτρευε Ο Μακαρίτης Πρίγκιπας Φίλιππος, Που Έφτασε Μέχρι Τα 99;
el.gr

Η ιστορία λέει πως όταν κάποια στιγμή ο Φίλιππος, δούκας του Εδιμβούργου και σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ, όταν προσκλήθηκε σε δείπνο από τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας Giuliano Amato, κοίταξε το κρασί που του προσέφεραν και είπε: «Φέρτε μου μπύρα. Ό,τι μπύρα και αν είναι, απλά να είναι μπύρα».

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το